Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

«Ταραγόνα 2018»: Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής

Ημερομηνία Έκδοσης: Απρ 24, 2017

 Logo of Tarragona 2018

Πραγματοποιήθηκε στην Ταραγόνα μεταξύ 19 και 21 Απριλίου η συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) στην οποία την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης.
 
Παρών στη συνεδρία από κυπριακής πλευράς και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ Κίκης Λαζαρίδης, υπό την ιδιότητα του Ταμία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ.
 
Κατά τη συνεδρία ανάμεσα σε άλλες αποφάσεις που λήφθηκαν, οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων που θα είναι από 22 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου 2018.
 
Σημειώνεται ότι οι αγώνες αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2017, αλλά οικονομικά προβλήματα που συνέβαλαν στην καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος προετοιμασίας, οδήγησαν στην αναβολή τους για ένα χρόνο.
 
Στα τέλη Μαρτίου, η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας ενέκρινε την απελευθέρωση κονδυλίου 10,5 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση της προετοιμασίας, ενώ η συνολική ισπανική κρατική βοήθεια, αναμένεται να ανέλθει στα 15 εκατομμύρια ευρώ.
 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη της Ταραγόνα και την ευρύτερη περιοχή της Καταλωνίας συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Βαρκελώνης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 33 αθλήματα, στα οποία θα λάβουν μέρος 4000 περίπου αθλητές από 26 χώρες. Ανάμεσα στις αποφάσεις που λήφθηκαν είναι ότι για την καλαθόσφαιρα οι αγώνες θα αφορούν στο αγώνισμα 3Χ3.
 
21 Απριλίου 2017
 
 
© Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, 1997- 2017. All rights reserved.