Στα Σκόπια για το 38ο Σεμινάριο Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Εκτύπωση
Πραγματοποιείται στα Σκόπια από 19-20 Μαΐου, το 38ο Σεμινάριο Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών / IOC Olympic Solidarity Forum, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης, της ΔΟΕ και άλλων διεθνών αθλητικών οργανισμών. Την ΚΟΕ θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Γενικός Γραμματέας Χαράλαμπος Λόττας οι οποίοι αναχωρούν την Πέμπτη 18 Μαΐου για την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ.
 
Τις εργασίες του συνεδρίου θα απασχολήσουν τρία κύρια θέματα. Το πρώτο αφορά στην παρουσίαση του σχεδίου της ΔΟΕ για το Olympic Solidarity που αφορά στην τετραετία 2017-2020 ενόψει των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Τόκιο. Οι παρουσιάσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τους αντικειμενικούς στόχους και τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την υλοποίηση του σχεδίου, και τα ειδικά σχέδια για αθλητές, προπονητές και την διαχείριση των κονδυλίων που συνοδεύουν το σχέδιο.
 
Το δεύτερο θέμα του συνεδρίου θα αφορά τις προετοιμασίες για διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες θα λάβουν μέρος Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές την επόμενη τετραετία. Θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων οι 17οι ΑΜΚΕ του Σαν Μαρίνο, το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων 2017 στο Γκιόρ/Ουγγαρίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2018 στο Μπουένος Άιρες, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 στο Τόκιο. Η παρουσίαση θα συμπεριλάβει επίσης τις σχέσεις της EOC με την Παγκόσμια Αρχή Αντιντόπινγκ, όπως επίσης και την πρόοδο του προγράμματος της ίσης και ισάριθμης εκπροσώπησης ανδρών-γυναικών στον αθλητισμό.
 
Το τρίτο θέμα θα αναφέρεται στην ψηφιακή επικοινωνία στον αθλητισμό και την τεχνολογική επανάσταση που τελείται στον τομέα αυτό στις μέρες μας. Θα παρουσιαστεί η λειτουργία του Olympic Channel, οι σημερινές δυνατότητες που παρέχουν τα Social Media και πως αυτές μπορούν να διαμορφώσουν τις στρατηγικές επικοινωνίας των διαφόρων αθλητικών οργανισμών.
 
Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου επίσης, θα εξεταστούν οι υποψηφιότητες και θα αναδειχθεί ο νικητής για το χειμερινό βραβείο «Piotr Nurowski» που απονέμεται στον καλύτερο νέο αθλητή της χρονιάς. Το Σεμινάριο διεξάγεται παράλληλα με τους εορτασμούς των 25 χρόνων εγκαθίδρυσης της Ολυμπιακής Επιτροπής της ΠΓΔΜ.