Μέτρα στο Ολυμπιακό Μέγαρο για κορωνοϊό

Εκτύπωση

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, προβαίνει σε όλες τις ενέργειες και υλοποιεί άμεσα όλα τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, και όσα θα εξαγγελθούν στο προσεχές διάστημα με στόχο τη συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος από την εξάπλωση του κορωνοΐού.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνει σε σχέση με το προσωπικό και τη λειτουργία του οργανισμού, αλλά και την ευρύτερη λειτουργία του Ολυμπιακού Μεγάρου στο οποίο στεγάζονται επίσης οι αθλητικές ομοσπονδίες τα εξής :

- Δεν θα πραγματοποιηθεί καμμία εκδήλωση στην μεγάλη αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι» το προσεχές διάστημα, και θα ενημερωθούν όλοι όσοι είχαν προκρατήσει την αίθουσα και προγραμμάτισαν εκδήλωση σε αυτήν.
- Οποιοδήποτε μέλος από το προσωπικό της ΚΟΕ, χρειαστεί να μεταβεί στο εξωτερικό το προσεχές διάστημα, όταν επιστρέψει στην Κύπρο, θα τίθεται σε αυτοπεριορισμό και θα εργάζεται από το σπίτι του για διάστημα 14 ημερών.
- Δεν θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ για τις επόμενες δύο εβδομάδες.
- Στο Ολυμπιακό Μέγαρο θα ληφθούν επιπρόσθετα από το συνήθη αυστηρά μέτρα υγιεινής.

Ανεξάρτητα από τα υποχρεωτικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοΐού, σημαντικό ίσως και καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια διαδραματίζει η κοινωνική ευθύνη και η κοινωνική ευαισθησία που ο καθένας από μας θα επιδείξει.

Ως εκ τούτου, η ΚΟΕ καλεί όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες που στεγάζονται στο Ολυμπιακό Μέγαρο, να περιορίσουν όσο το δυνατόν τις συγκεντρώσεις στελεχών για συνεδριάσεις στα γραφεία και στις υπόλοιπες αίθουσες συνεδριάσεων στο Ολυμπιακό Μέγαρο, όπως επίσης να περιορίσουν τις επισκέψεις που δέχονται στα γραφεία στο ελάχιστο δυνατόν.

Η ΚΟΕ ζητεί την κατανόηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών για τυχόν ταλαιπωρία που θα υποστούν.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
13 Μαρτίου 2020