Thursday, 28 March 2024

Η δημοσιογραφική διάσκεψη για τη 30η Σύνοδο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ), διοργανώνει την 30η Ετήσια Σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Το κύριο θέμα της φετινής Συνόδου είναι «Ο Αθλητής ως Πρότυπο» και οι εργασίες της θα αρχίσουν στις 09.00 π.μ.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Συνόδου, ο Πρόεδρος της ΕΟΑΚ Ντίνος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της εγκαθίδρυσης, τους σκοπούς και τους στόχους της ΕΟΑΚ, και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του Αθλητισμού για τις σύγχρονες κοινωνίες σημειώνοντας τα ακόλουθα: «Η ανάδειξη των αθλητών σε πρότυπο και είδωλο για τη νεολαία, φέρνει στην επικαιρότητα, το θέμα της αξιοποίησης από την κοινωνία, όλων των πρωταθλητών μας που ξεπερνούν με τις επιδόσεις τους, τα όρια τους και έχουν γίνει διάσημοι και αγαπητοί στο κοινωνικό σύνολο. Το επίκαιρο ερώτημα που τίθεται είναι εάν οι πρωταθλητές μπορούν και πρέπει να αναλαμβάνουν κοινωνικό ρόλο. Η κοινωνία έχει την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό της, αλλά και στους αθλητές να εξασφαλίσει ότι θα διαμορφωθούν τα κατάλληλα συστήματα που θα εκπαιδεύσουν τους αθλητές πως να αντιμετωπίσουν και να αναλάβουν επιτυχώς το ρόλο που φαίνεται να περιμένει η κοινωνία από αυτούς. Αυτόν τον καθοριστικό ρόλο των αθλητών στην κοινωνία, που αποτελεί σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση χαρακτήρων, θα συζητήσουμε στη φετινή Σύνοδο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου».

Η σύνοδος θα ξεκινήσει με τον Ολυμπιακό Ύμνο από την Μουσικό Ειρήνη Κακογιάννη και ύστερα από το καλωσόρισμα του Προέδρου της ΚΟΕ Ντίνου Μιχαηλίδη, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο Διευθυντής της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Βουλγαρίας Καθηγητής Δρ. Lozan Mitev, και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Ομιλητές στη Σύνοδο θα είναι η διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, Δρ. Παρασκευή Λιούμπη που θα αναπτύξει το θέμα «Ο Αθλητής πρότυπο: η συμβολή του στη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών στους νέους», ο Δρ. Χρύσανθος Χρυσάνθου (Phd Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Δημοσιογράφος, Ερευνητής, Συγγραφέας), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Το σύγχρονο πρότυπο Υπεραθλητή σε αντιδιαστολή προς τα Aρχαιοελληνικά πρότυπα», και ο Περικλής Ιακωβάκης, Πρωταθλητής Ευρώπης, Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητών Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα αναπτύξει το θέμα «Ο Aθλητής μετά». Θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετέχουν η Δρ. Παρασκευή Λιούμπη, ο Δρ. Lozan Mitev, και ο κ. Περικλής Ιακωβάκης, καθώς και ο Σκοπευτής Ανδρέας Χάσικος ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ, που θα συντονίσει ο κ. Ντίνος Μιχαηλίδης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου και συγκεκριμένα, στην τελετή έναρξης, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, θα τιμήσουν σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Ε.Σ. της ΚΟΕ, τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κα Αίγλη Παντελάκη, για την πολυσχιδή προσφορά της στη νεολαία, στην εκπαίδευση και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα.

Η συμμετοχή στις εργασίες της Συνόδου είναι ελεύθερη για το κοινό που καλείται να συμμετάσχει. Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά από 07.30-18.00 με τα γραφεία της ΚΟΕ, στο τηλέφωνο 22449880.

Τεχνικά Εργαστήρια για Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης
Υλοποιώντας τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της ΚΟΕ 2019-2022, βασικό κομμάτι του οποίου είναι η προώθηση της Ολυμπιακής Παιδείας, ως βασικό μέρος της γενικότερης εκπαίδευσης, και μέσα στα πλαίσια των εργασιών της 30ης Συνόδου της ΕΟΑΚ, θα διοργανωθούν δύο Τεχνικά Εργαστήρια (Workshops), ένα για τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και ένα για τους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Στα Τεχνικά Εργαστήρια θα διδάξει η Δρ. Παρασκευή Λιούμπη και θα πραγματοποιηθούν στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο ευγενικά παραχώρησε όλες τις διευκολύνσεις που απαιτούνται. Τα Τεχνικά Εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν για μεν τους Εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης, την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου και για τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα Τεχνικά Εργαστήρια θα μετέχουν 30 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και 30 Εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης, από όλη την Κύπρο. Διεξάγονται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και την ευθύνη συγκεκριμένων Λειτουργών του Υπουργείου. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου για τη συνεισφορά του και τη συνεργασία για την διεξαγωγή των Τεχνικών Εργαστηρίων.

5 Δεκεμβρίου 2018
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

 

Search