Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

 

Σκοποβολή : Ανδρέας Χάσικος και Άντρη Ελευθερίου συμμετέχουν στο Ολυμπιακό Test Event στο Ρίο

Ημερομηνία Έκδοσης: Απρ 13, 2016

Οι αγώνες διεξάγονται στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Δύο αθλητές της Κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας θα βρεθούν τις επόμενες μέρες στο Ρίο δίνοντας το παρόν στο Ολυμπιακό Test Event της Σκοποβολής, ενόψει των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν από 5-21 Αυγούστου.

 Πρόκειται για τους Σκοπευτές Ανδρέα Χάσικο και Άντρη Ελυθερίου οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Ρίο από 14 μέχρι 25 Απριλίου. Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποτελέσει την τελική πρόβα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και σε αυτό θα διεξαχθούν όλα τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα Σκοποβολής, στο Αεροβόλο Όπλο, στο Αεροβόλο Πιστόλι και στο Πυροβόλο Όπλο, ανάμεσα στα οποία είναι το Σκητ Ανδρών και το Σκητ Γυναικών στα οποία συμμετέχουν οι δύο πρωταθλητές μας.

 

 Οι δύο πρωταθλητές μας προετοιμάστηκαν τις τελευταίες μέρες στο Ταράντο της Ιταλίας και από εκεί μεταβαίνουν στο Ρίο για τους αγώνες. Ο Ανδρέας Χάσικος θα αγωνιστεί από την Παρασκευή 22 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου και στο αγώνισμα του θα λάβουν μέρος 71 αθλητές από 39 χώρες. Την Παρασκευή 22 Απριλίου θα ξεκινήσει τις προσπάθειες της και η Άντρη Ελευθερίου και στον διήμερο αγώνα του Σκητ Γυναικών θα λάβουν μέρος 30 αθλήτριες από 20 χώρες. Και στα δύο αγωνίσματα θα συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι αθλητές που αναμένεται να λάβουν μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου συμμετέχουν επίσης τρεις αξιωματούχοι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ΣΚΟΚ). Ο πρόεδρος Δημήτρης Λόρδος έχει οριστεί πρόεδρος της Αγωνoδίκου Επιτροπής, ενώ μέλος της ίδιας επιτροπής ορίστηκε και ο Τεχνικός Διευθυντής Πέτρος Κυρίτσης. Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΚΟΚ, Γιαννάκης Ηρακλέους, έχει κληθεί από την Οργανωτική Επιτροπή για να διαιτητεύσει τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
13 Απριλίου 2016


 

 

 
 
© Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, 1997- 2017. All rights reserved.