Με δεξίωση στο Ολυμπιακό Μέγαρο η Κύπρος αποχαιρέτησε την Queen’s Baton Relay

Εκτύπωση

Η Κύπρος αποτέλεσε τον τελευταίο ευρωπαϊκό σταθμό της Σκυτάλης των 21ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων «Gold Coast 2018»

Με δεξίωση στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία, το βράδυ της Τετάρτης (27/09), που διοργάνωσαν η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) και η Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας, η χώρα μας αποχαιρέτησε την Queen’s Baton Relay (QBR), την Σκυτάλη των 21ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων «Gold Coast 2018».

Η Κύπρος, που αποτελούσε τον τελευταίο ευρωπαϊκό σταθμό της Queen’s Baton Relay, φιλοξένησε την Σκυτάλη μεταξύ 25 και 28 Σεπτεμβρίου, με την πενταμελή ομάδα της QBR και την αντίστοιχη ομάδα της ΚΕΚΑ να συνοδεύουν την Σκυτάλη σε διάφορα σημεία του νησιού μας, μεταξύ των οποίων σχολεία, αρχαιολογικούς χώρους και σημεία φυσικής ομορφιάς.

Οι εκδηλώσεις της QBR στην Κύπρο ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Ολυμπιακό Μέγαρο, σε δεξίωση στο αίθριο χώρο της έδρας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, που ενεργεί παράλληλα και ως η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων.

Παρόντες στη δεξίωση ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας κ. Άλαν Σουίτμαν, πρέσβεις ευρωπαϊκών χωρών και κρατών της Κοινοπολιτείας, οι εκπρόσωποι της αστυνομίας των Ηνωμένων Εθνών κ.κ. Τιμ Γουάλντις και Άντριου Σατσάβο, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Δημήτρης Λεοντής, εκπροσώποι κομμάτων, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΚΑ κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, ο Ταμίας Δαμιανός Χατζηδαμιανού, τα μέλη του Ε.Σ. Γιάννος Φωτίου, Γιώτης Ιωαννίδης και Γιώργος Παπαγεωργίου, η διευθύντρια κ. Όλγα Πιπερίδου, εκπρόσωποι κομμάτων, προέδροι και μέλη αθλητικών ομοσπονδιών, η επιθεωρήτρια φυσικής αγωγής κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ, οι αθλητές Απόστολος Παρέλλης, Άντρη Χριστοφόρου, Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής, Ηλίας Γεωργίου, η πρώην πρέσβειρα Fair Play Μαρία Παπαδοπούλου.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΚΕΚΑ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στη σημαντικότητα των Κοινοπολιτειακών Αγώνων για την Κύπρο, είπε ότι αποτελεί επιπλέον κίνητρο για αθλητική επιτυχία τον Απρίλιο η παρουσία μεγάλης κυπριακής παροικίας στην Αυστραλία, ενώ εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι Αγώνες θα διοργανωθούν με επιτυχία, λόγω της τεχνογνωσίας και των ικανοτήτων των Αυστραλών.

Ο ύπατος αρμοστής της Αυστραλίας κ. Άλαν Σουίτμαν αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε τις δύο μέρες που συνόδευσε την Queen’s Baton και στην εξαιρετική φιλοξενία στο νησί, ενώ μίλησε για τις στενές σχέσεις Κύπρου και Αυστραλίας.

Ο περιφερειακός αντιπρόεδρος Ευρώπης της Διεθνής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων κ. Κρις Τζένκινς, είπε ότι μια μεγάλη πορεία στην Ευρώπη ολοκληρώνεται στην Κύπρο, με την καλύτερη εμπειρία να επιφυλάσσεται γι΄ αυτούς στο τέλος. Τόνισε πως η φιλοξενία στην Κύπρο ήταν φανταστική και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την QBR στο νησί μας.

Ο πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους κ. Συλλούρη, κ. Σουίτμαν και κ. Τζένκινς, προσφέροντας τους αναμνηστικό δώρο.

Το γύρο της Κύπρου
Μέσα σε δύο μέρες, η QBR επισκέφτηκε δύο Λύκεια, το Λανίτειο και του Αρχαγγέλου «Αποστόλου Μάρκου», το Κούριον, το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη, το Κάστρο της Πάφου, την Πύλη Αμμοχώστου και τους Καταρράκτες Καληδονίων στο Τρόοδος. Εκατοντάδες άτομα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να περιεργαστούν την Σκυτάλη και να ενημερωθούν για τους επερχόμενους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στην Αυστραλία τον Απρίλιο του 2018.

Με προορισμό το Gold Coast
Στην σκυτάλη της Βασίλισσας περιλαμβάνεται μήνυμα από την Ελισάβετ Β΄ προς όλα τα έθνη της Κοινοπολιτείας με κάλεσμα να προσέλθουν φιλικά στους επερχόμενους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Η QBR ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία της στις 13 Μαρτίου 2017 από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και ήδη επισκέφτηκε Αφρική, Καραϊβική, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Πλέον βρίσκεται στην Ασία, ενώ ακολούθως θα επισκεφτεί την Ωκεανία. Η διαδρομή της Queen’s Baton θα ολοκληρωθεί στις 4 Απριλίου 2018 όταν θα καταφτάσει στο στάδιο Carrara του Gold Coast, ημέρα της τελετής έναρξης των Κοινοπολιτειακών Αγώνων 2018.