Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

Ολυμπιακοί Ρυθμοί 2007 1

Μάιος 2007

Cover: Η ΚΟΕ τίμησε τους καλύτερους έφηβους και τις καλύτερες νεάνιδες του 2005- 2006

Athletes Awars 2005-06

Το νέο αίμα του κυπριακού αθλητισμού παρέλασε την Τρίτη 24 Απριλίου 2007 στο Ολυμπιακό Μέγαρο και βραβεύθηκε για τις επιτυχίες του, τα τελευταία δύο χρόνια. Οι καλύτεροι έφηβοι και οι καλύτερες νεάνιδες όλων των αθλημάτων, τιμήθηκαν από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, σε μια λαμπρή τελετή που έγινε στην κατάμεστη «Αίθουσα ΑΤΗΚ – Ευ αγωνίζεσθαι» του Ολυμπιακού Μεγάρου. «Τιμούμε τις αθλητικές επιδόσεις, αλλά και το ήθος και τη συμπεριφορά που επέδειξαν εντός των αγωνιστικών χώρων. Ως θεματοφύλακες του Ολυμπισμού και των Oλυμπιακών Ιδεωδών στους τομείς αυτούς είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι», ανέφερε στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Κίκης Λαζαρίδης.Athletes_Awards_Lazarides

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν έπαθλα και μετάλλια στους κορυφαίους του 2005 και του 2006, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Άκης Κλεάνθους, ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Τίτος Χριστοφίδης, ανώτατοι αξιωματούχοι του αθλητισμού μας, εκπρόσωποι ομοσπονδιών και σωματείων και πλήθος κόσμους που γέμισε ασφυκτικά την «Αίθουσα ΑΤΗΚ». Στην ομιλία του ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στο Ολυμπιακό Μέγαρο τονίζοντας τους τρεις βασικούς άξονες της λειτουργίας του. Είναι η αξιοπρεπής στέγαση των ομοσπονδιών – μελών της ΚΟΕ, η προαγωγή της Ολυμπιακής Παιδείας όπου και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2007 θα τύχουν εκπαιδευτικής περιήγη σης πέραν των 20 χιλιάδων ατόμων και η προώθηση της συνεργασίας των ομοσπον διών στην επίτευξη των στόχων τους. «Πιστεύουμε ότι πετύχαμε πέρα για πέρα τους στόχους που θέσαμε υλοποιώντας το όραμα του Ολυμπιακού Μεγάρου και γι’ αυτό αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟΕ.Atletes_ Awards_Cleanthous

Η καθιέρωση των βραβεύσεων στους καλύτερους έφηβους και νεάνιδες, από την ΚΟΕ, αποτελεί ένα σοβαρό κίνητρο για τους νεαρούς αθλητές ως μια έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας και των θυσιών τους. «Είναι μια αναγνώριση της αγάπης, της φροντίδας και της στήριξης της οικογένειας προς τα παιδιά – αθλητές τους. Στους γονείς, οι αθλητικοί φορείς και η κοινωνία οφείλουν ευγνώμονες ευχαριστίες. Αν Παρατηρείται σήμερα, μια έξαρση στη νεανική παραβατικότητα, τούτο οφείλεται εν πολλοίς στην εξασθένιση του οικογενειακού θεσμού», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης που προανήγγειλε αναβάθμιση του θεσμού: «Μελλοντικά θα του προσδώσουμε ιδιαίτερη λαμπρότητα, θα τον προβάλουμε εντονότερα και θα τον καταστήσουν με μια ωραία γιορτή, μια καθεχρονική γιορτή του αθλητισμού.

Συγχαίρουμε τις αθλήτριες και αθλητές που βραβεύονται και τους ευχόμαστε συνέχιση των προσπαθειών τους για ακόμα πιο μεγάλες διακρίσεις».

