Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

Βραβεύσεις Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2008

 

TELETI VRAVEVSIS ARISTON EFIVON NEANIDON KOE 2008

Τους καλύτερους έφηβους και τις καλύτερες νεάνιδες από ολόκληρο το φάσμα του αθλητισμού μας, τίμησε την Πέμπτη (12 Μαρτίου 2009) το βράδυ, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Κατά τη διάρκεια της σεμνής Τελετής Βράβευσης στην παρουσία αξιωματούχων της ΚΟΕ, του ΚΟΑ, όλων σχεδόν των ομοσπονδιών και δεκάδων φίλων του αθλητισμού, τιμήθηκαν οι νεαροί πρωταθλητές μας που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις και το ήθος τους κατά το 2008.

VRAVEISEIS ARISTON KOE 2008_OURANIOS_IOANNIDESΣτο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία και την αναγκαιότητα της προσεκτικής επιλογής και της επιτυχούς ανάπτυξης των αθλητικών ταλέντων.  Τόνισε ανάμεσα σε άλλα, ότι ο ιδρυτής του σύγχρονου Ολυμπιακού Κινήματος Βαρώνος Πιέρ Ντε Κουμπερτέν είχε πει ότι «κάποια μέρα, όταν η ανθρωπότητα μάθει πώς να αναπτύσσει επιτυχώς τα ταλέντα, κάθε κράτος / έθνος θα κερδίζει το δικό του μερίδιο σε ολυμπιακά μετάλλια». «Σήμερα τιμούμε τους έφηβους και τις νεάνιδες για να δώσουμε την αναγνώριση που οφείλουμε σε αυτούς που ξεχώρισαν και στους οποίους επενδύουμε για ένα μετάλλιο σε επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ουράνιος Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι από τη νέα χρονιά, με απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ, θα γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια για να τιμηθούν επίσης οι καλύτεροι παίδες, παμπαίδες, κορασίδες και παγκορασίδες  τους αθλητισμού μας, για να μην χαθεί, αν είναι δυνατόν,  κανένα ταλέντο. Ανακοίνωσε επίσης ότι οι πρώτοι των πρώτων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παγκόσμια προπονητικά καμπ που ξεκινούν τη λειτουργίας τους από φέτος, στο Φοίνιξ των Ηνωμένων Πολιτειών (16-21 Ιουνίου). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε και το Βραβείο της ΔΟΕ «Αθλητισμός και γυναίκα» στην κ. Αθηνά Κυριακίδου για την πολύπλευρη προσφορά της και ιδιαίτερα στο γυναικείο αθλητισμό.

Ως καλύτερος έφηβος του 2008 βραβεύθηκε ο ιστιοπλόος μας Παύλος Κοντίδης και καλύτερη νεάνιδα η σκοπεύτρια Μπιάνκα Κασιανίδου. Από τα ομαδικά αθλήματα κορυφαίος έφηβος βραβεύθηκε ο ποδοσφαιριστής Κυριάκος Ιωάννου και κορυφαία νεάνιδα η καλαθοσφαιρίστρια Λουκία Λάρκου. Με το «Έπαθλο Αντώνης Παπαδόπουλος» τιμήθηκε ο αθλητής του στίβου Μιχάλης Κολοκοτρώνης και με το «Έπαθλο Πεύκιου Γεωργιάδη» η κολυμβήτρια Αναστασία Χριστοφόρου. Ειδική μνεία και βραβεύσεις έγιναν στον σκοπευτή Γιώργο Καζάκο, τον αρσιβαρίστα Δημήτρη ΜΙνασίδη και την τοξοβόλο Έλενα Μουσικού. Με τις ειδικές βραβεύσεις των Ειδικών Ολυμπιακών Κύπρου τιμήθηκαν ο ποδοσφαιριστής Σάββας Συμεού και η κολυμβήτρια Χριστίνα Μιχαήλ.

