Στο 39ο Σεμινάριο της EOC/IOC στο Βελιγράδι εκπροσωπήθηκε η ΚΟΕ

Εκτύπωση

Στο 39ο Σεμινάριο της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής, που διεξήχθη το διήμερο 11-12 Μαΐου 2018 στο Βελιγράδι, συμμετείχε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ), μαζί με τις υπόλοιπες 49 ευρωπαϊκές επιτροπές.

Στο διήμερο σεμινάριο έδωσαν το παρών τους και εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», οι διοργανωτές των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων «Μινσκ 2019», καθώς και εκπρόσωποι από Ολυμπιακές Επιτροπές χωρών της Β. Αμερικής, Αφρικής, Ασίας και Ωκεανίας.

Την ΚΟΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γενικός γραμματέας Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου Ηρόδοτος Μιλτιάδους.

Το βασικό θέμα του σεμιναρίου ήταν η προετοιμασία των Ολυμπιακών Επιτροπών για τους Αγώνες, με οκτώ διαφορετικές περιπτωσιολογικές μελέτες να αναλύονται, με θέματα όπως η διαχείριση κρίσεων, το μπάτζετ, οι γραπτές συμφωνίες μεταξύ αθλητών και επιτροπών και η διαχείριση δεδομένων.

Ενώπιων των εκπροσώπων των Επιτροπών παρουσιάστηκαν οι εκθέσεις προόδου επερχόμενων Αγώνων. Οι διοργανωτές του «Τόκιο 2020» προχώρησαν σε αναλυτική παρουσίαση των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και οι αντίστοιχοι του «Μινσκ 2019», στην οποία πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.

Την πορεία των προετοιμασιών παρουσίασαν επίσης οι διοργανωτές των δύο Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Φεστιβάλ Νέων του 2019, το θερινό το οποίο θα διεξαχθεί στο Μπακού και το χειμερινό στο Σαράγεβο, καθώς και οι εκπρόσωποι των ΑΜΚΕ 2019 που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στο Μαυροβούνιο.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιάνεζ Κοσίγιαντσιτς, στο χαιρετισμό του είπε: «Το Σεμινάριο είναι μια σημαντική ευκαιρία να μοιραστούμε τις γνώσεις μας. Θέλουμε να κάνουμε την Ευρώπη την ισχυρότερη ήπειρο, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στη σοφία».

Στο περιθώριο του σεμιναρίου, πραγματοποιήθηκε η απονομή του 3ου χειμερινού βραβείου Piotr Nurowski για τον καλύτερο νέο αθλητή. Η Γαλλίδα αθλήτρια του διάθλου Καμίλ Μπενέ αναδείχθηκε ως η κορυφαία, λαμβάνοντας και χρηματικό έπαθλο 15 χιλιάδων ευρώ.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
15 Μαΐου 2018