Saturday, 27 April 2024

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρούσα σε εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο από αθλητές για τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη

Το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η τελετή απονομής των Βραβείων Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2023-2024, σε μια πολύ διαφορετική εκδήλωση που έφερε κοντά, μια ανάσα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, διακεκριμένους αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται με τα εθνικά χρώματα, με τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, για ένα πρωινό γεμάτο αθλητικές δραστηριότητες, ολυμπιακές αξίες και παιδικά χαμόγελα.

Φέτος, το Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη –ένα πρόγραμμα που για 25 χρόνια, στηρίζει αδιάλειπτα την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών για το Ολυμπιακό όνειρο– με την συγχρηματοδότηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και τη στήριξη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, βράβευσε 71 αθλητές/αθλήτριες από 29 ομοσπονδίες με 67 υποτροφίες, στηρίζοντας εκείνους που δίνουν καθημερινά τον επίπονο αγώνα της Ολυμπιακής προετοιμασίας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στον επιβλητικό χώρο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου, τριάντα-τέσσερις αθλητές-υπότροφοι του προγράμματος, παρά τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις της προ-ολυμπιακής περιόδου, αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να μοιραστούν την αγάπη τους για τον αθλητισμό, και να εμψυχώσουν τους νεαρούς αθλητές των Παιδικών Χωριών SOS που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, προάγοντας έτσι έμπρακτα τις αξίες του Ολυμπισμού και της αλληλεγγύης. Με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων προπονητών του προγράμματος «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids Athletics» του Παναθηναϊκού Σταδίου τα παιδιά δοκίμασαν με ενθουσιασμό νέες δεξιότητες που συνδέονται με τα Ολυμπιακά Αθλήματα, και παράλληλα γνωρίστηκαν με τους πρωταθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, που μοίρασαν αυτόγραφα και μετάλλια αλλά και μοιράστηκαν ιστορίες από την δική τους, προσωπική διαδρομή στον αθλητισμό.

Στο πνεύμα αυτό, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας, κ. Χάρης Δαυίδ, αφού ευχαρίστησε τους εταίρους του προγράμματος και όλους τους συμμετέχοντες, υπογράμμισε: «Eίμαστε μαζί για σταθούμε σε ό,τι πραγματικά αξίζει: στο δικαίωμα να κυνηγάς τα όνειρά σου, όσο μακριά και αν σε ταξιδεύουν, στον αγώνα να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος, και στην χαρά του να προσφέρεις με κάθε τρόπο και με όλη σου την καρδιά.»

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, οι: κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της ΕΟΕ, κ. Γιώργος Χρυσοστόμου, Πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Αφεντούλης, Μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ. Γιώτης Ιωαννίδης, Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, ο κ. Μανώλης Κολυμπάδης, Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, κ. Εύα Λιανού Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, o κ. Θωμάς Τόκας-Πρόεδρος Ομοσπονδίας Γκολφ, o κ. Δημήτρης Γεωργούλης μέλος ΕΟΕ, ο κ. Φώτης Καϋμενάκης, μέλος ολομέλειας ΕΟΕ, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και των Παιδικών Χωριών SOS.

Το παρόν, παρά το βεβαρυμμένο αγωνιστικό τους πρόγραμμα, το παρόν έδωσαν οι αθλητές: Άννα Ντουντουνάκη (Κολύμβηση), Δώρα Γκουντούρα (Ξιφασκία), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (Στίβος), Νάσια Μεσίρη (Ενόργανη Γυμναστική), Λίλα Κασάπογλου (Τραμπολίνο), Νίκος Μαυρομμάτης (Σκοποβολή), Αντώνης Παπακωνσταντίνου (Κωπηλασία), Απόστολος Παπαστάμος (Κολύμβηση), Απόστολος Χρήστου (Κολύμβηση), Αριάδνη Νάσκαρη (Μοντέρνο Πένταθλο), Σοφία Μαλκογεώργου (Καλλιτεχνική Κολύμβηση), Γιάννης Καλανδαρίδης (Κωπηλασία), Δημήτρης Μάρκος (Κολύμβηση), Ευαγγελία Αναστασιάδου (Κωπηλασία), Στέφανος Ντούσκος (Κωπηλασία), Θανάσης Παλαιοπάνος (Κωπηλασία), Κάλια Αντωνίου (Κολύμβηση), Μαρία Καρδαρά (Άρση Βαρών), Μιλένα Κοντού (Κωπηλασία), Χριστίνα Μπούρμπου (Κωπηλασία), Θανάσης Τσιρίκος (Καταδύσεις), Δήμητρα Παπαδοπούλου (Τοξοβολία), Πέτρος Γκαϊδατζής (Κωπηλασία), Σοφία Μαλκογεώργου (Καλλιτεχνική Κολύμβηση), Στέφανος Δημόπουλος (Κανόε Καγιάκ), Βασίλης Κουμπάκης (Γκόλφ), Χριστίνα Μπούρμπου (Κωπηλασία), οι οποίοι και έδωσαν με την παρουσία τους ξεχωριστή σημασία στην εκδήλωση.

 

 

Search