Previous Next

15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων : Με 16 αθλητές στο Μπακού

Εκτύπωση

Αμφίβολη η συμμετοχή στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς της Πάτρας με 53 αθλητές λόγω οικονομικών δυσκολιών της ΚΟΕ

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε σε δημοσιογραφική διάσκεψη την αποστολή που θα λάβει μέρος στο 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που θα διεξαχθεί στο Μπακού από 21-27 Ιουλίου, καθώς και λεπτομέρειες για την αποστολή και την επικείμενη διοργάνωση των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που θα γίνουν στην Πάτρα από τις 25-31 Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης για άλλη μια φορά, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η αποστολή για την Πάτρα τίθεται εν αμφιβόλω, όσο δεν αποδεσμεύεται η εγκεκριμένη κρατική χορηγία για το 2019 προς την ΚΟΕ σημειώνοντας τα εξής: «Ότι μπορούσε να κάνει η ΚΟΕ το έκανε. Τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και εάν δεν αποδεσμευθεί η κρατική χορηγία που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, τότε δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στους Παράκτιους αγώνες στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα, εφόσον οδηγηθούμε στην απευκταία αυτή κατάληξη, θα υπάρξουν επιπτώσεις και για το κράτος της Κύπρου, και στον αθλητισμό μας γενικά, και στις σχέσεις μας με την Ελλάδα, αλλά και στην οντότητα της ΚΟΕ, που μπορούν να προκαλέσουν και άλλα πέραν του αθλητισμού προβλήματα».

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε επίσης ότι η απόφαση και οι ευθύνες της συμμετοχής ή όχι στον όποιον αγώνα η ΚΟΕ είναι συμβατικά υποχρεωμένη να λάβει μέρος, είναι θέμα πολιτικής που αφορά πλέον το Κράτος, και διερωτήθηκε αν θέλει το Κράτος να λειτουργεί ομαλά Ολυμπιακή Επιτροπή στην Κύπρο και να έχουμε διεθνή αθλητική υπόσταση.

Με 16 αθλητές στο Μπακού
Η παρουσίαση των δύο αποστολών σε Μπακού και Πάτρα, έγινε από τη Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, η οποία ανέφερε σε ό,τι αφορά τις αποστολές αυτές, η ΚΟΕ για άλλη μια φορά επέδειξε έγκαιρα ετοιμότητα για την όσο καλύτερη δυνατή οργάνωση και απρόσκοπτη συμμετοχή των αθλητών μας. Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Μπακού με αποστολή 16 αθλητών (11 αγόρια, 5 κορίτσια) σε έξι από τα δέκα αθλήματα του αγωνιστικού προγράμματος, ως ακολούθως: Αντισφαίριση (1), Γυμναστική (3), Κολύμβηση (2), Ποδηλασία (2), Στίβος (6) και Τζούντο (2).

Αρχηγός της Κυπριακής αποστολής θα είναι ο Λειτουργός της ΚΟΕ κ. Γιώργος Παναγίδης. Η Κυπριακή αποστολή αναχωρεί το Σάββατο 20 Ιουλίου από τη Λάρνακα, και με ενδιάμεσο σταθμό τη Μόσχα, για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Στους αγώνες συμμετέχουν γύρω στους 1000 αθλητές ηλικίας 14 -18 ετών ανάλογα το κάθε άθλημα. Όπως σημείωσε η κ. Πιπερίδου, ειδικά οι Αγώνες Νέων αναμένεται όπως πάντα να είναι πολύ υψηλού επιπέδου και όποια διάκριση έρθει, θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία.

Εκπρόσωπος στο πρόγραμμα «European Young Ambassadors» στο Μπακού, θα είναι ο αθλητής Γιώργος Κονιαράκης, ο οποίος το 2015 στους ίδιους αγώνες που διοργανώθηκαν στην Τιφλίδα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Δισκοβολία. Το πρόγραμμα αυτό, διοργανώνεται υπό την ευθύνη της Επιτροπής «Olympic Culture & Legacy» της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOC), μέλος της οποίας είναι η κα Κλέα Παπαέλληνα που θα εκπροσωπήσει την επιτροπή στους αγώνες για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης ο Olympian Κρίστοφερ Παπαμιχαλόπουλος έχει επιλεγεί από την EOC ως «Young Ambassador Alumni». Στο πλαίσιο του προγράμματος οι «European Young Ambassadors» θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν και με τους «New Leaders», πρόγραμμα που τελεί υπό την αιγίδα της ΔΟΕ. Στο πρόγραμμα «New Leaders» έχει επιλεγεί και συμμετέχει ως μία από τις 30 που επιλέγησαν παγκοσμίως η κα Στέφανη Γουήλερ, Λειτουργός του ΚΟΑ.

