Previous Next

Μπακού 2019: Σπουδαίες προκρίσεις σε κολύμβηση και μήκος για την Κύπρο

Εκτύπωση

Απεσταλμένος ΕΑΚ, Πέτρος Πετρή

Πλούσια ήταν η αγωνιστική δράση στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων για την Κύπρο μας την Τρίτη 23 Ιουλίου. Σε πέντε διαφορετικά αθλήματα, εννέα αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για ένα καλό αποτέλεσμα.

Τις υποχρεώσεις της στην κολύμβηση άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κυπριακή αποστολή, με τον Νικόλα Αντωνίου στα 100 μέτρα ελεύθερο να πετυχαίνει νέο ατομικό ρεκόρ και Παγκύπρια επίδοση παίδων και νέων με χρόνο 51’90 και να προκρίνεται στα ημιτελικά. Άτυχη στάθηκε η Ιζαμπέλλα Ιωάννου η οποία στα 200 μέτρα πρόσθιο σημείωσε χρόνο 2:40.47 και έμεινε 21η, ενώ για μια θέση θα προκρινόταν στον ημιτελικό.

Σπουδαία πρόκριση σημείωσε επίσης στον τελικό του άλματος εις μήκος η Χριστονύμφη Παιδίου η οποία «πέταξε» στα 5.58 παίρνοντας την 11η θέση και την Πέμπτη 25 Ιουλίου θα δώσει τη δική της μάχη στον τελικό για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Πολύ καλή παρουσία είχαν οι Άγγονας Γιώργος, Ίτταλος Κωνσταντίνος και Ησαΐας Μιχάλης στην ενόργανη οι οποίοι στο πρώτο γκρουπ που αγωνίστηκε η ομάδα τους κατατάγηκε 3η σε σύνολο βαθμών, αναμένοντας ωστόσο και τις υπόλοιπες ομάδες να αγωνιστούν στη συνέχεια για να μάθουν την τελική τους κατάταξη. «Είχαμε στόχο τους 146 βαθμούς σαν ομάδα και εμείς σημειώσαμε περισσότερους από 147,5. Ο Γιώργος Άγγονας είχε πάρα πολύ καλή παρουσία και στο σύνθετο και στο δίζυγο. Αναμένουμε να ολοκληρωθούν όλοι οι όμιλοι για να δούμε αν έχουμε ελπίδες πρόκρισης στον τελικό. Οι άλλοι δυο αθλητές μας Ίτταλος και Ησαΐας έκαναν πάρα πολύ καλή προσπάθεια για πρώτη φορά γιατί είναι από τους πρώτους τους μεγάλους αγώνες και βοήθησαν στο ομαδικό να πάει ψηλά η ομάδα. Μπορούσαμε σίγουρα και καλύτερα», σημείωσε με το πέρας των αγωνισμάτων ο προπονητής της ενόργανης, Ηρόδοτος Γιωργαλλάς.

Αντίπαλο τον ισχυρό άνεμο που επικρατούσε στο Μπακού βρήκε απέναντί της η Ελένη Κουκουμά στην ποδηλασία η οποία σε αγώνα δέκα χιλιομέτρων ατομικής χρονομέτρησης κατέληξε 54η από τις 75 αθλήτριες με ατομικό χρόνο 17:43.69.

Μετά την πρόκριση-θρίλερ που πήρε στην αντισφαίριση ο Κωνσταντίνος Κοσιής, δέχθηκε την ήττα στη φάση των «32» από τον Λιθουανό, Βίλιους Γκάουμπας. Ο 15χρονος τενίστας μας, παρά του ότι πήρε πλεονέκτημα με 4-3, ο Λιθουανός ανέτρεψε τα σε βάρος του δεδομένα και πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-1).