Η επιλογή των καλύτερων εφήβων και των καλύτερων νεάνιδων από όλα τα αθλήματα έγινε σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες – μέλη της ΚΟΕ, ενώ βραβεύθηκαν και οι κορυφαίοι των κορυφαίων με ειδικά έπαθλα. Ως καλύτερος έφηβος αθλητής για το 2005 βραβεύθη κε με το « Έπαθλο Λυκούργου Αρχοντίδη» ο σκοπευτής μας Βασίλης Σωτηρίου, ενώ για την αντίστοιχη κατηγορία των νεανίδων βραβεύθηκε η αθλήτρια του στίβου Ελένη Αρτυματά. Το « Έπαθλο Αντώνη Παπαδόπουλου» για το καλύτερη έφηβο αθλητή στίβου απονεμήθηκε στον Σάββα Αρέστη. Στα ομαδικά αθλήματα, καλύτερος έφηβος βραβεύθηκε ο ποδοσφαιριστής Σάββας πικραμένος και στις νεάνιδες η καλαθοσφαιρίστρια Πέτρα Όρλοβιτς.

Athletes_Awards_TitosΩς καλύτερος έφηβος αθλητής για το 2006 βραβεύθηκε με το « Έπαθλο Λυκούργου Αρχοντίδη» ο Δημήτρης Μινασίδης της άρσης βαρών και ως καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια η σκοπεύτρια Πιάνκα Κασσιανίδου. Κορυφαίος έφηβος των ομαδικών αθλημάτων για το 2006 βραβεύθηκε ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Εφραίμ και κορυφαία νεάνιδα αθλήτρια του 2006, η πετοσφαιρίστρια Άντρεα Χαραλάμπους. Το « Έπαθλο Αντώνη Παπαδόπουλου» για το 2006 απονεμήθηκε στον Αλέξανδρο Σταυρίδη, τον Στέφανο Αναστασίου και την Φλωρεντία Κάππα που διακρίθηκαν στο στίβο.

Συνολικά, η ΚΟΕ βράβευσε 105 έφηβους και νεάνιδες από ολόκληρο το φάσμα του αθλητισμού μας (βλέπε σχετικούςς πίνακες πιο κάτω).

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ Κ. Ο. Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΕΤOΣ 2005

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΦΗΒΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

ΝΕΑΝΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ

ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

ΔΟΜΕΤΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΤΖΟΥΝΤΟ

 

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΡΑΣΣΑΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΥΛΛΑΚΟΥΔΙΑΣ

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ

ΕΛΕΝΑ ΜΑΡΗ

ΠΕΝΤΑΘΛΟ – ΔΙΑΘΛΟ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΛΟΥΚΑΙΔΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΡΑΤΣΗ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ

ΠΑΛΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ

 

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΚΟΥΤΡΟΥΖΑΣ

ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΑΤΖΗ

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΓΙΩΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΟΥΛΙΔΟΥ

ΣΤΙΒΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΑΡΕΣΤΗ

ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΥΜΑΤΑ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ALEXANDRE BAKHTIAROV

ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΡΑΤΣΗ

ΚΑΝΟ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΜΑΝΗΣ

ΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (ΕΝΟΡΓΑΝΗ)

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΥΛΙΛΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΡΑΣΙΑ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (ΡΥΘΜΙΚΗ)

 

ΡΑΙΣΑ ΣΟΥΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΛΟΥΚΙΑ ΤΡΙΚΩΜΙΤΗ

ΣΚΟΥΩΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΠΑ

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

 

ΚΑΡΑΤΕ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΓΙΑΛΗΣ

ΑΥΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΙΑΛΑ

  ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΣΑΒΒΑΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

 

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΠΕΤΡΑ ΟΡΛΟΒΙΤΣ

ΧΑΝΤΜΠΩΛ

ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΓΕΝΗ

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΟΥΜΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΟΥ

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ Κ. Ο. Ε. ΓΙΑ ΤO ΕΤOΣ 2006

ΑΘΛΗΜΑ

ΕΦΗΒΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

ΝΕΑΝΙΔΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΠΙΑΝΚΑ ΚΑΣΣΙΑΝΙΔΟΥ

ΜΠΑΤΜΙΝΤΟΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΟΥ

ΑΛΕΞΙΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ

ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΟΥ

ΜΑΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΓΙΩΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

ΠΑΛΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗΣ

 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΧΝΙΤΗ

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΜΑΡΙΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥ

ΕΛΕΝΑ ΜΑΡΗ

ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

ΝΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΤΣΕΒΑ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΙΔΗΣ

ΝΑΤΑΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΣΚΟΥΩΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΝΑΣΙΔΗΣ

 

ΤΖΟΥΝΤΟ

ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΡΑΣΣΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΒΕΛΥΝ ΤΑΡΙΟΥΡΕΙ

ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΑΣΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ

ΣΤΙΒΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ  ΚΑΠΠΑ

ΚΑΝΟ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΑΝΤΡΕΑ ΤΡΥΦΩΝΟΣ

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΝΩΝΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

ΧΟΚΕΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ORMISTON

AΛΕΞΑΝΔΡΑ NICHOLSON

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΓΙΑΛΗΣ

ΑΥΡΑ ΦΙΑΛΑ

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΕΣΤΗ

ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΠΕΛΕΝΔΡΙΤΟΥ

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΡΑΖΗΣ

ΠΕΤΡΑ ΟΡΛΟΒΙΤΣ

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΑΝΤΡΕΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

 

ΧΑΝΤΜΠΩΛ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΘΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interview: O Κίκης Λαζαρίδης για τη διοργάνωση των ΑΜΚΕ 2009 "Έχουμε Βάλει ψηλά τον Πήχη"

«O Κίκης Λαζαρίδης για τη διοργάνωση των ΑΜΚΕ 2009»Η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης στην Κύπρο, το 2009, έχει ήδη αρχίσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο κ. Κίκης Λαζαρίδης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του στο ΡΙΚ, στο δημοσιογράφο Αντώνη Κωνσταντίνου, ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες προετοιμασίας της διοργάνωσης. Στη συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο κ.Λαζαρίδης αναφέρθηκε επίσης σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, τόσο στην ΚΟΕ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ολυμπιακών Επιτροπών και τη Διεθνή Ένωση Μεσογειακών Αγώνων, όπου κατέχει τη θέση του ταμία.

Όσον αφορά στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ τόνισε ότι η διοργάνωση του 1989 που έγινε στην Κύπρο, αποτελεί ακόμη και σήμερα, σημείο αναφοράς στους κύκλους της ΔΟΕ: «Αν και έχουν περάσει 18 χρόνια από τότε, αρκετοί αξιωματούχοι της ΔΟΕ έχουν ως παράδειγμα προς μίμηση τους ΑΜΚΕ ΄89. Ένα γεγονός που ανεβάζει ψηλά τον πήχη που καλούμαστε να υπερβούμε ενόψει των Αγώνων που θα διοργανώσουμε το 2009. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, αλλά είμα στε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας και αυτήν την αποστολή», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους ΑΜΚΕ 2007 που θα γίνουν στις αρχές Ιουνίου στο Μονακό:

