Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2009

Τους καλύτερους έφηβους και τις καλύτερες νεάνιδες από ολόκληρο το φάσμα του αθλητισμού μας, τίμησε τη Δευτέρα (25 Ιανουαρίου 2010) το βράδυ, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Κατά τη διάρκεια της σεμνής Τελετής Βράβευσης στην παρουσία αξιωματούχων της ΚΟΕ, του ΚΟΑ, όλων σχεδόν των ομοσπονδιών και εκατοντάδων φίλων του αθλητισμού στην κατάμεστη αίθουσα του Ολυμπιακού Μεγάρου, τιμήθηκαν οι νεαροί πρωταθλητές μας που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις και το ήθος τους κατά το 2009.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Νίκος Καρτακούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή των γονέων στην εξέλιξη των αθλητών, τους ευχαρίστησε θερμά και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα που είχαν κατά το 2009. Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία και την αναγκαιότητα της προσεκτικής επιλογής και της επιτυχούς ανάπτυξης των αθλητικών ταλέντων. «Όπως είχαν αναφέρει από αυτό το βήμα στην περσινή αντίστοιχη εκδήλωση, τιμούμε τους έφηβους και τις νεάνιδες για να δώσουμε την αναγνώριση που οφείλουμε σε αυτούς που ξεχώρισαν και στους οποίους επενδύουμε για ένα μετάλλιο σε επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι ολόψυχα όπως ο μεγάλος στόχος του κυπριακού αθλητισμού για την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου γίνει πραγματικότητα από τους αθλητές και τις αθλήτριες που τιμούμε απόψε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ.

Στο πλαίσιο της τελετής απονεμήθηκε και το βραβείο της ΔΟΕ «Γυναίκα και Αθλητισμός 2009» στην κ.  Κάλλη Χατζηωσήφ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απονομής του Βραβείου, η κ. Χατζηωσήφ, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξάπλωση του αθλητισμού μας. Ο δυναμισμός της, το πάθος της, οι γνώσεις της, την οδήγησαν σε ενεργό συμμετοχή σε πολλούς αθλητικούς οργανισμούς και ομοσπονδίες. Αρχικά ως αθλήτρια στη συνέχεια εκπαιδευτικός και προπονήτρια, ανέβηκε ολόκληρη την ιεραρχία της εκπαίδευσης και είναι σήμερα Επιθεωρήτρια Σωματικής Αγωγής. Αντιπρόεδρος τα τελευταία οκτώ χρόνια στους Ειδικούς Ολυμπιακούς Κύπρου, συντονίστρια για 14 αθλήματα στους Σχεδιασμούς Ανάπτυξης στον ΚΟΑ και με ανεκτίμητη προσφορά ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των ΑΜΚΕ του 1989 και εκ των Συντονιστών της διοργάνωσης των ΑΜΚΕ 2009.

Στα ατομικά αθλήματα, καλύτερος έφηβος αθλητής του 2009 αναδείχθηκε ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας Μιχάλης Μαλεκίδης. Αποκορύφωμα των επιτυχιών του ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στην Κατηγορία RSX, στην Τουρκία. Καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια των ατομικών αθλημάτων βραβεύθηκε η πρωταθλήτριά μας στο στίβο Μαριάννα Ζαχαριάδη που είχε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στην κατηγορία Νεανίδων, στο επί κοντώ και ήταν αργυρή νικήτρια στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα. Στα ομαδικά αθλήματα καλύτερος έφηβος αθλητής του 2009 ήταν ο Ανδρέας Αλκιβιάδης από το ποδόσφαιρο ως μέλος της εθνικής μας ομάδας κάτω των 19. Καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια στα ομαδικά αθλήματα η πετοσφαίριστρια Μανωλίνα Κωνσταντίνου. Μαζί με την συμπαίκτριά της Μαριώτα Αγγελοπούλου κατέκτησε την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ κάτω των 18 χρόνων, την 7η θέση στο Ευρωπαϊκό κάτω των 20 χρόνων και το χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ 2009.

Το Έπαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απονεμήθηκε στον πρωταθλητή του στίβου Μιχάλη Κλατσιά που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην παγκόσμια Γυμνασιάδα και το χάλκινο στους Αγώνες Νέων Ευρώπης το Τάμπερε. Το Έπαθλο «Πεύκιος Γεωργιάδης» απονεμήθηκε στο Δημήτρη Κρασιά για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στην ενόργανη γυμναστική. Η Επιτροπή Επιλογής αποφάσισε να κάνει ειδική μνεία και βράβευσε για τις μεγάλες διακρίσεις τους κατά το 2009 τον Δημήτρη Μινασίδη (άρση βαρών) για την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και τα δύο αργυρά μετάλλια στους Μεσογειακούς, τον Γιώργο Καζάκο (σκοποβολή) που εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό του σκητ στο Ευρωπαϊκό Εφήβων και το χρυσό στο ομαδικό και στην Άννα Σιοκόλεβα (κολύμβηση) για την 5η και 6η θέση που κατέλαβε στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα.

Στην εκδήλωση έγινε και η ανακήρυξη του Πρεσβευτή των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων 2010 που θα γίνουν στη Σιγκαπούρη. Σύμφωνα με απόφαση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρεσβευτής της διοργάνωσης ανακηρύσσεται ο νεαρός ποδηλάτης μας Μάριος Αθανασιάδης.

