Στοχεύουν πρώτοι οι τρεις του Σκητ

Εκτύπωση

Ξεκινούν σήμερα τις προσπάθειες τους στο αγώνισμα του Σκητ οι τρεις σκοπευτές, Γίωργος Αχιλλέως, Δημήτρης Κωνσταντίνου και Άντρη Ελευθερίου.

Από νωρίς το πρωί η Άντρη Ελευθερίου θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, με καθαρό μυαλό και ορθάνοικτα μάτια, καθώς στις 09:30 (03:30 στην Κύπρο) θα αρχίσει την προσπάθεια κατάρριψης όσο το δυνατόν περισσότερων πήλινων στόχων. Η πρώτη ημέρα στο σκιτ γυναικών ξεκινά με τρεις πούλες (25άδες), στις οποίες θα λάβουν μέρος πέντε διαφορετικές ομάδες των έξι αθλητριών. Η σημαιοφόρος μας στη φετινή τελετή έναρξης βρίσκεται στο 5ο και τελευταίο γκρουπ (πέντε θα είναι εδώ) και θα κάνει τις προσπάθειές της στα τρία διαφορετικά γήπεδα του Σκοπευτηρίου στο Άσακα, στις 09:30 (Β γήγπεδο), στις 12:00 (Γ) και στις 14:30 (Α). Μετά τους πρώτους 75 δίσκους, οι 29 αθλήτριες θα ξεκουραστούν και την επομένη (26/7) θα συνεχίσουν για άλλους 50 δίσκους (δύο πούλες), με την Ελευθερίου να αγωνίζεται στις 09:00 το πρωί (Α γήπεδο) και στις 11:30 (Β). Σε περίπτωση που καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη εξάδα, με το πέρας των 125 δίσκων, τότε θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 14:50 στο γήπεδο Γ.

Σε κάθε τέλος ενός γύρου 25 δίσκων των γυναικών, θα μπαίνουν στους βατήρες οι αθλητές του σκιτ ανδρών. Την Κύπρο, σε ένα από τα πιο πετυχημένα αγωνίσματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα εκπροσωπήσουν ο ρέκορντμαν συμμετοχών (πέντε) Γιώργος Αχιλλέως και ο πρωτάρης Δημήτρης Κωνσταντίνου. Κι εδώ οι 30 αθλητές είναι χωρισμένοι σε πέντε εξάδες, με τον Γιώργο Αχιλλέως να βρίσκεται στην 3η ομάδα και τον Δημήτρη Κωνσταντίνου στην 5η. Στις 10:00 το πρωί θα αρχίσουν τις προσπάθειές τους οι αθλητές του σκιτ, με τον Αχιλλέως να ρίχνει στο Β γήπεδο, στις 12:30 στο Γ και στις 15:00 στο Α. Ο Κωνσταντίνου ξεκινά στις 10:30 από το Α γήπεδο και ακολούθως στις 13:00 στο Β και στις 15:30 στο Γ.

Όπως και στις γυναίκες έτσι και στους άνδρες, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του σκιτ, θα ρίξουν κατά 75 πήλινων στόχων και τη δεύτερη μέρα (26/7) κατά άλλων 50. Με το πέρας των 125 δίσκων θα βγει η κατάταξη και αν κάποιος από τους αθλητές μας ή και οι δύο βρίσκονται στην πρώτη εξάδα, θα αγωνιστούν στον τελικό (26/7) στις 15:50 στο σημείο Γ. Και για τους τρεις σκοπευτές μας είναι σημαντική η καλή αρχή, γιατί παίζει τεράστιο ρόλο και η ψυχολογία σε ένα άθλημα συγκέντρωσης και ευστοχίας.

* Σημειώνεται ότι τεχνικός διευθυντής των αγώνων της σκοποβολής είναι ο Πέτρος Κυρίτσης, ενώ την κυπριακή διαιτησία εκπροσωπούν οι διεθνείς Κωστάκης Ξενοφώντος και Γιαννάκης Ηρακλέους.

Κείμενο : Αργύρης Αργυρού / Διαπιστευμένος από την ΚΟΕ απεσταλμένος της ΕΑΚ
ΦΩΤΟ : Νίκος Σοφιόπουλος / Λειτουργός Τύπου ΚΟΕ