Μπαχάμες 2017 : Αργυρό στο μονό για την Ελίζα, 4ος ο Νέος

Εκτύπωση
Το αργυρό μετάλλιο στο μονό του τένις στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων στο Νασάου των Μπαχαμών κατέκτησε η Ελίζα Ομήρου!
 
Η 17χρονη (κλείνει τα 18 σε ένα μήνα) τενίστρια έφτασε στον τελικό στο τουρνουά των κοριτσιών, όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ζιλ Ντεσάι από την Ινδία. Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, η Ομήρου έχασε με 2-0 σετ (6-3, 7-6), μένοντας έτσι στη δεύτερη θέση.
 
Η Ντεσάι, εκμεταλλευόμενη τα δυνατά της κτυπήματα, πήρε το πρώτο σετ με 6-3, έχοντας κάνει ένα μπρέικ στο 5ο γκέιμ. Η Ομήρου ανέβηκε αισθητά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 4-1, όμως η Ινδή ισορρόπησε το παιχνίδι και έστειλε το σετ στο τάι-μπρέικ. Εκεί η Κύπρια είχε την ευκαιρία να πάρει το σετ όταν προηγήθηκε 6-5, όμως τελικά το δεύτερο σετ και η νίκη κατέληξε στην Ντεσάι.
 
Το αργυρό μετάλλιο της Ελίζας Ομήρου στο μονό κοριτσιών του τένις είναι το πέμπτο της Κύπρου στη διοργάνωση. Προηγήθηκαν το αργυρό του Γιώργου Μπαλαρτζισβίλι στα -60 κ. τζούντο, το αργυρό της ομάδας μπιτς βόλεϊ αγοριών (Κωνσταντίνος Σκορδής και Σωτήρης Σιαπάνης), το χάλκινο της Σοφίας Ασβεστά στα -48 κ. τζούντο και το χάλκινο της Στυλιάνας Κυριακίδου στη σφαιροβολία.
 
Την ίδια ώρα, σε διπλανό κορτ, ο Λευτέρης Νέος αντιμετώπισε τον Ινδό Σιντάντ Μπάνθια στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο του μονού αγοριών. Ο Νέος από την αρχή δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό, έκανε αρκετά λάθη και τελικά έχασε 2-0 σετ (6-2, 6-0), μένοντας έτσι στην 4η θέση.
 
Ηρόδοτος Μιλτιάδους
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