Ολοκληρώθηκε το κυπριακό σκέλος της Queen’s Baton Relay

Εκτύπωση

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου με επισκέψεις στο Ολυμπιακό Μέγαρο, το Λύκειο «Αποστόλου Μάρκου», την Πύλη Αμμοχώστου και τον Καταρράκτη Καληδονίων


Με εμφανίσεις στη Λευκωσία και στο Δάσος Τροόδους το πρωί και μεσημέρι της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου και ακολούθως με βραδινή αποχαιρετιστήρια δεξίωση στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η Queen’s Baton Relay (QBR) ολοκλήρωσε την παρουσία της στην Κύπρο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της ενόψει των 21ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων 2018 που θα διεξαχθούν μεταξύ 4 και 15 Απριλίου στο Gold Coast της Αυστραλίας.

Μέσα σε δύο μέρες, η Σκυτάλη των Κοινοπολιτειακών Αγώνων κάλυψε εκατοντάδες χιλιόμετρα στο νησί μας, επισκεπτομένη σχολεία, αρχαιολογικά μνημεία και σημεία φυσικής ομορφιάς της Κύπρου. Μετά τη Λεμεσό και την Πάφο την Τρίτη (26/09), η Queen’s Baton Relay επισκέφτηκε την Τετάρτη (27/09) το Ολυμπιακό Μέγαρο, το Λύκειο «Αποστόλου Μάρκου» στον Αρχάγγελο, την Πύλη Αμμοχώστου και τον Καταρράκτη Καληδονίων στο Δάσος Τροόδους.

Στην σκυτάλη της Βασίλισσας περιλαμβάνεται μήνυμα από την Ελισάβετ Β΄ προς όλα τα έθνη της Κοινοπολιτείας με κάλεσμα να προσέλθουν φιλικά στους επερχόμενους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Το -ενσωματωμένο στην Σκυτάλη- μήνυμα της Βασίλισσας θα διαβαστεί στην τελετή έναρξης των Κοινοπολιτειακών Αγώνων 2018 στις 4 Απριλίου 2018 στο στάδιο Carrara του Gold Coast στην Αυστραλία.

Η 2η μέρα του τουρ της QBR στην Κύπρο ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης (27/09) με επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μέγαρο, όπου την Σκυτάλη υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΚΟΕ και της ΚΕΚΑ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας και η Διευθύντρια Όλγα Πιπερίδου. Στη συνέχεια η Σκυτάλη επισκέφτηκε το Λύκειο «Αποστόλου Μάρκου», όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες και να αγγίξουν την Σκυτάλη. Οι «Koomurri», το γκρουπ αυτόχθονων της Αυστραλίας διασκέδασαν τα παιδιά με παραδοσιακά τραγούδια. Παρόντες στην  εκδήλωση ήταν οι αθλητές της γυμναστικής Ηρόδοτος Γιωργαλλάς και Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο διευθυντής μέσης εκπαίδευσης Δρ Κυπριανός Λούης, οι επιθεωρήτριες φυσικής αγωγής κ. Κάλλη Χατζηιωσήφ και Ελευθερία Χατζηστεφάνου. Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο διευθυντής του Λυκείου κ. Ανδρέας Λοΐζου.

Στη συνέχεια, η QBR μετέβη στην Πύλη Αμμοχώστου, όπου ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης υποδέχτηκε τους ξένους επισκέπτες και την Σκυτάλη, στην παρουσία του Ύπατου Αρμοστή της Αυστραλίας κ. Άλαν Σουίτμαν και του προέδρου της ΚΟΕ κ. Ντίνου Μιχαηλίδη. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι αθλητές Απόστολος Παρέλλης (στίβος), Ανδρέας Χάσικος (σκοποβολή), Γεωργία Κωνσταντινίδου (σκοποβολή), Ραμόνα Παπαϊωάννου (στίβος), Νεκταρία Παναγή (στίβος) και Νικόλας Βασιλείου (σκοποβολή). Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λευκωσίας καλωσόρισε τους επισκέπτες στην πόλη και τόνισε πως είναι τιμή για τον ίδιο και το Δήμο η υποδοχή της Queen’s Baton Relay. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη στήριξη του στον αθλητισμό και στην προσπάθεια της Επιτροπής για προώθηση του Ολυμπισμού στην Κύπρο.

Ο τελευταίος σταθμός της QBR στην Κύπρο ήταν οι Καταρράκτες Καληδονίων κοντά στις Πλάτρες, στο Δάσος Τροόδους. Με τη βοήθεια των αθλητών της ποδηλασίας Άντρια Χριστοφόρου και Ανδρέα Μιλτιάδη, η Σκυτάλη μεταφέρθηκε κα φωτογραφήθηκε σε ένα πανέμορφο τοπίο, που αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.

Το διήμερο της επίσκεψης της Queen’s Baton στην Κύπρο ολοκληρώθηκε με δεξίωση το βράδυ της Τετάρτης στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Η Queen’s Baton Relay (QBR) ξεκίνησε την παγκόσμια περιοδεία της στις 13 Μαρτίου 2017 από το παλάτι του Μπάκιγχαμ και ήδη επισκέφτηκε Αφρική, Καραϊβική, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη. Μετά την Κύπρο, η Σκυτάλη θα μεταβεί στο Πακιστάν για την έναρξη της ασιατικής περιοδίας, πριν καταλήξει στην Ωκεανία. Στην Αυστραλία η Queen’s Baton φτάνει στις 24 Δεκεμβρίου.