Previous Next

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για Δημητράκη Δημητριάδη

Εκτύπωση

Η είδηση της απώλειας του Δημητράκη Γρ. Δημητριάδη που απεβίωσε το περασμένο Σάββατο 20 Οκτωβρίου σε ηλικία 89 ετών, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του κυπριακού αθλητισμού και του Ολυμπιακού Κινήματος στην Κύπρο. Ο εκπλιπών διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής την οκταετία 1976-1984, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ΚΟΕ έγινε αποδεκτή στους κόλπους της ΔΟΕ ως πλήρες Μέλος.

Ο Δημητράκης Δημητριάδης διαδέχθηκε τον Στέλιο Γκαράνη στην Προεδρία της ΚΟΕ με την εκλογή του ως δεύτερος πρόεδρος της ΚΟΕ στις 3 Φεβρουαρίου 1976, θέση στην οποία παρέμεινε για οκταετή θητεία μέχρι τον Απρίλιο του 1984. Ιστορική ημερομηνία για την ΚΟΕ επί θητείας Δημήτρη Δημητριάδη ήταν η 10η Απριλίου 1979, όταν η 81η Σύνοδος της ΔΟΕ στο Μοντεβιδέο αποφάσισε την πλήρη ένταξη της ΚΟΕ σε αυτήν. Τον επόμενο χρόνο η Κύπρος συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αρχικά στους Χειμερινούς στο Λέικ Πλάσιντ και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρώτη της συμμετοχή σε Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον Ιούνιο του 1980 στη Μόσχα.

Ο Δημητράκης Δημητριάδης τίμησε με την παρουσία ως Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου το νομικό σύστημα της Κύπρου, και βέβαια με την έντονη δράστηριοποίηση και προσφορά του στα αθλητικά πράγματα του τόπου συνέβαλε καθοριστικά στην θεσμική αναγνώριση και ανάπτυξη του κυπριακού αθλητισμού.

Ο Πρόεδρος, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, και οι εργαζόμενοι στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια, στους οικείους της εκλιπώντος.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
24 Οκτωβρίου 2018