17οι ΑΜΚΕ: 2η μέρα / Τέσσερα μετάλλια το τζούντο

Εκτύπωση
Του Αργύρη Αργυρού (απεσταλμένος ΕΑΚ στο Σαν Μαρίνο)
Φωτογραφίες: Σελήνη Αλεξία Χριστοδούλου
 
Θετικός ο απολογισμός των μόλις 4 αθλητών μας που έλαβαν μέρος στους 12 τελικούς του τζούντο, αφού κατάφεραν να κατακτήσουν όλοι τους μετάλλιο, δύο αργυρά και δύο χάλκινα. Στα -60 κιλά ο Χρίστος Σκουρουμούνης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, κερδίζοντας τους αθλητές από το Λίχτενσταϊν και τη Μάλτα, ενώ έχασε το παιχνίδι του απέναντι στον χρυσό νικητή από το Μονακό. Τρεις αθλητές έλαβαν μέρος στα +100κ., με τον Παναγιώτη Κυριάκου να κατακτά το αργυρό μετάλλιο, με 1 νίκη (επί του Λουξεμβούργιου) και 1 ήττα (από τον Ισλανδό).
 
Στα -73 κιλά, ο Χαρίλαος Χατζηδαμιανού έχασε στον πρώτο γύρο από τον αθλητή από το Μονακό, όμως η πρόκριση του Μονεγάσκου στη συνέχεια έφερε τον αθλητή μας στο ρεπεσάζ. Εκεί κέρδισε στον πρώτο αγώνα τον Ράμος από την Ανδόρα με ιππόν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το ίδιο συνέβη και με τον Κυριάκο Ιωάννου στα -81κ. Αφού έχασε στον πρώτο αγώνα από τον μετέπειτα χρυσό νικητή από το Μαυροβούνιο, στη συνέχεια κέρδισε στο ρεπεσάζ τον Ισλανδό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. 
 
Άσοι... διάκρισης στο τένις
Τέσσερις νίκες και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των αθλητών μας στην αντισφαίριση την Τετάρτη (31/5/17) με τον Νέο, τη Σέρμπαν και τα διπλά μας να βρίσκονται ουσιαστικά στο βάθρο των νικητών. Την πρόκρισή του στα ημιτελικά του ταμπλό στο μονό εξασφάλισε ο Λευτέρης Νέος, ο οποίος ήταν και πάλι καταπληκτικός, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-1, 6-3), του Ρόμπιν Φέρστερ από το Λίχτενσταϊν. Για μια θέση στον τελικό θα παλέψει με τον Μονεγάσκο Φλοράν Ντιπ, την Πέμπτη (1/6) στις 11:00 το πρωί, όπως αναφέρει μέχρι στιγμής το πρόγραμμα.
 
Καταιγιστική ήταν η Ραλούκα Σέρμπαν, αφού συνέτριψε με 6-0, 6-0 την Τζουντίτ Αλάνα Καρτάνα από την Ανδόρα και πέρασε στα ημιτελικά του μονού γυναικών, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Ελέν Γενοβέζ από τον Μονακό (1/6/17). Αντίθετα, την ήττα γνώρισε η Μαρία Σιόπαχα, χάνοντας με 2-1 σετ (4-6, 6-2, 6-4) από τη Μαλτέζα Φραντσέσκα Κούρμι.
 
Στο διπλό ανδρών οι Μενέλαος Ευσταθίου και Λευτέρης Νέος κατέβαλαν με 2-0 σετ (6-3, 6-3) το δίδυμο από την Ισλανδία Μπονιφάτσιους / Γκούναρσον και πέρασαν στα ημιτελικά. Αργά το απόγευμα και σε παιχνίδι το οποίο δεν ήταν καν στα επίσημα προγραμματισμένα, οι Σέρμπαν και Σιόπαχα κέρδισαν τις Αγκαρίτσι / Μπαρμπιέρι από το Σαν Μαρίνο με 2-0 σετ (6-2, 6-1) και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό του διπλού γυναικών. Σημειώνουμε ότι στην αντισφαίριση δεν υπάρχει μικρός τελικός. Έτσι, οι αθλητές μας που πέρασαν στα ημιτελικά έχουν στα σίγουρα εξασφαλισμένο ένα μετάλλιο.
 
Ανάδυση και βούλιαγμα στο μπιτς βόλεϊ
Ανάμικτα συναισθήματα είχε η κυπριακή αποστολή στο μπιτς - βόλεϊ, αφού τα κορίτσια επανήλθαν με δύο νίκες από την ήττα από το Σαν Μαρίνο, ενώ οι άνδρες έχασαν κάθε ελπίδα για μετάλλιο, γνωρίζοντας δεύτερη ήττα. Οι Μαριότα Αγγελοπούλου και Μανολίνα Κωνσταντίνου επικράτησαν άνετα του διδύμου από την Ισλανδία με 2-0 (21-10, 21-8) και του διδύμου από τη Μάλτα με επίσης 2-0 (21-11, 21-11). «Ήταν μια κακή ημέρα η πρεμιέρα με το Σαν Μαρίνο, αλλά έφεραν δύο άγνωστες Ιταλίδες παίκτριες και δεν ήμασταν τόσο έτοιμες για να τις αντιμετωπίσουμε. Βέβαια, κάναμε κι εμείς τα δικά μας λάθη, αφού είχε καιρό να ξαναβρεθούμε ως δίδυμο. Όμως, το αφήσαμε πίσω μας και σήμερα (σ.σ. χθες) παρουσιαστήκαμε καλύτερες και επιστρέψαμε στη διεκδίκηση τουλάχιστον του ασημένιου μεταλλίου», μας είπε ανάμεσα σε άλλα η Μαριότα Αγγελοπούλου.
 
Αντίθετα, εκτός συνέχειας της διοργάνωσης τέθηκαν οι Μίνως Αγαθοκλέους και Κωνσταντίνος Ευσταθίου, έχοντας συνολικά 2 νίκες και 2 ήττες. Στο πρώτο παιχνίδι της Τετάρτης οι αθλητές μας κατέβαλαν τους Ισλανδούς με 2-0 (21-11, 21-11), όμως στο δεύτερο ενώ ξεκίνησαν ιδανικά, έχασαν με 2-1 από τους Μονεγάσκους (14-21, 21-16, 15-8).
 
Εύστοχα... βέλη
Αρκετά καλά τα πήγαν την Τετάρτη (31/5) οι τοξοβόλοι μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα ομαδικά. Αρχικά, στο μικτό διπλό σύνθετου τόξου οι Διομήδης Δημητριάδης και Σοφία Τσαγκάρη εξασφάλισαν την πρόκρισή τους για τον τελικό, κερδίζοντας το Σαν Μαρίνο με 146-147. Για έναν μόλις πόντο χάθηκε η πρόκριση στον τελικό του ομαδικού ανδρών σύνθετου τόξου, αφού οι αθλητές μας έχασαν με 222-221 από το Σαν Μαρίνο και θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην Ισλανδία.
 
Στον τελικό του ολυμπιακού τόξου πέρασαν και οι δύο ομάδες μας που αγωνίστηκαν την Τετάρτη. Στο μικτό διπλό οι Κωνσταντίνος Παναγή και Έλενα Μουσικού κέρδισαν με 5-3 την Ισλανδία και θα παλέψουν για το χρυσό με το Λουξεμβούργο. Στο ομαδικό ανδρών οι αθλητές μας κέρδισαν με 4-2 την Ισλανδία και θ’ αγωνιστούν στον τελικό επίσης με το Λουξεμβούργο.