«Αναμένεται ότι για άλλη μια φορά θα έχουμε πολυμελή αποστολή που θα ξεπεράσει τους 130 αθλητές και αθλήτριες. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, αφού για τα δεδομένα της Κύπρου είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Είναι το εφαλτήριο της πλειονότητας των αθλητών μας για τις πιο μεγάλες διοργανώσεις, όπως είναι οι Μεσογειακοί, οι Κοινοπολιτειακοί και οι Ολυμπιακοί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι πάντοτε έχουμε πρωταγωνιστικούς στόχους. Από τους ΑΜΚΕ έχουν βγει πολλοί αθλητές μας, ενώ έχουν δημιουργηθεί και αρκετά έργα υποδομής. Στο Μονακό στοχεύουμε την πρωτιά στον πίνακα μεταλλίων, που δεν θα είναι εύκολη αφού η Ισλανδία είναι αθλητομάνα και διαθέτει σπουδαίες μονάδες σε πολλά αθλήματα».Την αισιοδοξία του για αξιόλογες εμφανίσεις και σε μεγαλύτερες διοργανώσεις, εξέφρασε ο κ. Λαζαρίδης, στη συνέντευξή του στο ΡΙΚ. Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2008, ανακοίνωσε ότι ήδη έχει δημιουργηθεί ο κορμός της προολυμπιακής ομάδας που αποτελείται από 15-16 αθλητές: «Μιλάμε για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή, όπου το επίπεδο και ο βαθμός δυσκολίας για τους αθλητές μας είναι πολύ ψηλός. Ωστόσο, κάποιοι αθλητές μας μπορούν να φτάσουν ακόμη και στη διάκριση. Οι σκοπευτές μας έχουν πλησιάσει αρκετές φορές στο παρελθόν και δεν υστερούν σε τίποτα από τους Ολυμπιονίκες. Στο Πεκίνο, αν βρεθούν στη μέρα τους, αν δεν έχουν ατυχίες, είναι μέσα στις προβλέψεις μας ακόμη και μια θέση στο βάθρο. Επίσης, ο ιστιοπλόος μας ο Ανδρέας Καριόλου είναι σε ψηλά επίπεδα και μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε όλες μεγάλες διοργανώσεις, ο Κυριάκος Ιωάννου στο ύψος που με μια επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ θα είναι στον τελικό και βέβαια ο Μάρκος Παγδατής στο τένις, μπορούν να διακριθούν σε ψηλό επίπεδο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το Ολυμπιακό Μέγαρο, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι ήταν ένα όραμα πολλών ετών: «Η αξιοπρεπής στέγαση των ομοσπονδιών μας ήταν ανάμεσα στους πρωταρχικούς μας στόχους. Έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει άνεση στη διοίκηση του αθλητισμού κι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παραδώσαμε ένα κόσμημα όχι μόνο για τον αθλητισμό μας, αλλά για ολόκληρη την Κύπρο, αφού ανεβάζει την κρατική μας υπόσταση. Ευχαριστούμε θερμά την Κυβέρνηση για την πολύτιμη βοήθειά της, τους χορηγούς μας και όλους τους συντελεστές για την ολοκλήρωση του έργου που φιλοξενεί σήμερα 35 ομοσπονδίες».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, χαρακτήρισε άριστες τις σχέσεις με τον ΚΟΑ με τον οποίο υπάρχει πλήρης σύμπλευση, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία με άλλες Ολυμπιακές Επιτροπές: «Διατηρούμε άριστες σχέσεις και στο Ολυμπιακό Κίνημα θεωρούμαστε μια μεγάλη χώρα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πρόσφατα είχαμε εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ενωση Ολυμπιακών Επιτροπή, και για τη θέση του ταμία δεν είχα ανθυποψήφιο. Αυτή είναι μια μορφή αναγνώρισης της δραστηριότητας μας, και η Κύπρος θεωρείται ως μία από πιο οργανωμένες χώρες στο Ολυμπιακό Κίνημα. Αξιοποιούμε τη βοήθεια που μας δίνουν και συνεργαζόμαστε άψογα σε όλα τα επίπεδα. Πολλά στελέχη μας, έχουν αξιοζήλευτη δράση, όπως για παράδειγμα η κ. Κλέα Παπαέλληνα στα θέματα Ολυμπιακής Παιδείας που πρόσφατα προσκλήθηκε στο Πεκίνο κι έδω σε διάλεξη σχετικά με τον τομέα αυτό».