Ανά άθλημα όλοι οι βραβευθέντες για το 2009: Άρση βαρών: Δημήτρης Μινασίδης, Τένις: Χρίστος Χατζηγεωργίου, Μαριλένα Παπαδοπούλου, Ειδικοί Ολυμπιακοί: Τιμόθεος Βασιλείου, Μαρίνα Σοφοκλέους, Ενόργανη Γυμναστική: Δημήτρης Κρασιάς, Μαρία Κυριακίδου, Ρυθμική Γυμναστική: Πωλίνα Ράαντ, Πιγκ πογκ: Μάριος Γιάγκου, Νάταλι Παντελή, Θαλάσσιο σκι: Κυριάκος Χατζηκυριάκος, Χριστίνα Χριστοφόρου, Ιστιοπλοΐα: Μιχάλης Μαλεκίδης, Νατάσα Χριστοδούλου, Κανό: Μιχάλης Κολώτας, Στυλιάνα Αυγουστίνου, Καράτε: Μάριος Ευαγγέλου, Ειρήνη Σάκκη, Κολύμβηση: Παναγιώτης Χριστοδουλίδης, Αννα Σιοκόλεβα, Μπάτμιντον: Γιώργος Νικολάου, Στέλλα Κνέκνα, Μοτοσυκλέτα: Λάμπρος Τσαγγαράς, Ξιφασκία: Στέφανος Αφρικάνος, Αμαριλύς Νικολέττου, Πάλη: Στέλιος Μάμας, Πένταθλο – Δίαθλο: Ραφαήλ Γιακουμή, Ελένη Πρατσή, Ορεινή Ποδηλασία: Μιχάλης Κιττής, Άντρια Χριστοφόρου, Πυγμαχία: Κυριάκος Σπανός, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Σκοποβολή: Γιώργος Καζάκος, Κωνσταντίνα Πρατσή, Σκουός: Ξένιος Αριστοτέλους, Έλενα Τσουρή, Στίβος: Μιχάλης Κλατσιάς, Μαριάννα Ζαχαριάδη, Τζούντο: Σωτήρης Χαραλάμπους, Μαριλένα Δημοσθένους, Ταεκβοντό: Θεμιστοκλής Αγγελίδης, Κυριακή Κουττούκη, Τοξοβολία: Παύλος Παπαγεωργίου, Χιονοδρομίες: Φώτος Φωτιάδης, Αθηνά Παντζαρή, Χόκεϊ: Πάνος Παναγιωτόπουλος, Νίκολα Ευριπίδου, Μπόουλινγκ: Σταύρος Θεοφάνους, Σωματική διάπλαση: Γιώργος Χάγκαγκ, Κικμπόξινγκ: Χρυσόστομος Χατζηδημητρίου, Πετόσφαιρα: Γαβριήλ Γεωργίου, Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Ποδόσφαιρο: Ανδρέας Αλκιβιάδης, Χριστιάνα Σολωμού, Καλαθόσφαιρα: Σάιμον Μιχαήλ, Χριστιάνα Μενελάου, Χάντμπολ: Θωμάς Θεοδώρου, Χρύσια Τρύφωνος. 

Hon Prof ouranios M ioannides President Cyprus NOC

Dr Nicos Kartakoullis Presdient KOA

VRAVEVSIS ARISTON EFIVON NEANIDON 2009

Pareuriskomenoi

 

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ
Επιτ. Καθ. Ουάνιος Μ.
Ιωαννίδης

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ
Δρ Νίκος Καρτακούλλης

Οι Άριστοι Εφηβοι και
Νεάνιδες του 2009

Οι Παρευρισκόμενοι
στην Βράβευση

 MALEKKIDES MICHALIS 

MARIANNA ZACHARIADE

ANDREAS ALKIVIADES

MANOLINA CONSTANTINOU 

Βραβέιο καλύτερου Εφήβου
τα ατομικά στον Μιχάλη Μαλεκκίδη

Βραβείο καλύτερης Νεάνιδας
στα ατομικά στην Μαριάννα
Ζαχαριάδου

Βραβέιο καλύτερου Εφήβου
στα ομαδικά στον Ανδρέας Αλκιβιάδης

Βραβείο καλύτερης Νεάνιδας
στα ομαδικά στην Μανολίνα
Κωνσταντίνου

 Michalis Klatsias 

DEMITRIS KRASHIAS

GEORGIOS KAZAKOS

Demitris Minasides

Επαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος»
στον Μιχάλη Κλατσιά

Έπαθλο «Πεύκιος Γεωργιάδης»
στον Δημήτρη Κρασιά

Ειδική μνεία και βράβείο
στον Γιώργο Καζάκο

Ειδική μνεία και βράβείο
στον Δημήτρη Μινασίδη

MARIOS ATHANASIADES PRESVEFTIS 1ST YOUTH OLYMPICS SINGAPORE 2010

KALLI HADJIOSIF BRVNIO ATHLITISMOS KAI GYNAIKA DOE

Ανακήρυξη του Πρεσβευτή των 1ων Ολυμπιακών
Αγώνων Νέων 2010 στη Σιγκαπούρη στον
Μάριος Αθανασιάδης

Βραβείο ΔΟΕ «Γυναίκα και Αθλητισμός 2009»
στην κ.  Κάλλη Χατζηωσήφ

 
 
© Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, 1997- 2017. All rights reserved.