Αξιωματούχοι της ΚΟΕ συναντήθηκαν με την Πρέσβειρα της Ιαπωνίας

Εκτύπωση

Ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώτης Ιωαννίδης και ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Γεωργίου, πραγματοποίησαν φιλοφρονητική επίσκεψη και συναντήθηκαν με την Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στην Κύπρο Σέκι Ιζούμι. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία την Τετάρτη 24 Μαρτίου, κατά την οποία η Γιαπωνέζα διπλωμάτης παρέθεσε γεύμα εργασίας, μέσα στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσων της Πρεσβείας με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Κύριο θέμα συζήτησης, η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκυο, και οι αλλαγές που έπεφερε στη διοργάνωση η πανδημία. Η κα Ιζούμι ενημέρωσε τους αξιωματούχους της ΚΟΕ για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, και τα μέτρα που ενδεχομένως θα ληφθούν για την προστασία των ξένων αθλητικών αποστολών αλλά και του ντόπιου πληθυσμού σε σχέση με τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19. Ήδη η Ιαπωνική κυβέρνηση σε συνεργασία με τη ΔΟΕ και την οργανωτική επιτροπή, ανακοίνωσαν ότι δε θα επιτραπεί η είσοδος ξένων στη χώρα για να παρακολουθήσουν ως φίλαθλοι τους αγώνες.

Από την πλευρά τους οι αξιωματούχοι της ΚΟΕ, παρουσίασαν τη γενική μορφή που θα έχει η κυπριακή αποστολή, και διαβεβαίωσαν την Πρέσβειρα, ότι η Κυπριακή ομάδα και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, θα υλοποιήσουν ότι ζητηθεί από τους διοργανωτές, σε σχέση με την παραμονή τους στο Ολυμπιακό Χωριό και στην Ιαπωνία γενικότερα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ, παρέδωσαν στην πρέσβειρα της Ιαπωνίας αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα της ΚΟΕ και την ευχαρίστησαν για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον που έπεδειξε.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
31 Μαρτίου 2021