Friday, 10 May 2024

3οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: Στους «4» του Μπιτς Χάντμπολ η Κύπρος

#TeamCyprus
#Heraklion2023
Του Θωμά Κεττένη (ΚΥΠΕ)
ΦΩΤΟ : Κωνσταντίνος Κυπριανού / Ευστάθιος Ιακωβίδης
Την πρόκριση στους τέσσερις του τουρνουά Μπιτς Χάντμπολ των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Ηράκλειο 2023» πανηγυρίζει η Κύπρος.
Η ομάδα της αποστολής της ΚΟΕ στους Αγώνες κέρδισε με 2-1 σετ στη διαδικασία των shout outs την Ελλάδα, προκρίθηκε στα ημιτελικά, και από την Τρίτη μπαίνει στη διαδικασία διεκδίκησης ενός μεταλλίου. Η Εθνική θα αντιμετωπίσει στον πρώρο ημιτελικό την Κροατία στις 15:30 στο κεντρικό γήπεδο της παραλίας Καρτερός με φόντο μια θέση στον τελικό του τουρνουά των Αγώνων την Τετάρτη.
Η νίκη πρόκριση πανηγυρίστηκε δεόντως από τους Κύπριους διεθνείς και τον προπονητή μετά τον αγώνα καθώς και από τα μέλη της κυπριακής αποστολής, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της ΚΟΕ Γιώργου Χρυσοστόμου και του Αρχηγού Αποστολής Παύλου Γεωργιάδη, που βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό γήπεδο του Μπιτς Χάντμπολ στην παραλία Καρτερός
Στο αγωνιστικό σκέλος, με δύναμη και πάθος μπήκαν στην άμμο οι Κύπριοι διεθνείς στο πρώτο σετ στο οποίο μετά το 4-4, πήραν προβάδισμα με 4 πόντους , αρχικά στο 8-4 και στη συνέχεια στο 12-8. Η ελληνική ομάδα αντέδρασε και ισοφάρισε στο 12-12, αλλά οι Κύπριοι χειροσφαιριστές πήραν ξανά τα ηνία και προηγήθηκαν με 18-12. Εκεί που όλα έδειχναν πως το πρώτο σετ είχε σχεδόν κριθεί, η Ελλάδα αντέδρασε και μείωσε στους δύο πόντους 16-18, ενώ είχε την ευκαιρία στην τελευταία επίθεση να ισοφαρίσει. Η Κύπρος όμως κατάφερε να αμυνθεί σωστά, να μην δεχθεί γκολ και να κερδίσει το πρώτο σετ με 18-16.
Στο δεύτερο σετ η ελληνική ομάδα μπήκε με αποφασιστικότητα να μην αφήσει το παιγνίδι να χαθεί και από την αρχή πήρε προβάδισμα στο σκορ. Το 8-2 και στη συνέχεια του 12-6 ήταν ενδεικτικό της εικόνας του δεκάλεπτου με τους Κύπριους διεθνείς να βελτιώνονται στη συνέχεια και να καταφέρνουν να μειώσουν σε 22-18. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την Εθνική και το τελικό 28-20 ήρθε φυσιοολογικά.
Η διαδικασία οδηγήθηκε στα Shout outs με τους Κύπριους διεθνείς να είναι πιο ψύχραιμοι και εύστοχοι και να κερδίζουν τη διαδικασία με 6-4, χάρη και στην τελευταία απόκρουση του Ανδρέα Στυλιανού στην τελευταία επίθεση της Ελλάδας.
Σύνθεση της Ομάδας:
Ανδρέας Σοφοκλέους (Προπονητής)
Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, Ιωάννης Ιωαννίδης, Χαράλαμπος Πατρύφωνος, Κυριάκος Βορκάς, Πέτρος Πούπας, Ανδρέας Στυλιανού, Νικόλας Σιωτερ, Στέφανος Στεφάνου, Γεώργιος Ιωάννης Κρητικός, Μιχάλης Λύρας.

Με την ευκαιρία της πρόκρισης της Εθνικής Μπιτς Χάντμπολ στα ημιτελικά, η ΚΟΕ ευχαρίστησε τους συνεργάτες και τους χορηγούς της, και συγκεκριμένα τον Πλατινένιο Χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Χρυσούς Χορηγούς την Τράπεζα Κύπρου και την Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς την Medochemie, την Allianz και τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τον Χορηγό Παροχής Υπηρεσιών την Deloitte, τον Χορηγό Επικοινωνίας την Cablenet, την ΤΟΥΟΤΑ Κύπρου, τον Όμιλο Βιοϊατρική και το Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη.

 

 

 

 

 

Search