Το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή» συζήτησε η ΚΟΕ με τον επίτροπο Φώτη Φωτίου

Εκτύπωση

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, συνοδευόμενος από τη λειτουργό της ΚΟΕ κα. Άντρη Σιάλου και το μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΟΕ κ. Ηρόδοτο Μιλτιάδους έγιναν δεκτοί το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Απριλίου 2019 από τον Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, κ. Φώτη Φωτίου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πρόγραμμα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο», το οποίο έχει ως στόχο την προσέλκυση χορηγών για τους ελίτ αθλητές της Κύπρου, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση και διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στην Ιαπωνία. Μέσω του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή» της ΚΟΕ (το οποίο θα ανακοινωθεί επίσημα σε δημοσιογραφική διάσκεψη στις 8 Μαΐου), γίνεται προσπάθεια όπως εταιρείες, οργανισμοί και ιδιώτες, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, στηρίξουν τους αθλητές χορηγώντας τους, με αντάλλαγμα διάφορα αντισταθμιστικά μέτρα προβολής που θα ζητήσουν οι εταιρείες από τους αθλητές.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Μιχαηλίδης συζήτησε με τον κ. Φωτίου το ενδεχόμενο προώθησης και στήριξης του προγράμματος στην ισχυρή κυπριακή παροικία και ιδιαίτερα στους Κύπριους της διασποράς σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία. Ο Επίτροπος ήταν πολύ βοηθητικός και θετικός και στη συζήτηση αναλύθηκαν διάφορες ενέργειες για προώθηση του προγράμματος στην παροικία.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν και τους τρόπους επιπλέον σύσφιξης των σχέσεων της Ολυμπιακής Επιτροπής με την παροικία και δημιουργία ακόμη περισσότερου ενδιαφέροντος στους Κύπριους της διασποράς για τις ενέργειες της ΚΟΕ και περαιτέρω αύξηση της στήριξης στην αγωνιστική ομάδα της Κύπρου όταν αγωνίζεται σε Αγώνες του εξωτερικού.

Συνάντηση με ΟΕΒ
Εξάλλου, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης δέχτηκε στο γραφείο του στο Ολυμπιακό Μέγαρο τον γενικό διευθυντή της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου κ. Μιχάλη Αντωνίου. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο ταμίας της Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για μια σειρά από θέματα που αφορούν τη μεταξύ τους συνεργασία, με τη συνάντηση να ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
25 Απριλίου 2019