Previous Next

Πάτρα 2019: Αργυρό μετάλλιο η Μανωλίνα και η Μαριώτα!

Εκτύπωση

Οι Κύπριες πήραν το πρώτο σετ, έφτασαν στο match point, αλλά τελικά έχασαν με 2-1 σετ

Περηφάνια σκόρπισε στην κυπριακή αποστολή στην Πάτρα και σε όλη τη χώρα μας, το εξαιρετικό μας δίδυμο στο beach volley, η Μανωλίνα Κωνσταντίνου και Μαριώτα Αγγελοπούλου! Το βράδυ της Παρασκευής (30/08), μπροστά σε ένα sold out κοινό 1500 θεατών στο κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης «Άρτεμις», οι Μ&Μ όχι μόνο είδαν στα μάτια τις Γαλλίδες Αλίν Σαμερό και Αλεξάντρα Τζούπιτερ, αλλά έφτασαν κυριολεκτικά μια ανάσα από το χρυσό μετάλλιο.

Έχοντας πάρει το πρώτο σετ με 21-17, οι Κύπριες είχα match point στο 2ο σετ (20-19), όμως οι Γαλλίδες με τρεις συνεχόμενους πόντους ισοφάρισαν σε 1-1 σετ και στη συνέχεια, έχοντας ψυχολογικό πλεονέκτημα, πήραν το τάι-μπρέικ με 15-9 και το παιχνίδι με 2-1 σετ. Μπορεί, λοιπόν, να χάθηκε η ευκαιρία για το χρυσό μετάλλιο και να επικράτησε για λίγο η απογοήτευση, όμως στο τέλος αυτό που έμεινε ήταν η χαρά του μεταλλίου και τα πανηγύρια των κοριτσιών, μαζί με όλη την κυπριακή αποστολή, στην άμμο του κεντρικού γηπέδου, μετά την απονομή!

Φανταστική ήταν η υποστήριξη από το κοινό, με τους Έλληνες φιλάθλους να στηρίζουν θερμά την κυπριακή ομάδα σε όλο το παιχνίδι, ενώ το γεγονός ότι ο πατέρας της Μαριώτας είναι Πατρινός, βοήθησε τον κόσμο να σταθεί ακόμη πιο κοντά στην ομάδα μας.

Η Μανωλίνα και η Μαριώτα έκαναν ένα σπουδαίο τουρνουά, χωρίς να χάσουν σετ στο δρόμο προς τον τελικό. Επικράτησαν της Αλβανίας και της Πορτογαλίας με 2-0 σετ στον όμιλο. Ακολούθως κέρδισαν 2-0 σετ τις Ζώγια Κωνσταντοπούλου και Έρικα Ζεμπύλα στον κυπριακό «εμφύλιο» στους «8, ενώ στη συνέχεια επικράτησαν στον ημιτελικό της δεύτερης ελληνικής ομάδας των Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου με 2-0 σετ.

«Δεν ήμασταν από το φαβορί και κάναμε την υπέρβαση για να πάρουμε το αργυρό μετάλλιο!», είπε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ η Μαριώτα Αγγελοπούλου, μετά την απονομή: «Ήμασταν πολύ κοντά στο χρυσό και παίξαμε πολύ καλά. Είμαι πολύ χαρούμενη, αφού ήμουν και στη μισή μου πατρίδα μου, την Πάτρα! Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στη Μανωλίνα, αφού είμαστε δέκα χρόνια μαζί στην εθνική ομάδα», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Μανωλίνα Κωνσταντίνου είπε: «Κρατώ την ηρεμία που έβγαλε η ομάδα μας σε όλο το τουρνουά. Κάναμε την υπέρβαση για να πάρουμε το μετάλλιο, παίξαμε πολύ καλά και είχαμε το μυαλό μας στο στόχο που ήταν η τετράδα και τα καταφέραμε και με το παραπάνω».

Κλείνοντας, οι δύο διεθνείς μας, έστειλαν μήνυμα στον κόσμο πίσω στην Κύπρο. «Το μπιτς βόλεϊ στην Κύπρο αναπτύσσεται συνεχώς και πρέπει να μας στηρίζει ο κόσμος. Όσο περισσότερο κόσμος αγαπήσει αυτό το άθλημα, τόσο περισσότερο θα αναπτυχθεί», τόνισε η Μαριώτα, ενώ η Μανωλίνα από την πλευρά της είπε: «Ο κόσμος να αγκαλιάσει το άθλημά μας, το οποίο έχει φέρει πολύ μεγάλες επιτυχίες στη χώρα μας και βήμα-βήμα θα φτάσουμε αυτή την ομάδα στο πολύ ψηλό επίπεδο του κόσμου».

Το χάλκινο μετάλλιο στο μπιτς βόλεϊ γυναικών πήρε το ελληνικό δίδυμο των Βασιλική Αρβανίτη και Παναγιώτα Καραγκούνη, οι οποίες επικράτησαν στον ελληνικό «εμφύλιο».

Ο πίνακας μεταλλίων μετά την 6η ημέρα:
Χώρα Χρυσά Αργυρά Χάλκινα
1. Ελλάδα 16 12 5
2. Ιταλία 13 9 9
3. Γαλλία 9 6 10
4. Ισπανία 3 5 7
5. Πορτογαλία 1 2 0
6. Τουρκία 1 0 3
7. Τυνησία 0 4 2
8. Κροατία 0 3 2
9. Κύπρος 0 1 0
10. Μονακό 0 0 2
11. Σαν Μαρίνο 0 0 1

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
30 Αυγούστου 2019