Επιπλέον μέτρα στο Ολυμπιακό Μέγαρο για περιορισμό εξάπλωσης κορωνοϊού

Εκτύπωση

Στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας που γίνεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος από την εξάπλωση του κορωνοϊού, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες και ανακοινώνει τα ακόλουθα επιπρόσθετα μέτρα από αυτά που έχει λάβει μέχρι τώρα:

Το Ολυμπιακό Μέγαρο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, για σκοπούς ψεκασμού και απολύμανσης όλου του κτηρίου με ειδικό συνεργείο (εσωτερικών χώρων/γραφείων ΚΟΕ και Ομοσπονδιών και εξωτερικών χώρων).

Για περίοδο δύο εβδομάδων, από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου μέχρι και την Παρασεκυή 03 Απριλίου 2020, τα γραφεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής θα παραμένουν κλειστά, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια ριζικής καταπολέμησης του ιού αλλά και προστασία του προσωπικού της. Συστήνεται επίσης για τις Ομοσπονδίες Μέλη της ΚΟΕ που στεγάζονται στο Ολυμπιακό Μέγαρο, όπως πράξουν το ίδιο. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, συστήνεται όπως εργάζεται σε αυτές το ελάχιστο δυνατό προσωπικό.

Απαγορεύονται οι συνεδρίες σε όλους τους χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου, από τις Ομοσπονδίες ή άλλους φορείς.

Το Ολυμπιακό Μέγαρο, μετά την απολύμανση του, θα ανοίξει την Τρίτη 24 Μαρτίου, και θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. Σε αυτό θα συνεχίσουν να ισχύουν όσα μέτρα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα για αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η ΚΟΕ ζητεί την κατανόηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών και του κοινού για τυχόν ταλαιπωρία που θα υποστούν.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
19 Μαρτίου 2020