Previous Next

Συλλυπητήρια ΚΟΕ για Σάββα Λαγούδη

Εκτύπωση

Με μεγάλη θλίψη ο πρόεδρος, τα μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου και το προσωπικό της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ενημερώθηκαν για την απώλεια του Σάββα Λαγούδη σε ηλικία 83 ετών.

Ο εκλιπών υπήρξε σημαντικός υπηρέτης του κυπριακού αθλητισμού και πρωτεργάτης στην ίδρυση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μάλιστα, ο Σ. Λαγούδης ως εκπρόσωπος της ΚΟΠ ήταν ένα από τα επτά άτομα που έβαλαν την υπογραφή τους στη διακήρυξη ίδρυσης της ΚΟΕ στις 10 Ιουνίου 1974. Στη συνέχεια, ο Σ. Λαγούδης υπηρέτησε ως μέλος του Ε.Σ. της ΚΟΕ από το 1974 μέχρι το 1980.

Ο αείμνηστος Σ. Λαγούδης πρωτοστάτησε στην ίδρυση και εδραίωση της Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου, υπηρέτησε ως πρόεδρος των Ομοσπονδιών Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και Καλαθόσφαιρας (ΚΟΚ), ενώ διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ). Το 1973 ήταν ένα από τα άτομα-κλειδιά για την ενοποίηση του χώρου της αθλητικής δημοσιογραφίας, προσπάθεια που έφερε εν τέλει την ίδρυση της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), της οποίας ο Σ. Λαγούδης ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την προσφορά του Σάββα Λαγούδη στον Κυπριακό Αθλητισμό. Ο πρόεδρος, το εκτελεστικό συμβούλιο, η γενική διευθύντρια και το προσωπικό της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η κηδεία του Σάββα Λαγούδη θα γίνει τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 16:45 στην Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στη Παλλουριώτισσα.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
13 Απριλίου 2019