Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

Βραβεύσεις Αθλητών

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) στα πλαίσια της προσπάθειας της να παρέχει κάποια κίνητρα-ηθικής στην ουσία υφής, αποφάσισε όπως κάθε χρόνο, να βραβεύονται οι καλύτεροι έφηβοι αθλητές και οι καλύτερες Νεανίδες καθώς και ο καλύτερος αθλητής ή αθλήτρια του στίβου με το έπαθλο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Το έπθαλο ΠΕΥΚΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΙΑΔΗΣ απονέμεται στον κάλυτερο μαθητή αθλητή ή αθλήτρια. Ετήσια βραβεία απονέμονται επίσης στους καλύτερους έφηφους και νεάνιδες αθλητές στα ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Απονέμεται επίσης έπαθλο στον καλύτερο έφηβο και νεάνιδα αθλητή των Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων. Τέλος γέινεται ειδική μνέια και βράβεσυη σε αθλητές για άλλες σημαντικές επιτυχίες.

Τα τελευταία χρόνια η επιτροπή Επιλογής, αποφάσισε να βραβεύει και από τα ομαδικά αθλήματα.

Η   διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή και όπως απεδείχθει πολύ λειτουργική.  Η ΚΟΕ ζητά με σχετική επιστολή απ’ολες τις Ομοσπονδίες μέλη της, να υποβάλουν την εισήγησή τους για τον καλύτερο Έφηβο ή την καλύτερη Νεανίδα του αθλήματος που αντιπροσοπωπεύουν.

Σε τακτή χρονική περίοδο, οι εισηγήσεις υποβάλλονται στην ΚΟΕ και ετοιμάζεται ειδικός φάκελος που επιδίδεται στα μέλη μιας Επιτροπή που ορίζεται από το Ε.Σ της ΚΟΕ και καθήκο της είναι να επιλέξει τους καλύτερους από τις εισηγήσεις των Ομοσπονδιών που έχει ενώπιόν της.

Για πολλά τώρα χρόνια η Επιτροπή αυτή αποτελείται από τα πιο κάτω άτομα:

  • Στρατηγός Λόττας Χαράλαμπος Γ.Γ ΚΟΕ
  • Λουκής Τερεζόπουλος, Μέλος της Εφορίας της Εθνικής Ολυμπαικής Ακαδημίας Κύπρου
  • Ζαχαρίας Κυριάκου, Κοσμήτορας Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου
  • Μάϊκ Τύμβιος ( πρώην πρωταθλητής, Μεσογειονίκης αθλητής στη Σκοποβολή και πρώην μέλος του Δ.Σ του ΚΟΑ )

Η εκδήλωση για την απονομή των επάθλων στους καλύτερους αθλητές διοργανώνεται από την ΚΟΕ και προσκαλούνται οι επίσημες αθλητικές Αρχές του Τόπου, γονείς των αθλητών και οι εκπρόσωποι όλων των Ομοσπονδιών μας.

 
 
© Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, 1997- 2017. All rights reserved.