Previous Next

Μπακού 2019: «Χάλκινος» Μπαλαρτζισβίλι, χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Κύπρο!

Εκτύπωση

Ο 17χρονος τζουντόκας κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για την Κύπρο στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων

Απεσταλμένος ΕΑΚ, Πέτρος Πετρή

Το πρώτο μετάλλιο για την Κύπρο στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων είναι γεγονός. Ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι με πέντε νίκες στο τζούντο στην κατηγορία των 60 kg. σκαρφάλωσε στην 3η θέση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Όπως αναμενόταν, η δράση του 17χρονου τζουντόκα άρχισε δυναμικά, καθώς στον πρώτο του αγώνα κέρδισε τον Πολωνό, Λόσκα Ολάφ και έπειτα στη φάση των «16» άφησε εκτός τον Νορβηγό, Μπροβόλντ Γκουστάβ. Η συνέχεια δεν ήταν και η ιδανική για τον πρωταθλητή μας αφού βρήκε απέναντι του τον 2ο παγκοσμίως στην κατάταξη νέων στο τζούντο, Μαγκομαντόφ Ρισβάν από τη Ρωσία, ο οποίος πήρε τη νίκη.

Αφού συνέχισε την προσπάθεια του για την τρίτη θέση, ο Μπαλαρτζισβίλι κέρδισε τον Τσέχο, Ντβορασέκ Αντονίν, έπειτα τον Λετονό, Σκομορόβς Αντρέι κλειδώνοντας την 5η θέση και πάλεψε με τον Τούρκο τζουντόκα, Μοχάμεντ Ντέμιρελ, για την 3η θέση.

Σε ένα σκληρό και σπουδαίο παιχνίδι, ο Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι κατατρόπωσε τον Τούρκο τζουντόκα και πήρε τη νίκη αλλά και το χάλκινο μετάλλιο.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της Τετάρτης
Πέραν από το τζούντο, δράση είχαμε και στο στίβο την Τετάρτη 24 Ιουλίου για το 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων.

Εκτός σφυροβολίας από τον προκριματικό έμεινε ο Παναγιώτης Κονταξής ο οποίος είχε τρεις άκυρες βολές, ενώ η Χριστονύμφη Παιδίου στον προκριματικό του τριπλούν σημείωσε άλμα στα 11,60 μέτρα παραμένοντας στην 16η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι στην ενόργανη μετά τα τελικά αποτελέσματα από τους αγώνες της Τρίτης οι τρεις έφηβοι, Άγγονας Γιώργο, Ησαΐας Μιχάλης και Ίτταλος Κωνσταντίνος, πήραν την 16η θέση από τις 27 χώρες. «Οι αθλητές μας βρίσκονταν στο μικρότερο όριο ηλικίας των αγώνων, κάτι που κάνει την επιτυχία τους ακόμα πιο σημαντική και αφήνει υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες», επεσήμανε ο προπονητής της ενόργανης, Γιώργος Γεωργίου.