Πάτρα 2019: Πίεσε μέχρι τέλους την Ελλάδα η εθνική, έμεινε όμως εκτός συνέχειας

Εκτύπωση

Πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη έφτασε η εθνική ανδρών στο beach handball το βράδυ της Τρίτης (27/08) στον προημιτελικό του τουρνουά στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πάτρα, όμως τελικά ήρθα η ήττα και ο αποκλεισμός.

Με αντίπαλο στους «8» την ομάδα που τερμάτισε πρώτη στο β’ όμιλο, την διοργανώτρια Ελλάδα, η (4η στον α’ όμιλο) Κύπρος έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά τελικά έχασε με 2-1, δεχόμενη την ήττα στα shootout.

Έτσι, η ομάδα του Ανδρέα Ανδρέου έμεινε εκτός /διεκδίκησης του μεταλλίου και επανάληψη της επιτυχίας του 2015 στην Πεσκάρα, όταν η εθνική ανδρών στο Beach Handball πήρε το αργυρό μετάλλιο.

Η ομάδα μας, απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης (ειδικά μετά τον αποκλεισμό-έκπληξη της Ιταλίας νωρίτερα από την Αίγυπτο), την Ελλάδα, πάλεψε, είχε καλή παρουσία και έδειξε ότι δεν υστερούσε. Η ομάδα μας έκανε μια πολύ καλή πρώτη περίοδο, χάνοντας στις λεπτομέρειες (19-21). Στη δεύτερη περίοδο η Κύπρος ήταν πολύ καλύτερη και το πήρε με 18-12, για να στείλει το ματς στα shootout. Εκεί, οι γηπεδούχοι πιο ψύχραιμοι, πήραν το ματς με 7-4 και σκορ 2-1, αφήνοντας την Κύπρο με την πικρία του αποκλεισμού.

Κύπρος-Ελλάδα 1-2 (19-21, 18-12, 4-7)
Κύπρος (Α. Ανδρέου): Ι. Αργυρού, Δ. Μπότσαρης, Κ. Χαραλάμπους, Κ. Χριστοδούλου, Α. Ιωάννου, Ξ. Κυπριανού, Χ. Παπατρύφωνος, Π. Προκοπίου, Γ. Στυλιανού, Θ. Τσιβίκος.

Και τώρα η 5η θέση
Οι αγωνιστικές υποχρώσεις της εθνικής ανδρών ολοκληρώνονται την Τετάρτη 28 Αυγούστου, με τους αγώνες κατάταξης, όπου στόχος πλέον είναι η κατάκτηση της 5ης θέσης, αν και ατύχησε η ομάδα μας, αφού θα αντιμετωπίσει πρώτα την Ιταλία στις 9:50 το πρωί. Αν κερδίσει, θα διεκδικήσει το απόγευμα την 5η θέση, ενώ αν χάσει από τους Ιταλούς, θα παίξει για τις θέσεις 7-8.

Ήττα το πρωί από την Αίγυπτο
Νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, η Κύπρος δέχτηκε την ήττα από την Αίγυπτο σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, αφού ο νικητής θα έπαιρνε μεν την 3η θέση του ομίλου, αλλά χωρίς να ξέρουν ποια ομάδα θα αντιμετώπιζαν στους «8». Η χώρα μας πήρε την πρώτη περίοδο με 26-18, έχασε τη δεύτερη με 18-14 και έχασε στα shootout 10-8.

Κύπρος-Αίγυπτος 1-2 (26-18, 14-18, 8-10)
Κύπρος (Α. Ανδρέου): Ι. Αργυρού, Δ. Μπότσαρης, Κ. Χαραλάμπους, Κ. Χριστοδούλου, Α. Ιωάννου, Ξ. Κυπριανού, Χ. Παπατρύφωνος, Π. Προκοπίου, Γ. Στυλιανού, Θ. Τσιβίκος.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
27 Αυγούστου 2019