Οι Κύπριοι αθλητές στο Μπακού:

Νικολάου Γρηγόρης Στίβος Τριπλούν
Κονταξής Παναγιώτης Στίβος Σφυροβολία
Αλεξιάδης Κωνσταντίνος Στίβος Σφαιροβολία
Ιωαννίδου Στυλιάνα Στίβος Ύψος
Παιδίου Χριστονύμφη Στίβος Τριπλούν
Βάσου Άντρεα Στίβος Επί Κοντώ
Άγγονας Γιώργος Ενόργανη Γυμναστική Σύνθετο + Ατομικό
Ησαΐας Μιχάλης Ενόργανη Γυμναστική Σύνθετο + Ατομικό
Ίτταλος Μιχάλης Ενόργανη Γυμναστική Σύνθετο + Ατομικό
Αντωνίου Νικόλας Κολύμβηση 50μ. Ελεύθερο, 100μ. Ελεύθερο
Ιωάννου Ιζαμπέλλα Κολύμβηση 100μ. Πρόσθιο, 200μ. Πρόσθιο, 200μ. Ύπτιο
Ιωάννου Κωνσταντίνος Ποδηλασία Ατομ. Χρονομέτρ., Δρόμου
Κουκουμά Ελένη Ποδηλασία Ατομ. Χρονομέτρ., Δρόμου
Μπαλαρτζισβίλι Γεώργιος Τζούντο (-) 60Kg
Σιακό Παναγιώτης Τζούντο (-) 73Kg
Κοσιής Κωνσταντίνος Αντισφαίριση Ατομικό

Πάτρα : Για πολλούς λόγους επιβάλλεται η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση
Αναφερόμενος στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα γίνουν στην Πάτρα, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης σημείωσε ότι τα τελευταία δύο χρόνια, ως μέλος της Συντονιστικής Οργανωτικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις προετοιμασίες και τον τρόπο λειτουργίας της οργανωτικής επιτροπής. «Σίγουρα υπάρχουν ακόμη οργανωτικά προβλήματα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα λυθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ανεξάρτητα όμως από την καθαρά αγωνιστική σημασία της συμμετοχής μας σε αυτή τη διοργάνωση η παρουσία μας στην Πάτρα είναι εξαιρετικά σημαντική και λόγω του ότι αυτοί οι αγώνες γίνονται στην Ελλάδα και έχουμε την ηθική υποχρέωση να συμμετάσχουμε με όσο το δυνατό ισχυρή ομάδα τόσο αριθμητικά όσο και αγωνιστικά».

Η Κυπριακή αποστολή θα αποτελείται από 53 αθλητές που θα λάβουν μέρος σε οχτώ από τα 11 αθλήματα που υπάρχουν στο πρόγραμμα, που είναι αθλήματα του Aquathlon, Beach Handball, Open Water Swimming, Beach Tennis, Beach Volley Ball, Beach Wrestling, Canoe Ocean Racing, και Water Ski ενώ δε θα συμμετέχουμε στο Beach Soccer, στο Beach Rowing Sprint και στο Finswimming.

Αρχηγός της Κυπριακής Αποστολής θα είναι το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Κρασιάς και Βοηθός Αρχηγός Αποστολής ο Διοικητικός Λειτουργός της ΚΟΕ κ. Γιώργος Παναγίδης.

Παρουσιάζοντας την αποστολή η κα Πιπερίδου σημείωσε ότι για την Κύπρο ως οδηγός υπάρχει η τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του αργυρού μεταλλίου από την ομάδα “Beach Handball” στην πρώτη διοργάνωση : «Στόχος της Κυπριακής Αποστολής η όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία των αθλητών μας στους Αγώνες ευελπιστώντας ότι κάποια αθλήματα θα πλησιάσουν το βάθρο και γιατί όχι να υπάρξει και κατάκτηση κάποιου μεταλλίου».

Η ΚΟΕ εκφράζει για άλλη μια φορά θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, ΟΠΑΠ Κύπρου, RCB Bank, Carbo One, Χαραλαμπίδης Κρίστης, CYTA, και ΤΟΥΟΤΑ, για τη σημαντική τους βοήθεια, στη στήριξη της ΚΟΕ, και κατ’ επέκταση των αθλητών μας.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
16 Ιουλίου 2019