Sunday, 28 April 2024

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρούσα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Τελετή Απονομής Βραβείων Ολυμπιακής Προετοιμασίας Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη

Στην παρουσία εκπροσώπων της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιείται το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και ώρα 11.00 π.μ. στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η Τελετή Απονομής των Βραβείων Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.

Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation) ενισχύει με συνέπεια και για 25η συνεχή χρονιά την προσπάθεια αθλητών και αθλητριών με την παροχή κινήτρων διάκρισης στον αθλητισμό, μέσω του προγράμματος Ολυμπιακών Υποτροφιών που πραγματοποιείται φέτος με τη συνδρομή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, και της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Συνολικά απονέμονται για το 2023-2024, Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας σε 71 αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο σε 29 ατομικά ολυμπιακά αθλήματα,

Πρωταγωνιστές στην συμμετοχική εκδήλωση με κοινωνικό πρόσημο οι βραβευμένοι αθλητές και αθλήτριες που θα υποδεχτούν νεαρούς αθλητές από τα Παιδικά Χωριά SOS σε ένα πρωινό γεμάτο αθλητισμό και παιδικά χαμόγελα.

Kατά την διάρκεια της τελετής θα γίνει ειδική μνεία και στους 71 βραβευθέντες του προγράμματος που τιμούν τα Ελληνικά και Κυπριακά χρώματα, και θα απονεμηθούν τα έντεκα (11) βραβεία υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας στους Κύπριους αθλητές/αθλήτριες, από έξι (6) Ολυμπιακά αθλήματα, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό στην προαγωγή των αξιών του Ολυμπισμού και της αριστείας, και ενισχύοντας την αγάπη για τον αθλητισμό στην χώρα μας. Επιβραβεύεται παράλληλα η προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών που προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024».

Έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα οι αθλητές Αχιλλέως Γιώργος (Σκοποβολή), Αντωνίου Σωτήρης (Σκοποβολή), Χριστοδουλίδης Πέτρος (Τζούντο), Χριστοφή Ναταλία (Στίβος) και Αμίν Χατίρι (Στίβος), ενώ ήταν ήδη ενταγμένοι και συνεχίζουν σε αυτό οι Μπαλαρτζισβίλι Γεώργιος (Τζούντο), Αντωνίου Κάλια (Κολύμβηση), Αντωνίου Νικόλαος (Κολύμβηση), Μακρή Μαριλένα (Ιστιοπλοΐα), Χριστοφόρου Άντρη (Ποδηλασία), και Νικολάου Κωνσταντίνα (Σκοποβολή).

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Χρυσοστόμου και τα Μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, ευχαριστούν θερμά το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη και ιδιαίτερα τον κ. Χάρη Δαυίδ - Πρόεδρο Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, τον κ. Σπύρο Καπράλο – Μέλος ΔΟΕ, Πρόεδρος Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών & Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την κ. Εύα Λιανού - Γενική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, τον κ. Σπύρο Γιαννιώτη – Αργυρό Ολυμπιονίκη Ρίο και Μέλος Επιτροπής Υποτροφιών Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη και τον κ. Κώστα Παναγόπουλο Μέλος Επιτροπής Υποτροφιών Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία, που στόχο έχει να παρέχουμε όλα τα εφόδια για την επιτυχία των αθλητών μας στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

 

 

Search