Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

Ολυμπιακοί Ρυθμοί 2008 1

Μάιος 2008

Article: Το μεγάλο στοίχημα για τον Kυπριακό αθλητισμό

«Η οργανωτική προσπάθεια για τη διοργάνωση των 13ων Αγώνων Μικρών Κρατών 2009 (1-6 Ιουνίου 2009) έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή είναι πρωτοπόρος στην προώθηση των Ολυμπιακών Ιδεωδών και θα καταβάλουμε κ«Η οργανωτική προσπάθεια για τη διοργάνωση των 13ων Αγώνων Μικρών Κρατών 2009 (1-6 Ιουνίου 2009) έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή είναι πρωτοπόρος στην προώθηση των Ολυμπιακών Ιδεωδών και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε οι 130Ι ΑΜΚΕ να περασουν στην ιιστορια, ως οι καλύτεροι που έγιναν ποτέ. Είναι το μεγάλο στοίχημα του Ολυμπιακού Κινήματος της Κύπρου, το οποίο και προσδοκούμε ότι θα κερδίσουμε. /Οπως είχαμε κάνει και το 1989 ...

Εχουμε τη συμπαράσταση της Κυπριακής Κυβέρνησης και όλων των αθλητικών φορέων, έχουμε έτοιμο το μεγαλύτερο όγκο εξαιρετικών αθλητικών εγκαταστάσεων, έχουμε τη διάθεση και τη θέληση να παράσχουμε στους φίλους μας από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία. Εκατοντάδες εθελοντές έχουν ταυτιστεί με την προσπάθεια κι είναι έτοιμοι να προσφεΡουν τις υπηρεσιες τους με κεφι και χαμόγελο»

Κίκης Ν. Λαζαρίδης
Πρόεδρος Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
 

 

Article: Η πιό απλή έκφραση του διεθνούς ιδανικού

Olympic_Torch_Relay_Athens_Beijing_2008_1

Την ύψιστη. τιμή να συμμετάσχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ειχε το ΣαΒΒατο 29 Μαρτίου, το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Κίκης Λαζαρίδης. Μαζί μεάλλους αξιωματούχους του Ολυμπιακού Κινήματος παγκοσμίως, προέδρους εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, και μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μετά από ειδική τελετή στο Μαραθώνα, μετέφερε την ιερή Φλόγα στην κλασική διαδρομή του μαραθωνίου δρόμου.

Olympic_Torch_Relay_Beijing_2008_Athens_k_Lazarides«Η συγκίνηση είναι Βαθιά και τα συναισθήματα πολύ έντονα. Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα στη Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία αφού όταν πριν τέσσερα χρόνια πέρασε από την Κύπρο, παραχώρησα τη θέση μου, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπήρχε. Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ανάμνηση ζωής, το γεγονός ότι μετέφερα την Ολυμπιακή Φλόγα στο δρόμο από το Μαραθώνα προς την Αθήνα. Η κλασική διαδρομή του μαραθωνίου αποτελεί ιστορικό σύμΒολο για τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό και η συγκίνηση μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Τη λαμπαδηδρομία παρακολούθησαν χιλιάδες άτομα, ενώ όλα ήταν άριστα οργανωμένα. Η αφή και η μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ίσως η πιο απλή έκφραση του διεθνούς ιδανικού που εμπεριέχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Χέρι με χέρι, μέσα από μια ατέλειωτη διαδοχή ανθρώπων διαφορετικής εθνικότητας, γλώσσας, θρησκείας και φυλής. Μια συνεργασία ταυτισμένη με το ολυμπιακό ιδεώδες», δήλωσε εμφανέστατα συγκlνημένος ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Article: Ικανοποίηση για την πορεία της «Πεσκάρα 2009»

Pescara_2009_Execytive_Com_Metting_ Italy_April_2008

Στη Φωτογραφία αριστερά, ο  Πρόεδρος της ΔΕΜΑ κ. Αμάρ Αντάντι (κέντρο),  ο Ταμίας της ΔΕΜΑ, κ. Κίκης Λαζαρίδης (αριστερά) και η κ. Κλέα Παπαέλληνα (δεξιά) στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής. 

Το βαθμό προόδου της προετοιμασίας των Μεσογειακών Αγώνων «Πεσκάρα 2009», είχαν την ευκαιρία διαπιστώσουν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ). Η συνεδρία έγινε στην Πεσκάρα και ήταν κοινή με την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ). Τα μέλη της Εκτελεστικής της ΔΕΜΑ, αφού ενημερώθηκαν και επισκέφθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις και έργα υποδομής, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία προόδου της Οργανωτικής Επιτροπής.Στη συνεδρία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Ταμίας της ΔΕΜΑ κ. Κίκης Ν. Λαζαρίδης ο οποίος και έκανε παρουσίαση για όλα τα οικονομικά θέματα της ΔΕΜΑ.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Μασκότ για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 που θα γίνουν στην Πεσκάρα έγινε σε συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Πεσκάρα κος Σαμπατίνο Αράτσου  ανακοίνωσε ότι το σεμινάριο αρχηγών αποστολών θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο. Έγιναν επισκέψεις στο ανεγειρόμενο Μεσογειακό χωριό, στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Τσιέτι, στο Στάδιο «Adriatico» και στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής όπου έγινε παρουσίαση για τις Τελετές Έναρξης και Λήξης, όπως επίσης για άλλα οργανωτικά και τεχνικά θέματα που αφορούν τους Αγώνες.

Στη Συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής παρευρέθηκε και η κ. Κλέα Παπαέλληνα με την ιδιότητα της ως Διευθύντρια του Προγράμματος Κληρονομιάς των Αγώνων. Παρουσίασε το επιχειρησιακό πλάνο του προγράμματος το οποίο εγκρίθηκε και είχε σειρά συναντήσεων με στελέχη του Πολιτιστικού Τομέα της Οργανωτικής Επιτροπής, για την εκπόνηση του σχεδίου δράσης για το Πρόγραμμα Κληρονομιάς των Αγώνων της Πεσκάρα. Προγραμματίζονται δραστηριότητες πριν κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη των Αγώνων όπως προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας σε όλα τα σχολεία της Πεσκάρα, κατασκήνωση νέων, συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο της Πεσκάρα για ευαισθητοποίηση και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα Εθελοντισμού των Αγώνων, σεμινάρια και άλλες διαπολιτισμικές δραστηριότητες στο Μεσογειακό χωριό για τους αθλητές, πολιτιστικές εκδηλώσεις  στη Πεσκάρα και πολλά άλλα. 

Στη συνεδρία διορίστηκαν και δύο νέα μέλη γυναίκες μετά την τροποποίηση του καταστατικού της ΔΕΜΑ, η Νουρ Ελ Χούντα Καρφούλ από τη Συρία και η Τερέζα Ζαμπέλ από την Ισπανία. Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως ιατρικά, επικοινωνίας, Μάρκετινγκ, Καταστατικού και Κανονισμών, Εθιμοτυπίας και τεχνικά θέματα. Τα Μέλη της Εκτελεστικής ΔΕΜΑ ανάλογα με τις αρμοδιότητες τους, συναντήθηκαν με τους αντίστοιχους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα.

 

Κατέβασμα Ηλεκτρονικής Έκδοσης

 
 
© Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, 1997- 2017. All rights reserved.