Previous Next

Σεράγεβο 2019: Παρούσα η Κύπρος στην τελετή έναρξης με σημαιοφόρο την Τζώρτζια Επιφανίου

Εκτύπωση

Με σημαιοφόρο την 16χρονη αθλήτρια του αλπικού σκι Τζώρτζια Επιφανίου, η Κύπρος δήλωσε παρούσα το βράδυ της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου στην τελετή έναρξης του 14ου Χειμερινού Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων 2019, που διεξάγεται στο Σεράγεβο και Ανατολικό Σεράγεβο.

Στο κατάμεστο Ολυμπιακού Στάδιο του Kosevo, όπου διεξήχθη το 1984 και η τελετή έναρξης των 14ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, η Κυπριακή Αποστολή στην παρέλαση ήταν τετραμελής. Πέραν από την Τζώρτζια Επιφανίου, τη χώρα μας εκπροσώπησε ο έτερος αθλητής του αλπικού σκι, ο 17χρονος Στέφανος Πηλαβάκης, ο προπονητής Βουκ Ζίβκοβιτς και ο αρχηγός αποστολής Δημήτρης Παπαθεοδότου.

Με τα κινητά ανά χείρας αποθανατίζοντας τις στιγμές και με την Τζώρτζια Επιφανίου να κουνάει με ενθουσιασμό την κυπριακή σημαία, τα μέλη της αποστολής μας διασκέδασαν τις στιγμές που έζησαν. Πέραν από το πρωτόκολλο των τελετών (άρση της Ολυμπιακής σημαίας, όρκους, ομιλίες, παρέλαση χωρών, αφή του βωμού), οι Βόσνιοι διοργανωτές παρουσίασαν στο καλλιτεχνικό τους πρόγραμμα στοιχεία τους κουλτούρας τους, ενώ συχνές ήταν οι αναφορές στους Ολυμπιακούς του 1984.

Μετά την τελετή έναρξης, οι αθλητές μας ρίχνονται στη δουλειά. Η δράση των Αγώνων ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, με την Επιφανίου να είναι η πρώτη που αγωνίζεται, στο Γιγαντιαίο Σλάλομ. Την επομένη, 12 Φεβρουαρίου, στη «μάχη» θα πέσει ο Στέφανος Πηλαβάκης επίσης στο Γιγαντιαίο Σλάλομ. Στις 13 του μήνα η Επιφανίου θα αγωνιστεί στο Σλάλομ (Τεχνική κατάβαση) και στις 14 Φεβρουαρίου στο ίδιο αγώνισμα ο Πηλαβάκης. Το άθλημα του Αλπικού Σκι (με τα αγωνίσματα του Σλάλομ και Γιγ. Σλάλομ) διεξάγεται στο χιονοδρομικό κέντρο Πράτσα/Γιαχόρινα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ αθλήματα, τέσσερα εκ των οποίων στο χιόνι, και άλλα τέσσερα στον πάγο. Πρόκειται για τα Αλπικό Σκι (Alpine Skiing), Δίαθλο (Biathlon), Δρόμος (Cross Country), Χιονοσανίδα (Snowboard), Χόκεϊ επί Πάγου (Ice Hockey), Παγοδρομίες (Ice Skating), Δρόμος (Short Track), και Κέρλινγκ (Curling).

Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 15 του μήνα. Η επιστροφή των μελών της κυπριακής αποστολής είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
11 Φεβρουαρίου 2019