Πρώτος σταθμός της Queen’s Baton Relay η Κύπρος

Εκτύπωση

22οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες “Birmingham 2022
Η “Queen's Baton Relay”, αρχίζει το ταξίδι της 294 ημερών σε 72 Κράτη και περιοχές της Κοινοπολιτείας στις 7 Οκτωβρίου και πρώτος σταθμός εκτός Αγγλίας θα είναι η Κύπρος γεγονός που έχει ήδη προσδώσει αυξημένο ενδιαφέρον στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νησί μας. Πρόκειται για τον προάγγελο τον Κοινοπολιτειακών Αγώνων που θα γίνουν στο Μπέρμιγχαμ τον Ιούνιο του 2022 και στη σκυτάλη περιλαμβάνεται το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισσάβετ Β΄ προς τους λαούς της Κοινοπολιτείας.

Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) σε δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσίασε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το κύριο μέρος των οποίων περιλαμβάνει την παρουσία της σκυτάλης σε γνωστά μέρη της Κύπρου όλων των επαρχιών, κατά το διήμερο 9-10 Οκτωβρίου, μέσω των οποίων θα προβληθεί η ιστορία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και η κουλτούρα της Κύπρου σε όλο τον κόσμο.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρέστησαν ο Βοηθός Ύπατος Αρμοστής της Μ.Βρετανίας στην Κύπρο Ben Rawlings, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου, Αξιωματούχοι και Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και Μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού, Προέδροι Αθλητικών Ομοσπονδιών, ο Πρόεδρος της ΚΕΣΟΑ Κώστας Παπακώστας και αθλητές που συμμετείχαν κατά το παρελθόν στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Παραβρέθηκαν επίσης, οι εκπρόσωποι των χορηγών της ΚΟΕ Πάμπος Χρίστου (Μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΠ), Κατερίνα Νικολάου (Head of Press Office & Media Communications RCB), Κωνσταντίνος Διάκος (Brand Manager Charalambides Christis), Ιωάννα Λεωνίδου (Assistant Brand Manager Charalambides Christis), Αλεξία Γιαλλουρίδου (Προϊστάμενη Δημοσίων Σχέσεων, Διεύθυνση Επικοινωνίας CYTA), και η Αγγέλα Χατζηλοΐζή (Marketing Executive TOYOTA). Παρών επίσης και ο κ. Θεόδωρος Κρίγγου Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας.
Παραθέτοντας το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) και Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Ανδρέας Γεωργίου σημείωσε τα ακόλουθα : «Ο Αθλητισμός ενώνει τους Λαούς και τους Ανθρώπους. Το μήνυμα του “Ευ Αγωνίζεσθαι” όπως καθιέρωσαν οι Αρχαίοι Έλληνες παραμένει αναλλοίωτο στους Αγώνες. Οι 72 Κοινοπολιτειακές Επιτροπές σε παγκόσμιο επίπεδο που συγκροτούν την Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων είμαι σίγουρος ότι πέραν του μηνύματος της Αυτού Εξοχότητας της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφέρουν η κάθε μια το δικό της μήνυμα Συναδέλφωσης, Ειρήνης και Αθλητικού Πνεύματος. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι αγώνες στο Birmingham θα αποτελέσουν μια εξαιρετική αθλητική διοργάνωση. Η Κύπρος θα είναι παρούσα σε πολλά αθλήματα και ευχόμαστε να κατακτήσει ακόμα περισσότερα μετάλλια. Σας ευχαριστώ και εύχομαι το μήνυμα του QBR να φτάσει σε όλες τις χώρες και να αποτελέσει την αφετηρία για ένα καλύτερο κόσμο».

Από τη πλευρά του, ο Βοηθός Ύπατος Αρμοστής της Μεγάλης Βρετανίας στην Κύπρο Ben Rawlings, εξήρε τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την πλευρά της ΚΟΕ για την διοργάνωση των εκδηλώσεων και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτές θα είναι απόλυτα πετυχημένες μεταφέροντας στον κυπριακό λαό τα σωστά μηνύματα : «Η Queen’s Baton Relay είναι μια ξεχωριστή παράδοση για τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, είναι η 16η συνεχόμενη φορά που διοργανώνεται και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να φέρει κοντά την Κοινοπολιτεία όσο μετράμε πλέον αντίστροφα για το “Birmingham 2022”. Η αρχή του τα ταξιδιού από την Κύπρο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας»

Η σκυτάλη θα βρεθεί το Σάββατο σε περιοχές των πόλεων και επαρχιών Λεμεσού και Πάφου και την Κυριακή σε Λευκωσία, Λάρνακα και ελεύθερη Αμμόχωστο. Ανάμεσα στα σημεία όπου θα βρεθεί είναι η Πέτρα του Ρωμιού, το Μεσαιωνικό Κάστρο Πάφου, το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη, το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, το Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού, η Πλατεία Ελευθερίας, η Οδός Ερμού στη Λευκωσία, το Δημοτικό Μέγαρο Λευκωσίας, το Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας-Φοινικούδες, η Εκκλησία Αγίου Λαζάρου, η Λέσχη Λάρνακας, το Nissi Beach, το MUSSAN Υποθαλάσσιο Πάρκο, το Μουσείο Θαλάσσης στην Αγία Νάπα, και οι παραλίες του Κόννου, του Fig Tree Bay και της ΜMΑΔ. Ανάμεσα σε αυτούς που θα μεταφέρουν τη σκυτάλη θα είναι ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Stephen Lillie, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, εκπρόσωποι των Χορηγών της ΚΟΕ, και δεκάδες κύπριοι αθλητές που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς και Κοινοπολιτειακούς Αγώνες.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα με τους χώρους και τις ώρες που θα βρεθεί η σκυτάλη. 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΚΥΤΑΛΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΑΦΟΣ
09.00 π.μ. Πέτρα του Ρωμιού
10.15 π.μ. Μεσαιωνικό κάστρο Πάφου
ΛΕΜΕΣΟΣ
12.45 μ.μ. Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη
14.00 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Κουρίου
15.45 μ.μ. Μεσαιωνικό Κάστρο Λεμεσού
ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΛΕΥΚΩΣΙΑ
08.45 π.μ. Πλατεία Ελευθερίας
09.15 π.μ. Οδός Ερμού
09.45 π.μ. Δημοτικό Μέγαρο
ΛΑΡΝΑΚΑ
11.00 π.μ. Δημοτικό Μέγαρο-Φοινικούδες
11.20 π.μ. Εκκλησία Αγίου Λαζάρου
11.45 π.μ. Λέσχη Λάρνακας
ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
13.00 μ.μ. Nissi Beach
13.30 μ.μ. MUSSAN Υποθαλάσσιο Πάρκο
14.00 μ.μ. Μουσείο Θαλάσσης
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ
15.00 μ.μ. Κόννος
15.40 μ.μ. Fig Tree Bay
16.10 μ.μ. Παραλία ΜMΑΔ

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
6 Οκτωβρίου 2021