Previous Next

Πάτρα 2019: Πάμε για μετάλλιο στην πάλη με τον Στέλιο Μάμα!

Εκτύπωση

Τα αποτελέσματα της Παρασκευής 30 Αυγούστου στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες σε Πάλη, Κολύμβηση και Θαλάσσιο Σκι

Πολύ καλές πιθανότητες για μετάλλιο στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στο άθλημα του Beach Wrestling έχει ο Στέλιος Μάμας! Ο 30χρονος Κύπριος παλαιστής, με μία νίκη και μία ήττα την Παρασκευή (30/08) στην κατηγορία μέχρι 80 κιλών, πήρε την πρώτη θέση στον α΄ όμιλο και στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα παίξει στον ημιτελικό για μια θέση στον τελικό.

Ο Μάμας, ο οποίος το 2013 αγωνίστηκε στην πάλη στους παραδοσιακούς Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα, έχασε οριακά με 1-0 στο πρώτο του παιχνίδι το πρωί από τον Ιταλό Ματέο Μαφετζόλι, ενώ στο δεύτερο του ματς συνέτριψε τον Έλληνα Γεώργιο Κουλουχίδη με 4-0, ρίχνοντας τον με την πλάτη στην άμμο μετά από μερικά δευτερόλεπτα αγώνα! Ανάλογα με το αποτέλεσμα του ημιτελικού, ακολούθως στις 16:30 του Σαββάτου ο Μάμας θα διεκδικήσει είτε το χρυσό, είτε το χάλκινο μετάλλιο.

«Το πρωί ήμουν άτυχος, αλλά το απόγευμα έκανα αυτό που έπρεπε και πήρα τη νίκη και την πρώτη θέση. Τώρα θα παίξω στον ημιτελικό, για να πάρω το μετάλλιο για την Κύπρο», δήλωσε ο Στέλιος στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ.

Στην κατηγορία μέχρι 70 κιλών, ο Κλέοβουλος Λουκαΐδης δέχτηκε δύο ήττες για τον β’ όμιλο και δυσκολεύτηκε αρκετά η προσπάθεια του για πρόκριση στους «4». Το πρωί, μετά από μια στιγμή έλλειψης συγκέντρωσης, ήρθε η ήττα 4-0 από τον Αλβανό Όργκες Λίλα. Λίγες ώρες μετά, ο Λουκαΐδης επέστρεψε στην άμμο και απέναντι στον Γάλλο Κουέντιν Στίκερ πήρε το προβάδισμα 1-0, πριν ισοφαρίσει ο αντίπαλος σε 1-1. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ο Κύπριος ρίσκαρε για τον πόντο (αφού η νίκη σε περίπτωση ισοπαλίας πηγαίνει σε αυτόν που πήρε τελευταίος πόντο), με τον Γάλλο τελικά να κάνει το 2-1 στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Το πρωί του Σαββάτου (31/08) ο Λουκαΐδης θα δώσει τα δύο τελευταία του παιχνίδια για τον όμιλο, και εφόσον καταφέρει να ξεπεράσει την κακή αρχή, οι ημιτελικοί είναι στις 15:00 του Σαββάτου.

Open Water Swimming
Το πρωί της Παρασκευής (30/08), στο χώρο «Ήρα» στην Πάτρα, διεξήχθη ο τελικός του ομαδικού 5 χλμ Open Water Swimming, όπου οι τρεις αθλητές μας Νικόλ Μικελλίδη, Σταύρος Τζιρτζιπής και Νικόλας Τουλούμης πήραν την 5η θέση σε σύνολο πέντε ομάδων, με χρόνο 1 ώρα, 16 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Ελλάδα, η οποία έκανε χρόνο 1 ώρα, 8 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα.

Εκτός αγώνα έμεινε για προληπτικούς λόγους ο Χρίστος Μανώλη, ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον αγώνα ανδρών.

«Τα παιδιά τα έδωσαν όλα και έκαναν ότι μπορούσαν. Ήταν σχετικά καλή η διαδρομή, όμως είχε και αντίθετο ρεύμα προς τη γέφυρα, κάτι που ίσχυε για όλες τις ομάδες», δήλωσε μετά τον αγώνα ο προπονητής Νικηφόρος Στυλιανού.

Water Ski
Τέλος, η κυπριακή απογευματινή παρουσία την Παρασκευή (30/08) ολοκληρώθηκε στη λίμνη Στράτου έξω από το Αγρίνιο με το Θαλάσσιο Σκι και το σλάλομ ανδρών και γυναικών. Στη δεύτερη ημέρα των προκριματικών, ο Γιάννης Κόκκινος είχε 2 μπάλες στα 11 μέτρα σχοινί, στα 58 χιλιόμετρα ταχύτητα σκάφους, για να πάρει την 4η θέση.

Η Ρούλα Παντελή με 3 μπάλες στα 13 μέτρα σχοινί και στα 55 χιλιόμετρα ταχύτητα σκάφους ήρθε 5η, ενώ η Άρτεμις Κωνσταντίνου με 1,5 μπάλα στα 13 μέτρα σχοινί και στα 55 χιλιόμετρα ταχύτητα σκάφους ήρθε 7η. Λόγω μικρού αριθμού συμμετοχών, οι δύο προκριματικοί δεν έφεραν αποκλεισμούς αθλητών, ούτε επηρεάζει το αποτέλεσμα, αλλά όλοι οι συμμετέχοντες θα δώσουν το παρών τους στον τελικό στις 10 το πρωί του Σαββάτου.

Ο συνοδός του αθλήματος, κ. Λάκης Αναστασίου, δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ: «Ο Γιάννης και η Άρτεμις έκαναν ακόμη καλύτερες επιδόσεις από την πρώτη μέρα, ενώ η Ρούλα ήταν λίγο πιο κάτω από τη χθεσινή της επίδοση. Οι Γάλλοι, Έλληνες και Ιταλοί έφεραν εξαιρετικά ψηλές επιδόσεις, αλλά θα παλέψουμε το Σάββατο και θα διεκδικήσουμε τις ελπίδες μας στον τελικό».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
30 Αυγούστου 2019