 

News: 26η Γενική Συνέλευση

26η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ

Ορόσημο το Ολυμπιακό Μέγαρο

Olympic_Rythms_Vol_11_May_2007_Olympic_House26η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ26η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕστορική χαρακτηρίστηκε η 26η Γενική Συνέλευση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ήταν η πρώτη συνέλευση που έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο και ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ.Κίκης Λαζαρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ολοκλήρωση των εργασιών της ανέγερσης του Μεγάρου και η στέγαση των Ομοσπονδιών Μελών μας αποτελούν ορόσημο στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού. Με την ανέγερση του Ολυμπιακού Μεγάρου υλοποιείται ένα όραμα δεκαετιών – ένα όραμα που αποσκοπούσε στην αξιοπρεπή στέγαση ολόκληρης της ολυμπιακής οικογένειας. Στις 26 Σεπτεμβρίου μετά την μεγαλοπρεπή αλλά λιτή τελετή των εγκαίνιων του Μεγάρου από τους Προέδρους της Δημοκρατίας και της ΔΟΕ, ένα όνειρο έλαβε σάρκα και οστά».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κατέθεσε τη λογοδοσία του τονίζοντας ότι με τη συγκέντρωση των Ομοσπονδιών κάτω από την ίδια στέγη, άρχισε ήδη να αναπτύσσεται ένα πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης, το οποίο θα οδηγήσει σε αναβάθμιση του κύρους και της οντότητας της αθλητικής οικογένειας στην κυπριακή κοινωνία.

Όσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα, τόσο το 2005 όσο και το 2006, όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, είχαμε ιδιαίτερα επιτυχημένες διεθνείς συμμετοχές: «Το 2005 συμμετείχαμε με μεγάλη επιτυχία στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπη, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλμερίας και στους Αγώνες Νέων Ευρώπης. Η συμμετοχή μας στους 18ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες της Μελβούρνης, το Μάρτιο του 2006, με 40 αθλητές σε 6 αθλήματα, ήταν και η πιο επιτυχής της Κύπρου στην ιστορία του θεσμού. Η ομάδα μας, μετά από σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων κατέκτησε 6 συνολικά μετάλλια – 3 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία πολλών αθλητών μας στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Αισθάνομαι την ανάγκη να σταθώ ιδιαίτερα στην εντυπωσιακή εμφάνιση της ομάδας του Σκητ στη Σκοποβολή, που με τους ιώργο Αχιλλέως, Αντώνη Νικολαϊδη, Αντρη Ελευθερίου και Λουϊζα Θεοφάνους, κέρδισαν 4 από τα 6 συνολικά μετάλλια».

Ο κ. Λαζαρίδης ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Παιδείας για την παρουσία του στη Μελβούρνη και τον ΚΟΑ για την αγαστή, πολυεπίπεδη συνεργασία και τη στήριξή του καθ΄ όλη τη διάρκεια ης προετοιμασίας των αθλητών.

Olympic_Rythms_Vol_11_May_2007_Presidential Palalce_PalaceΗ Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή προσδοκεί σε ανάλογες εμφανίσεις και στις διοργανώσεις του 2007 για τις οποίες ο πρόεδρος της ΚΟΕ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της λογοδοσίας του: «Θα είναι μια χρονιά με αυξημένες αγωνιστικές υποχρεώσεις, αφού η Κύπρος θα συμμετάσχει στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης που θα διεξαχθούν στο Μονακό, καθώς και στους Αγώνες Νέων Ευρώπης στο Βελιγράδι. Οι στόχοι μας για τους ΑΜΚΕ, όπως πάντα, είναι πολύ ψηλοί. Σε φαρμογή, σε συνεργασία με τον ΚΟΑ, βρίσκεται ο εξειδικευμένος Σχεδιασμός Ολυμπιακής Στήριξης 2008, που αφορά τη συμμετοχή μας τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008. Ο μακροπρόθεσμος στόχος του Σχεδιασμού είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αθλητών μας, εν όψει της μεγάλης αυτής αθλητικής διοργάνωσης. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους αθλητές μας ότι η ΚΟΕ βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και είναι έτοιμη να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη. Για μας επίκεντρο του Ολυμπιακού Κινήματος είναι οι ίδιοι οι αθλητές».

