ΟΠΑΠ Κύπρου - ΚΟΕ : Αναβάθμιση της συνεργασίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο!

Εκτύπωση

Η ΟΠΑΠ Κύπρου και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσαν την αναβάθμιση της πολύχρονης συνεργασία τους, προς όφελος του κυπριακού αθλητισμού και αξιοποίησης των αρχών του Ολυμπισμού, ενόψει της συμμετοχής των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Η αναβάθμιση της συνεργασίας ανακοινώθηκε την Τρίτη 25 Μαϊου, στο Ολυμπιακό Μέγαρο, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα αποφέρει ουσιαστικά οφέλη στον αθλητισμό και τη χώρα. Στο χαιρετισμό του ο κύριος Προδρόμου τόνισε τη σημαντικότητα του έργου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο του έχει συνδράμει αποφασιστικά στην εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της ΚΟΕ. Ο κύριος Υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυπριακή αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι αθλητές μας θα δώσουν πάλι στην Κύπρο τη χαρά μεγάλων διακρίσεων. Ευχαρίστησε επίσης την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη στήριξη που παρέχει τόσο στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον αθλητισμό ευρύτερα, όσο και σε πολλούς σχεδιασμούς της πολιτείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης διαβεβαίωσε τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα εξακολουθήσει να είναι σύμμαχος της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, στηρίζοντας τους σχεδιασμούς του Υπουργείου προς όφελος της νεολαίας μας. Αναφερόμενος στη συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, ο κύριος Αλετράρης είπε ότι «η ποιοτική αναβάθμισή της, έχοντας σαν βάση τον αμφίδρομο σεβασμό και παρονομαστή το συμφέρον του κυπριακού αθλητισμού στο σύνολό του, θα καταγράψει ένα νέο ουσιαστικό κεφάλαιο στην ιστορία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.».

«Στην πορεία του χρόνου» επισήμανε ο κύριος Αλετράρης, «καταγράφονται καθοριστικές παρεμβάσεις της ΟΠΑΠ Κύπρου, ώστε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή να μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς στις υποχρεώσεις της. Κάνοντας τον απολογισμό της μέχρι τώρα συνεργασίας μας, μόνο ικανοποίηση μπορούμε να νιώθουμε με τα οφέλη που έχει αποφέρει στον τόπο με τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών μας.» Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι «η αναβάθμιση της συνεργασίας που ανακοινώνουμε από κοινού με το νέο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής θα αποφέρει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη για τον τόπο μας, τόσο στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και στο σύνολο της δράσης της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Χρυσοστόμου, αφού παρέθεσε ένα σύντομο απολογισμό της δράσης του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου, τόνισε ιδιαίτερα τη συνεισφορά του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στην αποδέσμευση της κρατικής χορηγίας, αλλά και στην οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος που είχε προκύψει με την νομική υπόσταση της ΚΟΕ.

Αναφερόμενος στην αναβάθμιση της συνεργασίας της ΚΟΕ με την ΟΠΑΠ Κύπρου, ο κύριος Χρυσοστόμου είπε ότι «αυτή διασφαλίζει την απόλυτη και στοχευμένη αξιοποίηση της στήριξης της ΟΠΑΠ Κύπρου, για να έχουμε την μεγαλύτερη δυνατή απόδοση οφέλους για τον αθλητισμό μας. Στη βάση αυτή- διευκρίνισε ο κύριος Χρυσοστόμου-η ΟΠΑΠ Κύπρου θα στηρίζει την υλοποίηση σχεδιασμών, προγραμμάτων και δράσεων που από κοινού θα αποφασίζουμε με βασικό γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής».

«Στην κορυφή των προτεραιοτήτων της αναβαθμισμένης συνεργασίας, είναι η επαρκής προετοιμασία, στήριξη και προβολή των αθλητών μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να εκπροσωπηθεί η Κύπρος μας επάξια», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

Ευχαριστώντας την ΟΠΑΠ Κύπρου ο κύριος Χρυσοστόμου είπε χαρακτηριστικά ότι «αν μπορούσαμε να χωρέσουμε σε δυο λέξεις τα όσα η ΟΠΑΠ Κύπρου έχει προσφέρει για δεκαετίες στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον αθλητισμό μας στο σύνολό του, αυτές δεν μπορεί να είναι άλλες από την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό».

Στη διάσκεψη Τύπου, στην οποία ήταν παρόντες και μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας, προβλήθηκε επίσης το τηλεοπτικό σποτ που ετοιμάστηκε για τη συμμετοχή της Κύπρου στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τους αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας, μπορούν να στηρίξουν ηθικά όλοι οι Κύπριοι, μεταφέροντας τις δικές τους ευχές μέσω ενός διαδικτυακού προγράμματος επικοινωνίας, το οποίο παρουσιάστηκε από την κα. Ξένια Χατζηιωαννίδου, Digital Marketing Director των Partners. Το πρώτο διαδικτυακό μήνυμα μετέφερε στους αθλητές μας ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.