Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Ακαδημία η κυπριακή πρόταση για διοργάνωση του ετήσιου Κονγκρέσου

Εκτύπωση

Τις λεπτομέρειες του 2ου ετήσιου Κονγκρέσου της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΟΑ), που θα φιλοξενήσει στη Λευκωσία τον ερχόμενο Νοέμβριο η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ), παρουσίασε ο κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΟΑ, στη συνεδρία της τελευταίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του προέδρου της ΚΟΕ και της ΕΟΑΚ στην κοιτίδα του παγκόσμιου αθλητισμού, όπου συμμετέχει στο 15ο Συνέδριο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΔΟΑ), ο κ. Μιχαηλίδης προσκλήθηκε από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΟΑ -που συνεδρίασε στην Ολυμπία υπό την προεδρία του Γερμανού Μάνφρεντ Λάμερ- να τους παρουσιάσει τις προτεινόμενες λεπτομέρειες του Κονγκρέσου της ΕΟΑ.

Το 2ο ετήσιο Κονγκρέσο της ΕΟΑ και πρώτο μετά την ίδρυση του σώματος τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, θα διεξαχθεί στη Λευκωσία μεταξύ 12-16 Νοεμβρίου 2019 στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Το α΄ μέρος θα αναλωθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΑ, ενώ το β΄ μέρος του Κονγκρέσου θα αφιερωθεί σε διαλέξεις, με εισηγητές από Κύπρο και εξωτερικό και με βασικό θέμα «Ο Ολυμπισμός σήμερα και το προδιαγραφόμενο μέλλον».

Το Ε.Σ. της ΕΟΑ ενέκρινε τις εισηγήσεις της ΚΟΕ και της ΕΟΑΚ για το Κονγκρέσο, ενώ πρότειναν στον πρόεδρο Ντίνο Μιχαηλίδη να αναλάβει ο ίδιος την παρουσίαση ενός εκ των βασικών ομιλιών του Κονγκρέσου.

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Ακαδημία ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να εντάξει κάτω από μια ομπρέλα τις Ολυμπιακές Ακαδημίες της ηπείρου μας, βοηθώντας έτσι τις ίδιες αλλά και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην υλοποίηση των στόχων τους, που είναι η διάδοση των αξιών του Ολυμπισμού μέσω της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και άλλων ενεργειών.

Στο Κονγκρέσο στην Ολυμπία
Μεταξύ 11 και 15 Μαΐου 2019 στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Ολυμπία, διεξάγεται το 15ο Συνέδριο της ΔΟΑ για Προέδρους και Διευθυντές Ολυμπιακών Ακαδημιών με βασικό θέμα του φετινού Συνεδρίου τη «Διπλωματία στον Αθλητισμό». Η Κύπρος είναι παρούσα στο Κονγκρέσο με τον πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Ντίνο Μιχαηλίδη και το μέλος του γραφείου Τύπου κ. Ηρόδοτο Μιλτιάδους. Στο Κονγκρέσο συμμετέχουν πάνω από 140 εκπρόσωποι από πέραν των 80 χωρών, απ΄ όλους τους ηπείρους του πλανήτη.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
14 Μαΐου 2019