Previous Next

30η Σύνοδος ΕΟΑΚ: Το Σάββατο (08/12) πρωί η Σύνοδος

Εκτύπωση

Πραγματοποιείται το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο η 30η Σύνοδος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου που θα έχει ως θέμα «Ο αθλητής ως πρότυπο».

Η σύνοδος θα αρχίσει με τον χαιρετισμό / ομιλία του Προέδρου της ΚΟΕ Ντίνου Μιχαηλίδη, χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκ μέρους του ΚΟΑ η κα Καίτη Χατζηκυριάκου Λουκαΐδου, ο Διευθυντής της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Βουλγαρίας Καθηγητής Dr Lozan Mitev, και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Χαμπιαούρης ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Ομιλητές στη Σύνοδο θα είναι η διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, Δρ. Παρασκευή Λιούμπη που θα αναπτύξει το θέμα «Ο Αθλητής πρότυπο: η συμβολή του στη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών στους νέους», ο Δρ. Χρύσανθος Χρυσάνθου (Phd Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογράφος, Ερευνητής, Συγγραφέας), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Το σύγχρονο πρότυπο Υπεραθλητή σε αντιδιαστολή προς τα Aρχαιοελληνικά πρότυπα», και ο Περικλής Ιακωβάκης, Πρωταθλητής Ευρώπης, Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητών Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα αναπτύξει το θέμα «Ο Aθλητής μετά». Θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετέχουν η Δρ Παρασκευή Λιούμπη, ο Dr Lozan Mitev, και ο κ. Περικλής Ιακωβάκης, καθώς και ο Σκοπευτής Ανδρέας Χάσικος ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ, που θα συντονίσει ο κ. Ντίνος Μιχαηλίδης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου και συγκεκριμένα, στην τελετή έναρξης, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, θα τιμήσουν σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Ε.Σ. της ΚΟΕ, τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κα Αίγλη Παντελάκη, για την πολυσχιδή προσφορά της στη νεολαία, στην εκπαίδευση και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα.

Η συμμετοχή στις εργασίες της Συνόδου είναι ελεύθερη για το κοινό που καλείται να συμμετάσχει. Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά από 07.30-18.00 με τα γραφεία της ΚΟΕ, στο τηλέφωνο 22449880.

Βιωματικά Εργαστήρια για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, τα Βιωματικά Εργαστήρια Ολυμπιακής Παιδείας που διοργάνωσε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και απευθύνονταν σε Εκπαιδευτικούς, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα εργαστήρια ήταν ενταγμένα στις εργασίες της 30ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου και διοργανώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σε αυτά εισηγήτρια ήταν η Δρ Παρασκευή Λιούμπη, διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού. Στο πρώτο βιωματικό εργαστήρι συμμετείχαν 30 Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και στο δεύτερο αντίστοιχος αριθμός Εκπαιδευτικών/Γυμναστών Δευτεροβάθμιας Εκαπίδευσης.

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα Ολυμπιακής Εκπαίδευσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής «Olympic Values Education Program» (OVEP) και οι μέθοδοι εφαρμογής του, ενταγμένες στο μάθημα Φυσικής Αγωγής. Τα Εργαστήρια διεξήχθηκαν με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Στη συνέχεια η ΚΟΕ προγραμματίζει οι συμμετέχοντες στα δύο Βιωματικά Εργαστήρια να μεταφέρουν το πρόγραμμα σε μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών σε ανάλογα εργαστήρια που θα διοργανωθούν σε όλες τις επαρχίες.

7 Δεκεμβρίου 2018
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή