Ανδρέας Θεοφυλάκτου : Φθάνει στο Τόκυο η Κυπριακή ομάδα Πρωτοφανή τα μέτρα για Covid-19

Εκτύπωση

Συνέντευξη στο Κυπριακο Πρακτορείο ειδήσεων έδωσε σήμερα ο αρχηγός αποστολής και μέλος τής Κυπριακής Ολυμπιακης Επιτροπής, Ανδρέας Θεοφυλακτου, ο οποίος εξηγεί την όλη διαδικασία που απαιτείται για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων με αφορμή τα πολύ αυστηρά μέτρα που έχουν οι διοργανωτές.

Καταφθάνει σιγά-σιγά στην Ιαπωνία η κυπριακή αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ήδη εφτά αθλητές της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας και τρία άτομα της διοικητικής ομάδας, με επικεφαλής τον αρχηγό αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο Ανδρέα Θεοφυλάκτου, βρίσκονται στην Ιαπωνία.
Η πρώτη ομάδα που είχε φθάσει στην Ιαπωνία ήταν η διοικητική ομάδα, η οποία παρέλαβε τα δωμάτια διευθέτησε όλες τις εκκρεμότητες προτού φθάσουν οι Κύπριοι αθλητές. Τα μέτρα από πλευράς διοργανωτών είναι πολύ αυστηρά, δεν επιτρέπεται στις αποστολές να εισέρχονται σε εστιατόρια, καφετέριες ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πρέπει συνεχώς και παντού να φοράνε μάσκες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ από την Ιαπωνία, ο Αρχηγός της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο Ανδρέας Θεοφυλάκτου είπε ότι οι αθλητές είναι η κύρια προτεραιότητα τους, προσθέτοντας ότι σιγά-σιγά η αποστολή καταφθάνει στην Ιαπωνία.
«Όλοι, μα όλοι, περνούν την ίδια διαδικασία, που είναι χρονοβόρα. Τέσσερις ώρες χρειάζονται για να περάσουν τα νέα τεστ που χρειάζονται εδώ, παρόλο που έχει ζητηθεί να έχουμε 96 ωρών και 72 ωρών PCR. Οι πλείστοι είμαστε εμβολιασμένοι και παρόλα αυτά χρειάζεται μια διαδικασία όσον αφορά τα τεστ. Κάνουμε καθημερινά τα τεστ και έχουμε αθλητές μέχρι στιγμής σε τέσσερα ολυμπιακά χωριά», πρόσθεσε.

Στο Ολυμπιακό Χωριό, συνέχισε ο κ. Θεοφυλάκτου, αύριο καταφθάνει η ομάδα της σκοποβολή και της γυμναστικής.
Σημείωσε ότι στο ξενοδοχείο Καμακούρα βρίσκεται με την ομάδα του ο Παύλος Κοντίδης, ενώ στο ξενοδοχείο στην Ενοσίμα βρίσκεται η υπόλοιπη ιστιοπλοϊκή ομάδα, Νατάσα Λάππα, Μαριλένα Μακρή και ο Ανδρέας Καριόλου με τους προπονητές και τις ομάδες τους.

Ανέφερε, επίσης, ότι στο λεγόμενο Host Town, στο Shimotsuke, βρίσκεται ο Μίλαν Τραϊκόβιτς και ο Απόστολος Παρέλλης και η Άντρη Χριστοφόρου, της ποδηλασίας, τους οποίους η διοικητική ομάδα τους επισκέφτηκε σήμερα.
«Έχουμε κάνει πέραν των 1.300χλμ μέσα σε τέσσερις μέρες. Η αποστολή μας είναι δύσκολη. Χειριζόμαστε εδώ όλα τα θέματα που χρειάζονται. Υπάρχει όμως αισιοδοξία. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Νιώθουμε ότι θα έχουμε μετάλλια να φέρουμε στην Κύπρο μας. Οι αθλητές μας είναι σε εξαιρετική φόρμα, όμως υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία λόγω των πολύ αυστηρών μέτρων που υπάρχουν εδώ στην Ιαπωνία», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοφυλάκτου είπε ότι από σήμερα έχει εκδοθεί νέα οδηγία, όπως όλες οι αποστολές στα εστιατόρια, που τους έχουν οριστεί, να φορούν και γάντια.
«Κυκλοφορούμε συνεχώς με μάσκες. Μας απαγορεύεται η είσοδος σε εστιατόρια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οπουδήποτε. Η μονή μας επιλογή είναι να είμαστε στο Ολυμπιακό Χωριό και να μετακινούμαστε στους χώρους άθλησης. Θεωρούμε ότι μέχρι τις 23 Ιουλίου θα έχουμε όλη την ομάδα εδώ. Στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι η κυρίως ομάδα και στην Ενοσίμα, θα είναι η ομάδα της ιστιοπλοΐας, η οποία είναι και η πρώτη που έχουν ξεκινήσει επίσημα προπονήσεις στην Ιαπωνία», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, επίσης, πως προέκυψε ένα περιστατικό στο αεροσκάφος που μετέφερε τις κυπριακές ιστιοπλοϊκές ομάδες, σημειώνοντας ότι είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα, και είχε επηρεαστεί αρκετά η πτήση.«Παρόλα αυτά δεν επηρεάζει τις αποστολές μας. Δεν υπάρχει κανένα θέμα , διότι πέρασαν τεστ με την άφιξη τους και καθημερινά περνούν από τεστ. Άρα, τα μέτρα είναι αυστηρά, είναι άχαρα αλλά είναι πολύ σωστά, διότι με αυτή τη διαδικασία που γίνεται πολύ δύσκολα θα έχουμε προβλήματα είτε να βρεθούν κρούσματα είτε στενές επαφές», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Θεοφυλάκτου είπε ότι το Ολυμπιακό Χωριό τώρα φαίνεται να παίρνει κανονική μορφή ενός Ολυμπιακού Χωριού.
«Τα περισσότερα προβλήματα βρίσκονται στην περιοχή Shimotsuke, όπου οι αθλητές εκεί πραγματικά περνούν πάρα πολύ δύσκολα . Τα μέτρα εκεί είναι ακόμα πιο αυστηρά. Οι αθλητές είναι κλειδωμένοι στους ορόφους τους. Οι αθλητές από το δωμάτιο πηγαίνουν στο λεωφορείο, στο χώρο προπόνησης και πίσω στο δωμάτιο», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοφυλάκτου επανέλαβε ότι υπάρχει αισιοδοξία για τα αποτελέσματα της κυπριακής ολυμπιακής ομάδας.
Η Κύπρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα εκπροσωπηθεί από 15 αθλητές, εννέα (9) άνδρες και έξι (6) γυναίκες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε έξι αθλήματα.
Την Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα αποτελούν στη γυμναστική ο Μάριος Γεωργίου, στην Ιστιοπλοΐα οι Ανδρέας Καριόλου, Παύλος Κοντίδης, Μαριλένα Μακρή, Νατάσα Λάππα, στην κολύμβηση τα αδέλφια Κάλια και Νικόλας Αντωνίου, στην ποδηλασία η Άντρη Χριστοφόρου, στη Σκοποβολή οι Γιώργος Αχιλλέως, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Άντρη Ελευθερίου, Ανδρέας Μακρής, στον Στίβο Ελένη Αρτυματά, Απόστολος Παρέλλης και Μίλαν Τραΐκοβιτς.