Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (16/01/2017)

Εκτύπωση

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου σε τακτική συνεδρία στην οποία πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και λήφθηκαν αποφάσεις για ενέργειες που αφορούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποδοχή της σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο οργανσιμών προς αμοιβαίο όφελος ενέργεια η οποία θα ενισχύσει τις προσπάθειες για υλοποίηση των στόχων της ΚΟΕ για τη διάδοση των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού στην Κύπρο.  
 
Σε ότι αφορά τον τομέα της συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις έγινε ενημέρωση για την αριθμητική συμμετοχή στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, αφού ύστερα από απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής, τέθηκε αριθμιτική οροφή για κάθε χώρα. Για την Κύπρο ο αριθμός αυτός είναι οι 40 αθλητές. Ως εκ τούτου, κριτήριο για τη συμμετοχή στους αγώνες, τέθηκε η δυνατότητα των αθλητών να μπορούν να κατακτήσουν τουλάχιστον την 6η θέση στο αγώνισμα τους. Αποφασίστηκε επίσης η συμμετοχή του Αντιπροέδρου Γιώργου Χρυσοσστόμου στην Ευρωπαϊκή Σύσκεψη της Διεθνούς Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων που θα γίνει στο Γιβραλτάρ από 24-26 Μαρτίου.
 
Το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Γιώτης Ιωαννίδης θα συμμετάσχει στο Σεμινάριο Αρχηγών Αποστολής για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην Πιενγκ Τσανγκ της Νότιας Κόρεας το Φεβρουάριο του 2018. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 1-3 Φεβρουαρίου 2017 στη διοργανώτρια πόλη.
 
Έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες της ΚΟΕ το αμέσως προσεχές διάστημα, αρχής γενομένης με την πρώτη συνάντηση με τις Αθλητικές Ομοσπονδίες που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Οι συναντήσεις θα διεξάγονται σε δίμηνη βάση. Το Ε.Σ. ενέκρινε επίσης τις εισηγήσεις της Ad Hoc Επιτροπής για τις βραβεύσεις των Καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων 2016 και τα Βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιανουαρίου.
 
Εγκρίθηκε επίσης ο προγραμματισμός της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» που θα έχει ως σημαντικότερη τη διοργάνωση της Ετήσιας εκδήλωσης στις 22 Μαρτίου. Η Ελένη Ρωσσίδου θα βραβευθεί με το βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός» για το 2016, ενώ θα τιμηθεί και το πρώην Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, Λένια Αντωνιάδου για την τεράστια προσφορά της.  Το Ε.Σ. ανανέωσε επίσης τη θητεία της Εφορείας της Ακαδημίας για την επόμενη τετραετία που θα αποτελείται από τους Ντίνου Μιχαηλίδη (Πρόεδρο), Ανδρέα Γεωργιάδη, Γιώργο Γιαλλουρίδη, Απόστολο Αποστολίδη, Πάνο Ραζή, Κάλλη Χατζηιωσήφ, Λίτσα Ιακωβίδου, Μαρία Παπαδοπούλου (Μέλη) και Όλγα Πιπερίδου (Κοσμήτορας).
 
Στο πλαίσιο του εκσυχρονισμού της ΚΟΕ για την καθιέρωση επαγγελματικών προτύπων λειτουργίας, ο Οργανισμός θα συνεργαστεί με εξειδικευμένους οίκους με βάση γνωματεύσεις  τους για την αξιολόγηση, την δομή και τη λειτουργία της Επιτροπής. Αποφασίστηκε επίσης να επισπευθούν οι διαδικασίες απάντησης στην προκαταρκτική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή. Τέλος, η Ad Hoc Επιτροπή, κατέθεσε τις αρχικές εισηγήσεις της για την έγκριση των διαφόρων Επιτροπών που θα λειτουργούν και θα επιλαμβάνονται των εκαστοτε θεμάτων που θα τους αντατίθενται από το Εκτελστικό Συμβούλιο και θα αφορούν την λειτουργία του Οργανισμού.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
17 Ιανουαρίου 2017