Ανά άθλημα όλοι οι βραβευθέντες για το 2008: Ποδόσφαιρο: Κυριάκος Ιωάννου, Καλαθόσφαιρα: Χριστόφορος Ραζής, Λουκία Λάρκου, Πετόσφαιρα: Γαβριήλ Γεωργίου, Μανωλίνα Κωνσταντίνου Χάντμπολ: Χριστόφορος Νούγκοβιτς, Ρένα Τσαγγάρη, Κολύμβηση: Αλέξανδρος Κιρακοσιάν, Αναστασία Χριστοφόρου, Αντισφαίριση: Σέργης Κυρατζιής, Ντανιέλα Κυπριανίδου, Πυγμαχία: Κυριάκος Σπανός, Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Καράτε: Γιώργος Παντελή, Μαριάννα Χαραλάμπους, Ενόργανη Γυμναστική: Δημήτρης Κρασιάς, Αντωνία Γεωργίου, Ρυθμική Γυμναστική: Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, Σκουός: Ξένιος Αριστοτέλους, Έλενα Τσουρή, Τζούντο: Ανδρέας Κρασσάς, Μαρία Νικόλα, Ταεκβοντο: Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, Τιμοθέα Διόλα, Ορεινή Ποδηλασία: Μιχάλης Κιττής, Ξιφασκία: Κωνσταντίνος Γιαννάκη, Μπάτμιντον: Γιώργος Αντωνιάδης, Στέλλα Κνέκνα, Επιτ. Αντισφαίριση: Μάριος Γιάγκου, Ελευθερία Παναγιώτου, Ιστιοπλοία: Παύλος Κοντίδης, Νατάσα Χριστοδούλου, Κωπηλασία: Δημήτρης Παύλου, Στυλιάνα Παναγή, Χιονοδρομίες: Ανδρέας Ιωάννου, Αναστασία Καπρέτσου, Πάλη: Στέλιος Μάμας, Τοξοβολία: Αλέξανδρος Νικολάου, Κανό: Ανδρέας Διαμαντής, Άντρεα Τρύφωνος, Μοτοσικλέτα: Ανθούλλης Χαραλάμπους, Στίβος: Στέλλα Χριστοφόρου, Σκάκι: Μάρκ Μπράιαν.


 BIANKA KASSIANIDOU 

PANAYIOTIS KONTIDES 

 KYRIAKOS IOANNOU 

Ο Προέδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης απονέμει
το έπαθλο στην Μπιάνκα Κασσιανίδου

Ο Προέδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης αμονέμει
το έπαθλο στον πατέρα του Αθλητή Πάυλου Κοντίδη Πρόεδρο της ΚΙΟ
κ. Παναγιώτη Κοντίδη

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Νίκος Καρτακούλλης
απονέμει το έπαθλο στον Κυριακό Ιωάννου
 

 LOUKIA LARKOU 

 ATHINA KYRIAKIDOU - VRAVIO DOE ATHLITISMOS KAI GYNAIKA 

 MICHALIS KOLOKOTRONIS 

Ο Προέδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης
απονέμει το έπαθλο στη Λουκία Λάρκου
 

Ο Προέδρος της ΚΟΕ Ουράνιος Ιοαννίδης
απονέμει το έπαθλο της ΔΟΕ ''Γυναίκα και Αθλητισμός''
στην Κυρία Αθηνά Κυριακίδου

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Λόρδος
απονέμει έπαθλο στν Μιχάλη Κολοκοτρώνη

 ANASTASIA CHRISTOFOROU 

GEORGE KAZAKOS 

 SAVVAS SYMEOU 

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Δρ Νίκος Καρτακούλλης
απονέμει το έπαθλο στην Αναστασία Χριστοφόρου

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας
απονέμει έπαθλο στον Γιώργο Καζάκο

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Λόρδος
απονέμει έπαθλο στον αθλητή των Ειδικών Ολυμπιακών
Σάββα Συμεού
 

 CHRISTINA MICHAEL 

 ELENA MOYSIKOY 

NOUNGOVIC - TSANGARI 

Ο Αντιπρόεδρος τηε ΚΟΕ κ. Δημήτρης Λόρδος Απονέμει
έπαθλο στην αθλήτρια των Ειδικών Ολυμπιακών
Χριστίνα Μιχαήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας
απονέμει έπαθλο στην Έλενα Μουσικού

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας
μαζί με τους Αθλητές της Χειροσφαίρισης
Χριστόφορο Νούγκοβιτς και Ρένα Τσαγγάρη

 LOUKIA LARKOU 

 GAVRIEL GEORGIOU 

  CHRISTOFOROS RAZIS 

Ο Προέδρος της ΚΟΕ κ. Ουράνιος Ιωαννίδης
απονέμει έπαθλο στην Λουκία Λάρκου
 

Το μέλος του Εκτελεστικού της ΚΟΕ κ. Γιώργος Χρυσοστόμου
απονέμει έπαθλο στον Γαβριήλ Γεωργίου

Το μέλος του Εκτελεστικού της ΚΟΕ κ. Γιώργος Χρυσοστόμου
απονέμει έπαθλο στον Χριστόφορο Ραζή


 
 
© Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, 1997- 2017. All rights reserved.