Μπουένος Άιρες 2018: Η γιορτή αρχίζει με φαντασμαγορική τελετή έναρξης

Εκτύπωση

Του απεσταλμένου της ΕΑΚ Φρίξου Κυριάκου

Η τελετή έναρξη των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του Μπουένος Άιρες βρίσκεται προ των πυλών και οι διοργανωτές ετοιμάζουν φαντασμαγορική βραδιά. Εδώ και μέρες η πρωτεύουσα της Αργεντινής κινείται στους ρυθμούς της μεγάλης γιορτής και πλέον φτάνει στην κορύφωση της.

Η τελετή έναρξης θα αρχίσει στις 19:00 τοπική ώρα του Σαββάτου 6 Οκτωβρίου (01:00 ώρα Κύπρου ξημερώματα Κυριακής 7 Οκτωβρίου).

Στην φημισμένη κεντρική λεωφόρο de Julio 9 θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης και αναμένεται να την παρακολουθήσουν κοντά στους 500 χιλιάδες φίλους του αθλητισμού. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά από όλες τις προηγούμενες Ολυμπιάδες, καθώς για πρώτη φορά θα λάβει χώρα εκτός σταδίου και χωρίς εισιτήριο εισόδου.

Η Κύπρος δηλώνει παρούσα στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός πέντε έξι αθλητές μας θα παρελάσουν μαζί με άλλες τέσσερις χιλιάδες συναθλητές τους από 205 χώρες. Σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής επιλέγηκε η κολυμβήτρια Κάλια Αντωνίου.

Δεν θα παρελάσει ο τζουντόκας Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι καθώς είναι προγραμματισμένη η ζύγιση του την ώρα της τελετής, καθώς μια μέρα αργότερα θα ριχθεί στην μάχη της διάκρισης.

Από την τελευτή έναρξης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, αλλά και ο Τάσος Προκοπίου εκ μέρους του ΚΟΑ. Σύσσωμη η Ολυμπιακή οικογένεια θα βρεθεί στην λαμπρή εκδήλωση με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Οι διοργανωτές βρίσκονται επί ποδός με πολύωρες πρόβες τις τελευταίες μέρες προκειμένου να κυλήσουν όλα στην εντέλεια και να εντυπωσιαστεί ο κόσμος από το αποτέλεσμα της εκδήλωσης.

Περίπου 2000 άτομα θα πρωταγωνιστήσουν σε μια σειρά από επιδείξεις και όπως τονίζεται θα είναι η μεγαλύτερη υλικοτεχνική προσπάθεια στην ιστορία της Αργεντινής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της ομάδας θεάτρου Fuerza Bruta και της παραγωγής του Ozono Producciones. Καλλιτέχνες που θα κρέμονται από ιμάντες, έργα υψηλής τεχνολογίας και ηχητικά συστήματα θα ψυχαγωγήσουν το κοινό σε μια μοναδική βραδιά που ετοιμάζουν οι Αργεντινοί.