Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

Συνέδρια / Σεμινάρια

23ο Σεμινάριο Γ.Γ και Αρχηγών Αποστολής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Μεγάλη ήταν η επιτυχία που σημείωσε το 23ο Σεμινάριο Γενικών Γραμματέων και Αρχηγών Αποστολών των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που έγινε στις 26 – 27 Απριλίου 2002 στη Λεμεσό. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η στην ΚΟΕ είχε ανατεθεί η διοργάνωση του ίδιου Συνεδρίου το 1987. Το Σεμινάριο Γ.Γ. και Αρχηγών Αποστολών μαζί με την Γενική Συνέλευση αποτελούν τα δύο πιο σημαντικά γεγονότα που η ένωση διοργανώνει σε ετήσια βάση.

Ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης και Υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας Μάριο Πεσκάντε, δήλωσε μετά το τέλος του διήμερου σεμιναρίου "Πήρατε Άριστα". Αυτά όσον αφορά την οργάνωση του σεμιναρίου.

Τα θέματα που απασχόλησαν τους Γ.Γ. των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης ήταν πολλά και σημαντικά.

Πρώτο Θέμα ήταν αυτό της χρήσης απαγορευμένων ουσιών από αθλητές που εξελίχτηκε σε παγκόσμια μάστιγα και αποφασίστηκε όπως εντατικοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι μηχανισμοί για απαγόρευση τους. Η Χρήση αναβολικών θεωρείται σήμερα το πιο μεγάλο και οικουμενικό πρόβλημα του αθλητισμού.

Να αναφέρουμε επίσης πως οι σύνεδροι ενημερώθηκαν για την πρόοδο της προετοιμασίας από τις Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων του Αθήνα 2004, Τορίνο 2006 και αυτήν του Πεκίνου 2008.

Στα πλαίσια των εργασιών της συνόδου η νεοσύστατη Κυπριακή Επιτροπή Αθλητών είχε συνάντηση με την Επιτροπή Αθλητών των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Παγκόσμιος ρέκορντμαν του επι κοντώ Σεργκέι Μπούπκα. Στην συνάντηση που έγινε μέσα στα πλαίσια του συνεδρίου εκπροσώπησαν τη χώρα μας οι αθλητές Σταύρος Μιχαηλίδης, Δώρα Κυριάκου, Ανδρέας Βασιλείου και Πάμπος Παναγίδης. Ο Σεργκέι Μπούπκα τόνισε με έμφαση ότι θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση της επιτροπής Αθλητών στη Μάλτα το 2003.


1ο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού ΚΟΕ-ΚΟΑ-ΚΟΤ

Η ΚΟΕ, ο ΚΟΑ και ο ΚΟΤ συνδιοργάνωσαν στις 8 Απριλίου 2002 στο ξενοδοχείο FORUM το πρώτο Συνέδριο για τον Αθλητικό Τουρισμό.

Το συνέδριο παρακολούθησαν 100 και πλέον σύνεδροι. Το συνέδριο στόχευε στο να ευαισθητοποιήσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τις προοπτικές και τις απαιτήσεις του Αθλητικού τουρισμού, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε αν κρίνει κάποιος από το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε και τη συζήτηση που ακολούθησε.

Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν με ιδιαίτερη έμφαση το γεγονός ότι η Κύπρος ανταποκρίνεται σε όλες τις προδιαγραφές και παραμέτρους για να αναπτύξει σε αξιοζήλευτα επίπεδα τον αθλητικό της τουρισμό.

Η θέση της Κύπρου μαζί με τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες που προσφέρει σε συνδυασμό με την άριστη ξενοδοχειακή υποδομή και τις αθλητικές τις εγκαταστάσεις διασφαλίζουν μια πρόοδο στο θέμα της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Στο συνέδριο τονίστηκε η αναγκαιότητα για ορθό προγραμματισμό και συλλογική προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Χαιρετίστηκε το επίσης το γεγονός ότι η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει επιλέξει την Κύπρο για την Προολυμπιακή της Προετοιμασία.

 

 
 
© Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, 1997- 2017. All rights reserved.