ΔΟΕ : Κανονικά η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο

Εκτύπωση

Με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΚΟΕ Γιώργου Χρυσοστόμου, τηλεδιάσκεψη Τόμας Μπαχ με Προέδρους Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών

ΔΟΕ : Κανονικά η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο

Τη διαβεβαίωση ότι οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο θα πραγματοποιηθούν κανονικά και στις ημερομηνίες που έχουν προγραμματιστεί (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου), έδωσε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Προέδρων όλων των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχε χρονική διάρκεια δύο ωρών, συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Χρυσοστόμου, και σε αυτήν ο Πρόεδρος της ΔΟΕ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τόσο την πρόοδο των εργασιών όσο και τις αποφάσεις που λήφθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Ο Τόμας Μπαχ, διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο 24ωρο και ανέφεραν ότι η Ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή των αγώνων. Χαρακτήρισε τα όποια δημοσιεύματα ως fake news, και ανέγνωσε επίσης την γραπτή ανακοίνωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού που ακολούθησε τα δημοσιεύματα στην οποία τα διέψευδε, και στην οποία διαβεβαίωνε ότι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν. Όπως αναφέρθηκε από τον Τόμας Μπαχ, αυτό που διαμορφώνεται είναι οι συνθήκες διεξαγωγής και τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να περιοριστεί ο Covid-19, και να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας.

Ενημέρωση έγινε και για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2022, αφού όπως ανέφερε ο κ. Μπαχ για πρώτη φορά, μέσα στο προσεχές διάστημα των 14 μηνών θα διεξαχθούν δύο μέγιστες διοργάνωσεις Ολυμπιακών Αγώνων.