Συνέντευξη της Άντρης Ελευθερίου στα "Ολυμπιακά Νέα"

Εκτύπωση

Αποδεικνύοντας την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο, η Άντρη Ελευθερίου μετά από ένα εξαιρετικό αγώνα στις 14 Απριλίου 2019 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο έφερε παράλληλα και την κάρτα πρόκρισης για το αγώνισμα του σκητ στην σκοποβολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο.

Η πρόκριση που πήρε η Ελευθερίου είναι η δεύτερη της Κύπρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτή του Παύλου Κοντίδη στα Laser της Ιστιοπλοΐας τον περασμένο Αύγουστο. Για την 35χρονη σκοπεύτρια από τη Λεμεσό, εφόσον πάνε όλα καλά και αγωνιστεί στο Τόκιο, θα είναι η τρίτη της Ολυμπιακή συμμετοχή, μετά το Πεκίνο 2008 και το Ρίο 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 7η θέση της Ελευθερίου στην πρωτεύουσα της Κίνας το 2008 αποτελεί την κορυφαία επίδοση από γυναίκα σε Ολυμπιακούς Αγώνες για την Κύπρο.

Η Ολυμπιονίκης σκοπεύτρια μίλησε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ, για την τελευταία της επιτυχία, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αλλά και τους στόχους της για τη συνέχεια: «Είμαι πολύ χαρούμενη, ευτυχισμένη και περήφανη που τα κατάφερα τόσο σύντομα με την Ολυμπιακή πρόκριση. Έφυγε ένα σημαντικό μέρος της πίεσης από πάνω μου και πλέον μπορώ να δω τη συνέχεια με πολύ καθαρό μυαλό και ηρεμία», τόνισε αρχικά, για την επιτυχία της εξασφάλισης της Ολυμπιακής κάρτας. Ακολούθως εξήγησε τι αλλάζει για την ίδια μετά την πρόκριση: «Επειδή πλέον δεν κυνηγώ την κάρτα, στο μακρινό ταξίδι στην Κορέα για το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Μάιο δεν θα πάω, αλλά θα προτιμήσω να ξεκουραστώ. Θα πάω όμως στους άλλους αγώνες. Συνεχίζω το ίδιο συγκεντρωμένα, κάνοντας την ίδια δουλειά. Θα αποφασίσω αργότερα, πάντα σε συνεννόηση με τον προπονητή μου αν θα αφήσω άλλους αγώνες για ξεκούραση».

Όσον αφορά τους στόχους της για τη συνέχεια, λέει: «Δεν σκέφτομαι κάτι διαφορετικό, αφού οι στόχοι μου είναι το ίδιο σε κάθε τελικό. Δηλαδή να παλεύω για το μετάλλιο. Έπαθα το ίδιο πράγμα πριν το Ρίο και απλά πρόσθεσα πίεση στον εαυτό μου. Είμαι σε φόρμα και συνεχίζουμε με το ίδιο τέμπο».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι μόλις δεκατέσσερις μήνες μακριά. Τι σκέφτεται γι΄ αυτούς η Ελευθερίου; «Ειλικρινά, θα το προσεγγίσω ως έναν αγώνα όπως τους άλλους. Ήδη έχω εξασφαλίσει την επαγγελματική αποκατάσταση, κάτι που με βοήθησε ψυχολογικά. Δεν θα πάω και να σκέφτομαι ότι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και δεν θα πέσω στην ίδια παγίδα όπως πριν το Ρίο που έλεγα ότι πάω για μετάλλιο. Είναι μεν δύσκολο να το προσεγγίσω έτσι, αλλά προτιμώ να μην έχω την πίεση και ότι βγει. Είμαι πολύ πιο έμπειρη και ώριμη τώρα».

Το καλοκαίρι του 2019 η Άντρη Ελευθερίου θα βρίσκεται στην αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ, για τους οποίους επιλέχθηκε από την ΚΟΕ και ως Star Ambassador της χώρας μας. Το 2015 στο Μπακού, η Άντρη μαζί με τον Γιώργο Αχιλλέως κατέκτησαν στο μικτό σκητ το μοναδικό μετάλλιο της Κύπρου στη συγκεκριμένη διοργάνωση. «Ο στόχος μου στο Μινσκ θα είναι ο ίδιος. Να βρίσκομαι στον τελικό και να παλεύω για μετάλλιο. Θυμάμαι το σκοπευτήριο στο Μινσκ, ήταν καλές οι εγκαταστάσεις και όμορφη η πόλη. Πήγα μια φορά εκεί, το 2008, όταν πήρα το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα ήταν το κρύο! Ευτυχώς τώρα οι Αγώνες θα γίνουν Ιούνιο!».

Κλείνοντας, η Άντρη Ελευθερίου ευχαρίστησε τα άτομα που είναι δίπλα της και τη στηρίζουν, καθώς και τους χορηγούς της. «Την ΟΠΑΠ Κύπρου, που είναι ο πιο σημαντικός μου υποστηρικτής. Τα φυσίγγια Victory, την Perazzi, το αθλητικό υλικό Castellani. Και φυσικά την ΚΟΕ, τον ΚΟΑ, την ΣΚΟΚ και τη ΣΚΟΛΕΜ».