Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

35χρόνια Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

35years Cyprus Olympic Committee coverΤο παρόν περιοδικό υπάρχει μόνο στην αγγλική  του έκδοση και σκοπό έχει την ενημέρωση επισήμων, προπονητών, αθλητών και ομάδων που επισκέπτονται την Κύπρο για το έργο που επιτελεί η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και την ιστορία της τα προηγούμενα 35 χρόνια στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ιδρύθηκε στις 10 Ιουνίου 1974 και έγινε πλήρως μέλος της ΔΟΕ στις 10 Απριλίου 1979.

Δεν πέρασαν ούτε καν δύο μήνες από την ίδρυση της ΚΟΕ και η τραγωδία κτύπησε την πατρίδα μας. Η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο με τις ολέθριες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Μέσα στις σκληρές αυτές συνθήκες, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ανασυγκροτήθηκε και πέτυχε κατά την διάρκεια των 35 αυτών χρόνων μεγάλα και σημαντικά βήματα στον Κυπριακό Αθλητισμό. Το 1989 Η ΚΟΕ φιλοξένησε με επιτυχία τους ΙΙΙ ΑΜΚΕ με τους αξιωματούχους της ΔΟΕ να επαινούν την ΚΟΕ γαι την άψογη διοργάνωση.

Η έκδοση αυτή έχει ως σκοπό να δώσει στον αναγνώστη την ευκαιρία να γνωρίσει ορισμένα βασικά στοιχειά για την Κύπρο, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς και την ιστορία του αθλητισμού στην Κύπρο από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι η έκδοση είναι περιεκτική και σύντομη προσπαθεί να τονίσει τον σκοπό που δεν είναι άλλος από το να υπογραμμίσει το έργο και τα ορόσημα της Κυπριακές Ολυμπιακής Επιτροπής στην 35χρονη ιστορία της.

Για να κατεβάσετε την εκδοση (Αγγγλική) πατήστε εδώ.

 
 
© Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, 1997- 2017. All rights reserved.