Friday, 29 March 2024
Previous Next

Μπουένος Άιρες 2018: 12η στα 50μ ελεύθερο η Κάλια, ολοκλήρωσαν Πίνγκου, Τάνου και Μπαλαρτζισβίλι

Του απεσταλμένου της ΕΑΚ, Φρίξου Κυριάκου

Στο δεύτερο της ημιτελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες προκρίθηκε η Κάλια Αντωνίου. Η κολυμβήτρια πήρε τη 12η θέση στα 50μ ελεύθερο αφού στην 2η ημιτελική σειρά τερμάτισε στην 6η θέση με χρόνο 25.95.

Η συνολική πορεία της Κάλιας Αντωνίου στην Ολυμπιάδα του Μπουένος Άιρες κρίνεται αρκετά ικανοποιημένη ειδικά στο ελεύθερο, με τις δύο προκρίσεις που πήρε στην ημιτελική φάση.

Στον προκριματικό, η Κάλια Αντωνίου έτρεξε στην 7η προκριματική σειρά και τερμάτισε στην 4η θέση με χρόνο 25,86 που ήταν και ο έβδομος καλύτερος χρόνος στην γενική κατάταξη.

Αποκλεισμός για Σιεγκόλεβα
Η 2η κυπριακή συμμετοχή στην πισίνα αφορούσε την Αλεξάνδρα Σιεγκόλεβα στα 100 μέτρα πεταλούδα χωρίς όμως να μπορέσει να εξασφαλίσει τον απαιτούμενο χρόνο που θα της έδινε και την πρόκριση. Η Αλεξάνδρα με χρόνο 1:03.75 κατετάγη 27η στην γενική κατάταξη. Αυτή ήταν και η τελευταία της αγωνιστική υποχρέωση στην Ολυμπιάδα του Μπουένος Άιρες.

Ολοκλήρωσαν Αναστασία Πίνγκου και Ειρήνη Τάνου
Στην 28η θέση της γενικής κατάταξης της ρυθμικής γυμναστικής κατετάγη η Αναστασία Πίνγκου στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες.

Στην τελευταία της χρονιά στην κατηγορία νεανίδων, η 15χρονη πρωταθλήτρια μας συγκέντρωσε 47.785 σε τέσσερα προγράμματα.

Στην πρώτη μέρα του αγωνίσματος ολοκλήρωσε πρόγραμμα με στεφάνη και μπάλα εξασφαλίζοντας 10.350 και 12.800 βαθμούς αντίστοιχα. Στην δεύτερη μέρα συγκέντρωσε 13.075 βαθμούς παρουσιάζοντας ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα με κορύνες, ενώ πήρε άλλους 11.650 βαθμούς από πρόγραμμα με κορδέλα.

12η θέση η Τάνου
Δεν τα πήγε εξίσου καλά στο μιχτό του breaking dance η Ειρήνη Τάνου. Έχοντας για συμπαίκτη τον Καναδό D. Matt τερμάτισε στην 12η θέση, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 6η θέση στο ατομικό του αθλήματος για την Ειρήνη Τάνου αποτελεί μέχρι στιγμής την καλύτερη επίοδση της κυπριακής αποστολής σε ατομικά αθλήματα.

Eξαιρετικός στο μικτό τζούντο ο Μπαρτζασβίλι
Ο πρωταθλητής μας συμμετείχε στην κατηγορία των 80kg και παρόλο που τέθηκε αντίπαλος με κατά 20kg πιο βαρετούς συναθλητές του κατάφερε να δώσει βαθμούς στην ομάδα του καθώς οδήγησε τα δύο του παιγνίδια στην παράταση.

Ο 17χρονος αθλητής απέδωσε πάρα πολύ καλά, γεγονός που ανάγκασε αξιωματούχους του αθλήματος να τον συγχαρούν για τις δύο εμφανίσεις του. Τα εύσημα πήρε και από τους αντίπαλους προπονητές.

«Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία» μας είπε ο προπονητής του Μπαρτζασβίλι Χρίστος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την συνολική του προσπάθεια στην μεγάλη αυτή διοργάνωση. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και ο Γιώργος επιβεβαίωσε πως δίκαια βρίσκεται στους κορυφαίους της κατηγορίας του».

Παρέλαβαν τα διπλώματα τους οι έξι αθλητές μας
Περήφανοι για τη συμμετοχή τους στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες μπορούν να αισθάνονται οι έξι κύπριοι αθλητές. Μέχρι στιγμής οι πέντε από τους έξι αθλητές/αθλήτριες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους, ενώ το βράδυ τη 11ης Οκτωβρίου, ο αρχηγός της κυπριακής αποστολής Γιώργος Παναγίδης τους παρέδωσε τα τιμητικά διπλώματα, στην παρουσία των προπονητών τους.

Η σχετική φωτογραφία της 13μελής αποστολής είναι στο slideshow.

 

 

Search