Η συνέλευση ενημερώθηκε και για τη διοργάνωση των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης στην Κύπρο το 2009 η οποία αποτελεί μια σημαντική πρόκληση γιατί το μέτρο σύγκρισης θα είναι οι Αγώνες που διοργάνωσε η ΚΟΕ το 1989 – αγώνες που αποτελούν ακόμη σημείο αναφοράς στο
διεθνή αθλητικό χώρο
.
Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε και στους βασικότερους πυλώνες των δραστηριοτήτων της ΚΟΕ που είναι η εμπέδωση και η διάδοση των αρχών και ιδανικών του Ολυμπισμού ιδιαίτερα στους νέους του τόπου μας. Πρωταρχικό ρόλο σε αυτό τον στόχο, διαδραματίζει το Πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδείας της ΚΟΕ το οποίο, μετά την ολοκλήρωση του Ολυμπιακού Μεγάρου, άρχισε τη ειτουργία του με υπεύθυνη του Τομέα την κα Κλέα Παπαέλληνα. Σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση και μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών αξιών έχει και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία. Μια άλλη πτυχή του εκπαιδευτικού ρόλου που έχει να διαδραματίσει η ΚΟΕ, αφορά την περαιτέρω επιμόρφωση στελεχών των Ομοσπονδιών Μελών της, τόσο σε επίπεδο διοικητικό, όσο σε τεχνικά και προπονητικά θέματα.

Με τις αυξημένες οικονομικές επιβαρύνσεις που συνδέονται με το κόστος ανέγερσης του λυμπιακού Μεγάρου, η ΚΟΕ αναγκάζεται σύμφωνα με τον πρόεδρό της, να στηριχθεί ολοένα και περισσότερο και σε χορηγούς για τη χρηματοδότηση των πολλαπλών δραστηριοτήτων της: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου η Τράπεζα Κύπρου και η ΣΠΕ Στροβόλου έχουν ενταχθεί στο Χορηγικό Πρόγραμμα της ΚΟΕ στην κατηγορία "Μεγάλοι Χορηγοί", ενώ επίσημος αερομεταφορέας της ΚΟΕ, στην κατηγορία "Επίσημα Προϊόντα/Υπηρεσίες", είναι οι Κυπριακές Αερογραμμές».

Olympic_Rythms_Vol_11_May_2007_Presidential_Palace_allΤο έργο της ΚΟΕ θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί χωρίς την εθνική και διεθνή αναγνώριση και αποδοχή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «οι άριστες σχέσεις μας με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τον ΚΟΑ, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και άλλα οργανωμένα σύνολα, συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη του έργου της ΚΟΕ». Η ΚΟΕ συμμετέχει με εκπροσώπους της σε όλα τα διεθνή αθλητικά συνέδρια και συναντήσεις, προβάλλοντας στο εξωτερικό το έργο της, αλλά και τον κυπριακό αθλητισμό γενιικότερα, ενώ η έντονη παρουσία και η δραστηριότητα Μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου στο διεθνές αθλητικό
κίνημα, ενισχύουν σημαντικά το έργο της ΚΟΕ.

«Είναι με μεγάλη περηφάνια που ακούσαμε τον Πρόεδρο της ΔΟΕ, να χαρακτηρίζει την ΚΟΕ σαν μια από τις πιο δραστήριες Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, παρά το μικρό της μέγεθος. Σίγουρα τα όλα όσα έχουμε πετύχει, δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τη συμβολή των διαφόρων φορέων, συνεργατών και εθελοντών μας. Καταλήγοντας λοιπόν θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συμβάλλουν με διάφορους τρόπους στο έργο της ΚΟΕ», ήταν η κατάληξη της λογοδοσίας του προέδρου της ΚΟΕ κ. Κίκη Λαζαρίδη Τις οικονομικές καταστάσεις και τον προϋπολογισμό της ΚΟΕ για το 2007 ανέλυσε ο ταμίας της ΚΟΕ κ. Δαμιανός Χατζηδαμιανού, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών – μελών της ΚΟΕ.

 

Κατέβασμα Ηλεκτρονικής Έκδοσης

 
 
© Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, 1997- 2017. All rights reserved.