Friday, 29 March 2024

Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (18/03/2019)

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), συνήλθε την Δευτέρα 18 Μαρτίου σε τακτική συνεδρία, για την αποτίμηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου διαστήματος, και έλαβε αποφάσεις για τον προγραμματισμό θεμάτων που αφορούν στην συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, θέματα Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, διεθνούς εκπροσώπησης, και εκσυγχρονισμού του οργανισμού.

Δυναμικά στον τομέα της Αθλητικής Έρευνας
Αποφασίστηκε όπως η ΚΟΕ υποβάλει αίτημα να διεκδικήσει έρευνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα “Inclusive Sports Academies”, στην οποία θα έχει ηγετικό ρόλο ως «Lead Applicant», σε συνεργασία με την εταιρεία CARDET και άλλους εταίρους. Θα υποβληθεί επίσης αίτημα συμμετοχής σε δεύτερη έρευνα ως συνεργάτης, η οποία θα έχει ως θέμα «Ολυμπισμός στην πράξη».

Επιπρόσθετα, έχει γίνει αποδεκτή η αίτηση της ΚΟΕ από το γραφείο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EOC – EU Office) για να συμμετάσχει ως συνεργάτης στην έρευνα «Sport on Modernization of NOC», που αφορά στον εκσυγχρονισμό των Ολυμπιακών Επιτροπών.

«Υιοθετήστε έναν αθλητή»
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε την δημιουργία ενός πρωτοποριακού προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή», που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση και στήριξη αθλητών και απευθύνεται σε εν δυνάμει χορηγούς που θα αναλάβουν την στήριξη της προετοιμασίας αθλητών που έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρόγραμμα θα λειτουργεί παράλληλα με το χορηγικό πρόγραμμα της ΚΟΕ.

Έγινε η επεξεργασία των λεπτομερειών συμμετοχής στις προσεχείς αθλητικές διοργανώσεις με πρώτη κατά χρονική σειρά τους 18ους ΑΜΚΕ που θα διεξαχθούν στο Μαυροβούνιο την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, τους 2ους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Μινσκ (21-30 Ιουνίου), για τους οποίους εγκρίθηκαν τα αεροπορικά εισιτήρια, και τέλος για το 15ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Μπακού (20-28 Ιουλίου) για το οποίο εγκρίθηκε η αριθμητική δήλωση συμμετοχής. Στο Μπακού, η ολιγομελής αποστολή θα αποτελείται συνολικά από 28 άτομα. Παράλληλα για την ίδια διοργάνωση εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δισκοβόλου Γιώργου Κονιαράκη στο πρόγραμμα “Young Ambassador”.

Εγκρίθηκε επίσης ο προϋπολογισμός για την πραγματοποίηση στην Κύπρο τον προσεχή Νοέμβριο του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών, με οικοδεσπότη-διοργανωτή την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο επεξεργάστηκε επίσης των λεπτομερειών της Ημερίδας για τη Γυναίκα, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο με κύρια ομιλήτρια την Δρ Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης και θα έχει ως θέμα «Γυναικεία Φύση και Ολυμπιακό Ιδεώδες : κοινός ή άγνωστος τόπος».

Εξετάστηκαν επίσης, διάφορα άλλα οικονομικά θέματα της Ολυμπιακής Επιτροπής, ανάμεσα στα οποία προκήρυξη και κατακύρωση προσφορών, ενώ έγινε ενημέρωση για την Έκθεση του Εσωτερικού Ελεγκτή για το τελευταίο τρίμηνο του 2018.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
19 Μαρτίου 2019

 

 

Search