Στο Μαυροβούνιο για τους ΑΜΚΕ βρίσκεται ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Τόμας Μπαχ

Εκτύπωση

Στο Μαυροβούνιο βρίσκεται ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) κ. Τόμας Μπαχ, με αφορμή τους 18ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ). Ο Γερμανός πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη βαλκανική χώρα, με σκοπό να παρευρεθεί στην τελετή λήξης των Αγώνων, ενώ επί της ευκαιρίας της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Ο κ. Μπαχ επισκέφθηκε το Χωριό των Αθλητών στην πόλη Μπούντβα το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Ιουνίου 2019, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής του Μαυροβουνίου κ. Ντούσαν Σιμόνοβιτς. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ συνομίλησε με αθλητές αρκετών χωρών, πέρασε από το εστιατόριο και παρακολούθησε μερικά γκέιμς από τον τελικό του τένις στο μονό γυναικών.

Ενδιάμεσα, απάντησε και σε ερωτήσεις των ΜΜΕ. Ρωτήθηκε για τη διοργάνωση στο Μαυροβούνιο και τις εντυπώσεις του από τη χώρα, λέγοντας πως η χώρα είναι πανέμορφη και οι Αγώνες καλά οργανωμένοι. Χαρακτήρισε «φανταστικό» το Χωριό των Αθλητών, λέγοντας πως «μακάρι να ήταν τόσο ωραίο το Χωριό όταν αγωνιζόμουν εγώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέπω πως είναι ζωντανό εδώ το Ολυμπιακό Πνεύμα, όλοι διαμένουν μαζί με σεβασμό».

Όσον αφορά τους ΑΜΚΕ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε: «Δεν είναι θέμα να μεγαλώσουν κι άλλο οι Αγώνες, αφού το κλειδί δεν είναι αυτό, αλλά να ζεις με τις Ολυμπιακές Αξίες. Αυτοί οι Αγώνες είναι πολύ σημαντικοί, αφού δίνουν την ευκαιρία σε χώρες μικρές σε πληθυσμό να πάρουν ευκαιρίες που αλλιώς δεν θα είχαν. Όλοι είναι ίσοι στο Ολυμπιακό Κίνημα και οι Αγώνες αυτοί δείχνουν την δύναμη του αθλητισμού να ενώνει».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
1 Ιουνίου 2019