Previous Next

Μπουένος Άιρες 2018: Στα ημιτελικά των 100μ η Κάλια Αντωνίου, στους "8" έμεινε η Τάνου

Εκτύπωση

Του απεσταλμένου της ΕΑΚ Φρίξου Κυριάκου

Στα ημιτελικά των 100μ ελεύθερο στην κολύμβηση, στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, προκρίθηκε η Κάλια Αντωνίου.

Η πρωταθλήτρια μας, στον ημιτελικό τερμάτισε στην 5η θέση της σειράς της και στη 10η της γενικής κατάταξης με χρόνο 56.63μ.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια κολύμπησε πάρα πολύ καλά από τον 7ο διάδρομο και κάνοντας ένα δυνατό πρώτο πενηντάρι έστριψε για το τελευταίο 50άρι από την 4η θέση, ωστόσο δεν μπόρεσε να την κρατήσει ή και να την βελτιώσει. Η προσπάθεια της όμως κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη καθώς πρώτιστος στόχος της ήταν να προκριθεί στα ημιτελικά.

Πλέον η προσοχή της επικεντρώνεται στα 50μ ύπτιο την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ενώ θα τρέξει και στα 50μ ελεύθερο την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, με χρόνο 56.76 η Κάλια Αντωνίου εξασφάλισε την πρόκριση της στα ημιτελικά των 100μ ελεύθερο. Η 18χρονη πρωταθλήτρια εξασφάλισε την 4η θέση στην 4η προκριματική σειρά και είχε τον 12ο καλύτερο χρόνο, που της έδωσε μια θέση στα ημιτελικά.

Αποκλεισμός Ειρήνης Τάνου
Έκανε την υπέρβαση στην προκριματική φάση εξασφαλίζοντας μια θέση στην τελική οκτάδα του breaking dance η Ειρήνη Τάνου, στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που διεξάγονται στο Μπουένος Άιρες, ωστόσο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την Κορεάτισα αθλήτρια στα νοκ-άουτ που θα της έδινε το δικαίωμα διεκδίκησης ενός μεταλλίου.

Η 16χρονη Κύπρια μπήκε στην πίστα χωρίς τρακ, το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου (ώρα Κύπρου) και έδωσε τον καλύτερο της εαυτό στους τρεις γύρους απέναντι στην αντίπαλο της, η οποία ήταν εξ αρχής εκ των φαβορί για ένα μετάλλιο.

Οι κριτές έδωσαν στην Ειρήνη τέσσερις βαθμούς, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να μπει στην τελική τετράδα.