Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας του Μπουένος Άιρες

Εκτύπωση

Με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε η αυλαία των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του Μπουένος Άιρες τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (07/10)

Του απεσταλμένου της ΕΑΚ Φρίξου Κυριάκου

Στην παρουσία 300 χιλιάδων Αργεντινών και όχι μόνο, έλαβε χώρα η τελετή έναρξης στην φημισμένη λεωφόρο 9 de Julio (Obelisk), σε μια αξέχαστη βραδιά για τους 4012 αθλητές που συμμετέχουν στους αγώνες. Ήταν μόλις η πρώτη φορά που τελετή έναρξης αγώνων διεξήχθη εκτός σταδίου και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Η έναρξης των αγώνων σηματοδοτήθηκε στις 02:00 με πυροτεχνήματα, δυνατή μουσική και από τις ιαχές των παρευρισκόμενων.

Η Κάλια Αντωνίου ήταν η σημαιοφόρος της Κυπριακής αποστολής και μαζί με άλλους αθλητές από 205 χώρες πέρασαν μπροστά από τον Οβελίσκο που αποτέλεσε την σκηνή της τελετής έναρξης. Ουσιαστικά μετατράπηκε σε οθώνη το ιστορικό μνημείο του Μπουένος Άιρες, στο οποίο προβλήθηκαν και τα 32 αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, την στιγμή που άνδρες και γυναίκες ακροβάτες, ανεβοκατέβαιναν τον Οβελίσκο με ποδήλατα και ιμάντες.

Η τραγουδίστρια Άντζελα Τόρες τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο της Αργεντινής, με την σημαία της χώρας να κυματίζει στην κορυφή του μνημείου. Φυσικά και η τελετή έναρξης περιελάβανε στοιχεία της κουλτούρας των Αργεντινών και κυρίως ταγκό στα μπαλκόνια κτιρίων 9 de julio, μιας από τις μεγαλύτερες λεωφόρους στον κόσμο.

Στην εκδήλωση αναδείχθηκαν οι αξίες του Ολυμπισμού, το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε, και ο αθλητισμός χωρίς απαγορευμένες ουσίες.

Η βραδιά έκλεισε με την μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας από Ολυμπιονίκες της Αργεντινής.

Η τελετή έναρξη έγινε υπό την παρουσία του πρόεδρου της Αργεντινής Μαουρίτσιο Μάσρι, του πρόεδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ενώ από κυπριακής πλευράς ήταν φυσικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ Ντίνος Μιχαηλίδης και ο Τάσος Προκοπίου εκ μέρους του ΚΟΑ.