Sunday, 28 April 2024

"Birmingham 2022" : Μπιτς Βόλεϊ : Χαμένη ευκαιρία για τα κορίτσια – Αποκλεισμός και για την Αντρική ομάδα

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ
Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα, τον πιο αμφίρροπο που παίχτηκε μέχρι σήμερα στο τουρνουά του Μπιτς Βόλεϊ Γυναικών στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ, η κυπριακή ομάδα με τις Ζωή Κωνσταντοπούλου και Μανολίνα Κωνσταντίνου ηττήθηκε στα προημιτελικά με 2-0 σετ από την ομάδα του Βανουάτου, με τις Miller Pata και Dherysyn Toko.

Τα κορίτσια της Κύπρου ήταν συγκλονιστικά, χωρίς να καταφέρνουν ωστόσο και στα δύο σετ να κεφαλαιοποιήσουν την υπεροχή που είχαν και να πάρουν ένα από τα 8 και 9 σετ πόιντ που είχαν αντίστοιχα. Η ήττα άφησε πικρή γεύση στην κυπριακή ομάδα, καθώς με βάση την απόδοση της θα μπορούσε να είχε κερδίσει και να είχε προκριθεί στον αυριανό ημιτελικό, διεκδικώντας με αξιώσεις μια θέση για τα μετάλλια.

Στον αγώνα παίχτηκαν συνολικά 114 πόντοι με την ομάδα του Βανουάτου να κερδίζουν τα 59 και της Κύπρου 55. Τα δύο σετ έληξαν στο 29-27 και 30-28, με την κυπριακή ομάδα να χάνει 8 σετ πόιντ στο πρώτο και 9 στο δεύτερο.

Στο πρώτο σετ, η κυπριακή ομάδα άρχισε πολύ καλά προηγούμενη με 5-2. Μέχρι τα μέσα του σετ, Ζωή και Μανολίνα διατηρούσαν μια διαφορά δύο πόντων, η οποία διευρύνθηκε στους τέσσερις στο 12-8. Τα κορίτσια του Βανουάτου μείωσαν στους δύο πόντους (14-12), όμως το κυπριακό δίδυμο άνοιξε εκ νέου τη διαφορά σε 17-13. Η διαφορά έπεσε στον ένα πόντο, στο 18-17 μετά από αποτυχημένο καρφί της Μανολίνας το οποίο πέρασε ελάχιστα έξω. Ωστόσο ο επόμενος κερδισμένος πόντος για το 19-17 και το επόμενο ράλι που κέρδισαν τα κορίτσια με αυτοθυσία ήταν σημαντικά. Τρία αποτυχημένα σετ πόιντς για τις Κύπριες αθλήτριες, έφεραν τον αγώνα στην ισοπαλία 20-20. Η ομάδα από το Βανουάτου πήρε τον επόμενο πόντο κάνοντας το 21-20, έχασαν όμως τον επόμενο στέλνοντας εκτός το σερβίς. Εν συνεχεία, η κυπριακή ομάδα έπαιρνε προβάδισμα, είχε τα σετ πόιντ, αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει τον αγώνα. Το Βανουάτου πήρε προβάδισμα για το 27-26 όμως η απάντηση ήρθε για το 27-27. Χαμένο σερβίς για την κυπριακή ομάδα στη συνέχεια για το 27-28 και ο επόμενος πόντος πήγε στα κορίτσια από το Βανουάτου που κέρδισαν το σετ με 27-29.

Στο δεύτερο σετ, το δίδυμο από το Βανουάτου με καλύτερη ψυχολογία από το κερδισμένο πρώτο σετ, μπήκε πιο καλά και προηγήθηκε με 5-2. Ένας παλικαρίσιος πόντος για τη μείωση του σκορ σε 6-5, έδωσε καλύτερη ψυχολογία στην κυπριακή ομάδα που ισοφάρισε αρχικά σε 7-7 και στη συνέχεια προηγήθηκε αρχικά με 10-7 και στη συνέχεια με 12-8. Η μείωση του σκορ από την ομάδα του Βανουάτου ήρθε στο 13-12 και η ισοφάριση στο 14-14. Οι Κύπριες είχαν ξανά την απάντηση και άνοιξαν τη διαφορά στο 18-15. Το πρώτο σετ πόιντ στο 20-18 για την Κύπρο πήγε χαμένο, όπως κι το δεύτερο στο 20-19 αλλά και το τρίτο στο 21-20. Το προβάδισμα πήγε για το Βανουάτου στο 22-21 για να σώσουν το πρώτο ματς πόιντ οι Κύπριες. Στη συνέχεια εξελίχθηκε το ίδιο ακριβώς σενάριο με το πρώτο σετ. Το κυπριακό δίδυμο έχασε την ευκαιρία να πάρει το σετ στα επόμενα 6 σετ πόιντς που είχε και το Βανουάτου τελικά στο δεύτερο ματς πόιντ που βρήκε, να παίρνει τον πόντο, σετ με 30-28 και τον αγώνα με 2-0.

Τον αποκλεισμό από τη συνέχεια των αγωνισμάτων τους δέχθηκαν σήμερα και η ομάδα των Ανδρών καθώς οι Αντώνης Λιοτατής και τον Χαράλαμπος Ζορπής ηττήθηκαν με 2-0 από την ομάδα του Καναδά με τους Sam Schachter και Daniel Dearing για τα προημιτελικά.

Στο πρώτο σετ, η κυπριακή ομάδα ήταν από την αρχή πίσω στο σκορ και έχασε σχετικά εύκολα με 21-9. Στο δεύτερο σετ, οι Καναδοί ήταν και πάλι εμφανώς καλύτεροι και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην κυπριακή ομάδα. Στο τέλος, η ομάδα του Καναδά επικράτησε και στο δεύτερο σετ με 21-11, κερδίζοντας τον αγώνα με 2-0 και ταυτόχρονα την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

5 Αυγούστου 2022

 

 

Search