Επίσκεψη Γάλλου Πρέσβη Ρενέ Τροκάζ στην ΚΟΕ

Εκτύπωση
Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου το Ολυμπιακό Μέγαρο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Ντίνο Μιχαηλίδη και αξιωματούχους του Εκτελεστικού Συμβουλίου.
 
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και η προοπτική της ανάπτυξης συνεργασίας.
 
Κατά την συνάντηση ο κ. Τροκάζ έτυχε ενημέρωσης για τις δραστηριότητες της ΚΟΕ και γενικότερα για τον Αθλητισμό στην Κύπρο, την ιστορία του και τις σχέσεις Γαλλίας-Κύπρου στον τομέα αυτό. 
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της συνάντησης, ο Γάλλος Πρέσβης ευχαρίστησε για την υποδοχή και την ενημέρωση που έτυχε και σημείωσε ότι η συνεργασία που θα αναπτυχθεί είναι δεδομένη : «Θα έχουμε ανταλλαγές. Θα φέρουμε στην Κύπρο από την Γαλλία εμπειρογνώμονες, αθλητές, θα κάνουμε διαλέξεις, πρέπει να δούμε ένα πρόγραμμα, να δούμε πως μπορούμε πραγματικά να δυναμώσουμε αυτή την ήδη υπάρχουσα συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας στον τομέα του αθλητισμού, αλλά θα πρέπει να κάνουμε κάποιες πολύ συγκεκριμένες προτάσεις». 
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι ο κ. Τροκάζ επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του αθλητισμού στην Κύπρο, και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου και της καλαθόσφαιρας, αθλημάτων τα οποία παρακολουθεί περισσότερο και δήλωσε τα εξής : «Τη θεωρούμε ως μία από τις καλύτερες επισκέψεις που είχαμε ποτέ. Εμείς είμαστε κατά κάποιο τρόπο συνεχιστές μιας ιστορίας που ξεκίνησε η Γαλλία στο σύγχρονο αθλητισμό και θαυμαστές στον τρόπο που τον προσεγγίζει και των αποτελεσμάτων και επιτυχιών που έχει. Κρατάμε θετικά και από την ιστορία τους και από την παράδοση τους και από την ικανότητα τους».
 
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης η προσπάθεια που καταβάλλει το Παρίσι για να αναλάβει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και έγινε ενημέρωση για τις προοπτικές επιτυχίας της υποψηφιότητας της Γαλλικής πρωτεύουσας. Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος της ΚΟΕ σημείωσε τα ακόλουθα : «Ο Πρέσβης δεν ήρθε εδώ για να μας ζητήσει να βοηθήσουμε για την υποψηφιότητα της Γαλλίας αλλά για να μας ενημερώσει. Εμείς στηρίζουμε την υποψηφιότητα και θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε για να έχει επιτυχή κατάληξη η προσπάθεια. Οι Ολυμπιακές Επιτροπές έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε προς  την κατεύθυνση αυτή και άλλους εντός της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής».
 
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
14 Ιουνίου 2017