Saturday, 27 April 2024

Αλεξάνδρα Γκουσάροβα (Beach Volley) και Στέφανος Τίγκας (Καλαθόσφαιρα) οι κορυφαίοι των oμαδικών αθλημάτων

Ετήσια Τελετή Βράβευσης των Αρίστων Έφηβων-Νεάνιδων 2023 / Με το Βλέμμα στο Παρίσι

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποιεί την Τρίτη 26 Μαρτίου στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο (18.00), την Τελετή Βράβευσης των Αρίστων Εφήβων-Νεανίδων 2023 / Με το Βλέμμα στο Παρίσι, που είναι αφιερωμένη στον πρώην πρόεδρο της ΚΟΕ Ουράνιο Μ.Ιωαννίδη.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση της Cablenet, χορηγού επικοινωνίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Λόγω της ζωντανής μετάδοσης και του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων και προσκεκλημένων, η ώρα άφιξης όλων των αθλητών/συνοδών στο Ολυμπιακό Μέγαρο έχει οριστεί το αργότερο στις 17:15 και η είσοδος στην αίθουσα «ΟΠΑΠ Ευ Αγωνίζεσθαι» θα κλείσει ακριβώς στις 17:45.

Ανάμεσα στις βραβεύσεις που ξεχωρίζουν και είναι και αυτές των κορυφαίων των ομαδικών αθλημάτων. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κορυφαίος Έφηβος ομαδικού αθλήματος, αναδείχτηκε ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Στέφανος-Άνθιμος Τίγκας. Αγωνίστηκε σε όλες τις Εθνικές ομάδες, και το 2023 ως στέλεχος της Εθνικής Κ18 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Για την αγωνιστική του παρουσία, και το ήθος του βραβεύτηκε από τη FIBA, ύστερα από ψηφοφορία όλων των προπονητών του πρωταθλήματος ως ο πολυτιμότερος καλαθοσφαιριστής της διοργάνωσης. Μεταγράφηκε από την ΑΕΛ Λεμεσού, στον Κεραυνό Στροβόλου του οποίου αποτελεί βασικό στέλεχος.

Κορυφαία νεάνιδα ομαδικών αθλημάτων για το 2023 αναδείχτηκε η αθλήτρια του Beach Volley Αλεξάνδρα Γκουσάροβα. Είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας Beach Volley της Κύπρου. Το καλοκαίρι του 2023 συμμετείχε στο CEV Beach Volleyball Nations Cup Women 2023 στο Apeldoorn της Ολλανδίας όπου κατέκτησε την 3η θέση του ομίλου. Επίσης, ως μέλος της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, συμμετείχε στους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες που διεξήχθησαν στο Ηράκλειο, όπου με συμπαίκτρια τη Ζώγια Κωνσταντοπούλου κατέκτησαν την 9η θέση.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου, για τη συνεργασία και τη στήριξη που της παρέχουν στην υλοποίηση της αποστολής της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
22 Μαρτίου 2024

 

 

Search